Πούτιν: Καλεί να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία

Τόσο οι φιλορώσοι αντάρτες όσο και ο κυβερνητικός στρατός του Κιέβου έχουν κινητοποιήσει περισσότερες δυνάμεις στις συνεχιζόμενες μάχες
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «εξαιρετικά ανήσυχος» για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και ζήτησε από τις αντιμαχόμενες πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες,

Βαρουφάκης: Όταν δανειστούμε και πάλι θα είναι σε βιώσιμα πλαίσια

Σε τι συνοψίζεται η στρατηγική της νέας ελληνικής κυβέρνησης; Η Αθήνα θέλει «να σταματήσει να μιμείται τον Σίσυφο» λέει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde.

Στρατούλης: Προτεραιότητα η αύξηση του κατώτατου μισθού και οι συλλογικές συμβάσεις

Δεν θα υπάρξει μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ και το ΕΚΑΣ θα δοθεί κανονικά.
Προτεραιότητες της κυβέρνησης αποτελούν η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη.

Έμεινε «όρθια» με εννέα παίκτες η ΑΕΚ στη Ριζούπολη

Τι κι αν έμεινε με δέκα παίκτες από το 23ο λεπτό; Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 29;  Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα στο τέλος και κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία (1-1 ) απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Football League, σώζοντας τον ένα βαθμό.

Δυσαρέσκεια Σόιμπλε για την προσέγγιση Ελλάδας–Ρωσίας

Με δηλώσεις του σε εκδήλωση του  Reuters ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος για τα σημάδια προσέγγισης ανάμεσα στην Αθήνα και τη Μόσχα, μετά την αλλαγή κυβέρνησης η οποία προέκυψε από την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου.

Προσωρινή διαταγή για «πάγωμα» κάθε μεταβολής στην ΕΡΤ

Αναστέλλεται κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ΕΡΤ Α.Ε. μετά από σχετική προσωρινή διαταγή της Ειρηνοδίκου Χαλανδρίου Ελένης Καψιμάλη.
Ειδικότερα, στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου επρόκειτο να συζητηθεί  σήμερα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα, που ζητούσε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε.

Αυτοκίνητο πέφτει σε πλαγιά και διαλύεται σε αγώνα ράλι

Το «χάρο με τα μάτια τους» είδαν οι οδηγοί ενός Mitsubishi Lancer EVO 8 που βγήκε από το δρόμο στο 16ο μίλι της ανάβασης του Κολοράντο, κατά τη διάρκεια του ράλι Πάικς Πικ.

Παραλίγο τραγωδία στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Λαχτάρησαν το πρωί 16 επιβάτες οι οποίοι επέβαιναν στην πτήση της Sky Express από το Ηράκλειο στη Ρόδο, όταν το μικρό αεροσκάφος επιχείρησε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Με ελικόπτερο απεγκλωβίζονται κάτοικοι της ορεινής Ναυπακτίας

Κάτοικοι του αποκλεισμένου χωριού Κλεπά απομακρύνονται με ελικόπτερο από την περιοχή. Απεγκλωβίστηκαν τρεις γυναίκες.
Αποκλεισμένο παραμένει το χωριό Κλεπά στην ορεινή Ναυπακτία, το οποίο έχει αποκλειστεί λόγω κατολισθήσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ζητήθηκε η συμβολή ελικοπτέρου για να μεταφερθούν κάτοικοι που χρειάζονται βοήθεια.

Ρέντσι: «Σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα με Ελλάδα» * «Θέλουμε να αλλάξουμε την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα»

Μία ημέρα πριν από τη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα, ο Ματέο Ρέντσι κάνει λόγο για «σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα» στις συνομιλίες με την Ελλάδα.
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι έκανε λόγο για «σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα» στις οικονομικές συνομιλίες με την Ελλάδα,

Spiegel: H Γερμανία δεν επέστρεψε ποτέ το κατοχικό δάνειο * Spiegel:Δικαίως οι Έλληνες αισθάνονται αδικημένοι για τις γερμ.αποζημιώσεις

Σκέψεις της Αθήνας να απαιτήσει γερμανικά χρέη από το 1942. Το δάνειο που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδας στο Γ' Ράιχ και που η Γερμανία ποτέ δεν αποπλήρωσε.
«Ελληνικές απαιτήσεις για επανορθώσεις: η ληστεία τράπεζας από τους Ναζί» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel»

Βαρουφάκης στο Channel 4: Έρχεται συμφωνία πολύ σύντομα που θα λύνει το ελληνικό πρόβλημα

Ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ανέφερε ότι αναμένει συμφωνία πολύ σύντομα η οποία θα επιλύσει το πρόβλημα της Ελλάδας μια για πάντα.

Ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ανέφερε ότι αναμένει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μια συμφωνία με τους εταίρους για το ζήτημα της Ελλάδας.

Στα φυλακισμένα μνήματα της Κύπρου ο Αλέξης Τσίπρας

Μια επίσκεψη με έντονα συμβολικό χαρακτήρα πραγματοποίησε ο Α. Τσίπρας, ευρισκόμενος στην Κύπρο. Απέτισε φόρο τιμής στα φυλακισμένα μνήματα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Καμμένος:Θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις που αφορούν τα εξοπλιστικά

Να ανοίξει όλους τους φακέλους των προμηθειών για να βρει και άλλους Τσοχατζόπουλους δεσμεύθηκε ο Πάνος Καμμένος. Καμιά ασυλία διαμήνυσε
Να ανοίξει όλους τους φακέλους των υποθέσεων που αφορούν τις  προμήθειες και τα εξοπλιστικά , για να βρει και... άλλους Τσοχατζόπουλους

Τσίπρας: Προτεραιότητά μας μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό

Το πρώτο ταξίδι του Ελληνα πρωθυπουργού, στην Κύπρο: «Ο αγώνας σας για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό αποτελεί προτεραιότητα για μας», δήλωσε.

«Η παρουσία μου εδώ συμβολίζει ότι ο αγώνας σας για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό αποτελεί προτεραιότητα για μας» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας,

Μ.Ανδρουλάκης: Για να αναδειχθεί ο ηγέτης πρέπει να γίνει δράκος

Έναν ακόμη... χρησμό ανάρτησε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο προσωπικό του ιστολόγιο και κοινοποίησε στο twitter: «Το φίδι πρέπει να φάει φίδι για να γίνει δράκος»
Στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μίμης Ανδρουλάκης στην κατηγορία «Αφορισμοί»

Δείτε τί είπαν Νίκος Αναστασιάδης και Αλέξης Τσίπρας

Oι κοινές δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Φ.Πιπιλή: Πληρώσαμε τα «γούτσου γούτσου» με την ακροδεξιά

Στην πολιτική του «γούτσου γούτσου» με την ακροδεξιά και τους ΑΝΕΛ του ΕΝΦΙΑ των Τζαμτζήδων και την κακορίζικη καμπάνια χρέωσε η Φ. Πιπιλή την ήττα.
Στην πολιτική του «γούτσου γούτσου» με την ακροδεξιά και τους ΑΝΕΛ ,του «ΕΝΦΙΑ των Κασσήδηδων και Τζαμτζήδων» και της κακορίζικης καμπάνιας ,χρέωσε μεταξύ άλλων η Φωτεινή Πιπιλή την ήττα

Σάλος με μαύρο χιούμορ κατά της Ελλάδας που έκανε διάσημος γερμανός παρουσιαστής.

Σάλο με βολές ακόμη και από γερμανικές εφημερίδες προκάλεσε σχόλιο που έκανε διάσημος γερμανός παρουσιαστής του τηλεοπτικού καναλιού "ARD", Γκούντερ Γιάουχ, όταν στην διάρκεια της εκπομπής του, έπεσε το ρεύμα.

Bild σε Κατρούγκαλο: «Θέλετε να εκβιάσετε τη Γερμανία, κύριε υπουργέ;»

Με συνέντευξή του στην Bild ο ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει ότι εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, κανείς δεν θα λάβει τα χρήματά του πίσω
Υπέρ της ανακατανομής των χρεών από την ΕΚΤ, η οποία θα πρέπει να τυπώσει χρήμα, τάσσεται ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στην Bild

«Πνίγονται» στα χρέη οι ευρωπαϊκές χώρες - Μονόδρομος η συνολική αναδιάρθρωση - Πώς σώθηκε η Γερμανία με τη διάσκεψη του 1953

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, ξεκινά μια πρώτη περιοδεία σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σε Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη θα παρουσιάσει τις θέσεις της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας, αναζητώντας συμμαχίες.
Κάποια επίσκεψη στο Βερολίνο δεν έχει ανακοινωθεί, οπότε λογικά αυτό προκύπτει ως το «αντίπαλο στρατόπεδο». Όπως είπε, όμως, ο κ. Βαρουφάκης, δεν πρόκειται για μια αντιπαράθεση στην Άγρια Δύση. Το αποδεικνύει, άλλωστε, η επίσκεψη Σουλτς στην Αθήνα και η συμφωνία που φάνηκε να υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών στο θέμα του τερματισμού της λιτότητας.