Ιταλία: Στη RAI η Ρωσίδα δημοσιογράφος κατά της προπαγάνδας των ρωσικών ΜΜΕ

 Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Το όνομα της Ρωσίδας δημοσιογράφου Marina Ovsyannikova έγινε διάσημο από τις 14 Μαρτίου, όταν η ίδια παρενέβη με χειρόγραφο πλακάτ ζωντανά στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό Κανάλι Ένα κατά της προπαγάνδας των ρωσικών ΜΜΕ και του πολέμου στην Ουκρανία.

Αποχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις από την πόλη όπου ζουν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Τσέρνoμπιλ

Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από την ουκρανική πόλη Σλάβουτιτς, όπου ζουν οι εργαζόμενοι του παροπλισμένου πυρηνικού εργοστασίου του Τσερνόμπιλ, αφού επιθεώρησαν την περιοχή, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης νωρίς σήμερα το πρωί.

Το Σάββατο ο Ολεξάντρ Παβλιούκ κυβερνήτης της περιφέρειας όπου βρίσκεται το Σλάβουτιτς είχε ανακοινώσει ότι ρωσικά

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Στο δικαστήριο η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου και ο γιος του

 Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε περίπου στις 8:30 το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, και ανέβηκε με ασανσέρ από το κυλικείο.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρέθηκαν για να στηρίξουν τον

Όσκαρ 2022: Στο Coda το βραβείο καλύτερης ταινίας

 Ολοκληρώθηκε η 94η Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ με την ταινία «CODA» να κερδίζει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας. Το φιλμ χαμηλού προϋπολογισμού της Σιάν Χέντερ, για την περίπλοκη ζωή μιας οικογένειας κωφών και της κόρης της, που έχει την ακοή της, έλαβε το πολυπόθητο βραβείο, διαψεύδοντας τα προγνωστικά ειδικών και συντρίβοντας αρκετά βαριά ονόματα που ανταγωνιζόταν. Η σκηνοθέτρια Σιάν Χέντερ εξασφάλισε εξάλλου βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, ενώ ο Τρόι Κότσουρ, κωφός εκ γενετής, έλαβε βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου.

Αναδίπλωση Τζο Μπάιντεν: Αρνήθηκε ότι επιδιώκει ανατροπή του Πούτιν

 Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Κυριακή ότι δεν καλούσε να υπάρξει αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία όταν είπε προχθές Σάββατο ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν γίνεται να παραμείνει στην εξουσία».

«Όχι» απάντησε μονολεκτικά ο κ. Μπάιντεν εξερχόμενος από λειτουργία σε εκκλησία της Ουάσινγκτον ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν αξίωνε αλλαγή του καθεστώτος στη Ρωσική Ομοσπονδία με τη δήλωσή του αυτή, που προκάλεσε οργή στη Μόσχα και προβληματισμό σε συμμάχους.

Έφτασε στο δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης Ρεγγίνα Σπυράτου

 Ενώπιον τακτικών δικαστών και ενόρκων που θα κρίνουν την τύχη του, βρίσκεται για πρώτη φορά ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Με χειροπέδες στα χέρια, συνοδεία ανδρών και γυναικών της Ειδικής Ομάδας Μεταγωγών, ο ηθοποιός οδηγήθηκε στη δικαστική αίθουσα, περνώντας μπροστά από τις 3 μηνύτριες του αλλά και τις συμπρωταγωνίστριες του που δημόσια τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική ή βίαιη συμπεριφορά.

Θάνος Πλεύρης: Το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 αναστέλλεται, δεν καταργείται

 Διευκρινίσεις σε ότι αφορά το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Δευτέρας. ξεκαθάρισε ότι τα πρόστιμα αναστέλλονται από τις 15 Απριλίου έως τις 30 Αυγούστου και μετά θα επανεξεταστούν και οι όποιες αποφάσεις θα συναρτηθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

Όσον αφορά στους μαθητές, τόνισε ότι θα υποχρεούνται στη διενέργεια μόνο ενός self test την εβδομάδα από την 1η Απριλίου και μετά.

Γιώργος Τράγκας: H πραγματική κληρονομιά του «νονού» ή «θείου» ή «πιο διεφθαρμένου των νοτίων Θαλασσών»

 Είναι εκείνα τα Χριστούγεννα, τα τελευταία πριν τον κορονοϊό. Νέα Υόρκη! Στολισμένη και φωταγωγημένη σε σημείο επιληπτικής κρίσης. Το αμετροεπές, τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Rockefeller Center, ως τουριστική ατραξιόν, που σνομπάρουν επιδεικτικά οι βέροι Νεοϋορκέζοι, φωτογραφίζεται ασταμάτητα με τα φλας να κάνουν δεύτερη διακόσμηση, από ασιατικής καταγωγής τουρίστες, οι οποίοι δείχνουν να έχουν εποικίσει το Big Apple…

Αμερικάνοι νικούν τον Πούτιν μέσω της άγορα τών Ευρωπαικών Καναλιών και τον πλουτισμό των Δημοσιογράφων ειδικά της Ελλάδας

 Καλημέρα Αν σκεφτούμε πόσα λεφτά είχε ο αποθανών δημοσιογράφος («Πες το μου! Ο Γιώργος Τράγκας», φωνάζει πασίγνωστη δημοσιογράφος απ’ την Αθήνα, που έχει επισκεφθεί για ένα απόγευμα την τεράστια πόλη. Στεκόμαστε έξω απ’ το αυτοκρατορικό παράθυρο του ρεστοράν, χαζεύοντας το προφίλ του μαχητικού ανθρώπου του Τύπου και της συζύγου, της Μαρίας,

Δημήτρης Λιάτσος Μόσχα · Ευρωτουρνέ Μπάιντεν! Μετά, τι; Φεύγω κι αφήνω πίσω μου συντρίμμια!!!!

 Μερικά μόνο στιγμιότυπα από όσα έγιναν στο «αρραγές» αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης! 

Μετά την απόφαση Πούτιν να πουλάει η Ρωσία φυσικό αέριο μόνο με ρούβλια, άρχισε η… παραζάλη! Πρώτη αντίδραση, απόλυτη άρνηση! Δεύτερη, εκρήξεις θυμού κατά της απόφασης να πληρώσουν ρούβλια!