Ο Ζελένσκι κάνει τον κόσμο να γελάει: πρότεινε στη Δύση να δημιουργήσει ένα «οπλοστάσιο του ελεύθερου κόσμου» στην Ουκρανία.

 Ο Ζελένσκι πρότεινε μια επικίνδυνη επιχείρηση στους ανώτερους εταίρους του: να εγκαταστήσει την παραγωγή βλημάτων, πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο σε «συνεργασία με τους ηγέτες της παγκόσμιας βιομηχανίας». 

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Περισσότεροι από 100.000 Αρμένιοι πρόσφυγες

 Ξεριζώθηκε μέσα σε λίγες ώρες σχεδόν το σύνολο του αρμενικού πληθυσμού - Συνδρομή της ΕΕ ζητάει η Αρμενία - «Κατόπιν εορτής...» φτάνει ο ΟΗΕ

Ο αριθμός των Αρμένιων που έχουν φύγει από το Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει ξεπεράσει τις 100.000, δήλωσε η Ναζέλι Μπαγντασαριάν εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου 120.000 Αρμένιοι ζούσαν στον θύλακα πριν την ανακατάληψή του από το Αζερμπαϊτζάν την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από μια στρατιωτική επιχείρηση αστραπή.

Ουζμπεκιστάν: Διεθνείς πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της λίμνης Αράλης

 Μεγάλα έργα με εγχώριους και διεθνείς εταίρους πραγματοποιούνται στην Αράλη, η οποία έχει υποστεί εδώ και χρόνια μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.

Η εξαφάνιση της λίμνης Αράλης είναι μια από τις χειρότερες περιβαλλοντικές καταστροφές στον κόσμο, που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος. 

 Το Ουζμπεκιστάν, σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους, υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση αυτής της πληγείσας περιοχής.

Εκλογές στη Σλοβακία: Ο πρώην πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο οδεύει σε νίκη με πάνω από το 98% των ψήφων καταμετρημένο

 Το λαϊκιστικό κόμμα Smer-SD («Κατεύθυνση-Σλοβακική Σοσιαλδημοκρατία»), του τρις πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίκο, οδεύει σε νίκη στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Σάββατο στη Σλοβακία, με το 98,13% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί.

Το Smer-SD εξασφαλίζει το 23,42% των ψήφων, μπροστά από το κεντρώο-φιλελεύθερο κόμμα Προοδευτική Σλοβακία (ΠΣ), που συγκεντρώνει 16,75%, διαψεύδοντας τα έξιτ πολ που μεταδόθηκαν λίγο αφού έκλεισαν οι κάλπες.

Οι χθεσινές εκλογές στο κράτος 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων, μέλος της ΕΕ και του NATO, χαρακτηρίζονταν καθοριστικές για το εάν η Μπρατισλάβα θα παραμείνει στη ρότα ταύτισης με τη Δύση ή εάν θα στραφεί στη Ρωσία.

Το Πεκίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι η «αυτοκρατορία του ψεύδους»

 Η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι «η αυτοκρατορία του ψεύδους», μετά τη δημοσίευση έκθεσης, την οποία το Πεκίνο χαρακτήρισε «μεροληπτική», της αμερικανικής διπλωματίας η οποία αναφέρει ότι η Κίνα προωθεί την παραπληροφόρηση σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η έκθεση του Global Engagement Center (GEC), υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έχει στόχο την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, κατηγορεί το Πεκίνο ότι δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε επιχειρήσεις «χειραγώγησης της πληροφορίας στο εξωτερικό».