Θεοδωράκης: Οι πολίτες να αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού

«Ο κομματισμός συνεχίζει να είναι το φρένο της χώρας μας. Τα όρια των κομμάτων γίνονται τα όρια της κοινωνίας. Η ανημποριά των κομμάτων γίνεται ανημποριά της κοινωνίας.

Και αυτό είναι άδικο γι’ αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανοίγοντας τις εργασίες της 10ης Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων του Ποταμιού, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο Ζήσης χάρισε το Κύπελλο στην Μπάμπεργκ

Κυπελλούχος Γερμανίας για τη σεζόν 2018-19 αναδείχθηκε η Μπάμπεργκ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Ζήση. Η ομάδα από τη βόρεια Βαυαρία νίκησε 83-82 την Άλμπα Βερολίνου στον τελικό της διοργάνωσης, ο οποίος διεξήχθη στο Μπάμπεργκ, και κατέκτησε το τρόπαιο για έκτη φορά στην Ιστορίας της. Όμως, μεγάλο... μέρος της «κούπας» ανήκει

Η ΑΕΚ στοχεύει στην κορυφή του κόσμου

Έτοιμη να... χορέψει σάμπα τη Φλαμένγκο στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι η ΑΕΚ. Η κάτοχος του Basketball Champions League 2018, παίρνει θέση στο τζάμπολ του τελικού του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, στις 23:00 ώρα Ελλάδας (ΕΡΤ), με αντίπαλο την «οικοδέσποινα».

Viral η «αριστοτεχνική» μανούβρα του «Νήσος Μύκονος» στο λιμάνι της Χίου (Video)

Κατάφερε να δέσει παρά τα οκτώ μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή, και έγινε viral.

Κόντρα στους θυελλώδεις ανέμους, ο καπετάνιος του Νήσος Μύκονος τα κατάφερε με μια αριστοτεχνική μανούβρα. 

Έφτιαξε μια εταιρεία, την πούλησε για 1 δισ. και εξηγεί πώς είναι να ξεκινάς από το μηδέν

Ο Justin Kan είναι πλέον ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα της Silicon Valley, ως ο εμπνευστής και ιθύνων νους της πασίγνωστης πια gaming πλατφόρμας Twitch.
Την οποία πούλησε στην Amazon έναντι 1 δισ. δολαρίων και πλέον έχει βάλει πλώρη για άλλα, όπως αυτό το νέο startup για τον νομικό κόσμο, το Atrium, για το οποίο έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων.
Μόνο που ο 36χρονος πια Kan ξεκίνησε από το «απόλυτο μηδέν», όπως είπε χαρακτηριστικά στο Twitter, αναπτύσσοντας στην πορεία τις δεξιότητες που θα τον έκαναν εκατομμυριούχο.

Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες «έκαψαν» τη διευθύντρια της Vogue στη Βραζιλία

Την παραίτησή της υπέβαλε η διευθύντρια μόδας της βραζιλιάνικης έκδοσης του γυναικείου περιοδικού Vogue, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι φωτογραφίες από το πάρτυ που διοργάνωσε για τα 50ά της γενέθλια.
Οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου δείχνουν τη λευκή Ντονάτα Μεϊρέλες να κάθεται σε έναν «θρόνο», περιστοιχισμένη από τέσσερις μαύρες γυναίκες ντυμένες στα λευκά. Οι επικριτές της Μεϊρέλες, μεταξύ αυτών διάσημες συγγραφείς και τραγουδίστριες, συνέκριναν τα λευκά ρούχα των μαύρων γυναικών με τις λευκές στολές που

Τι ανακάλυψε η NASA κάτω από τους πάγους της Γροιλανδίας

Θαμμένο κάτω από πάγους σχεδόν δύο χιλιομέτρων, στη βορειοδυτική Γροιλανδία, οι επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας ανακάλυψαν πιθανότατα, όπως ανακοίνωσαν, δεύτερο γιγάντιο κρατήρα αρχαίας πρόσκρουσης μεγάλου μετεωρίτη, πολύ κοντά σε έναν άλλο κρατήρα που είχε βρεθεί πέρυσι το Νοέμβριο.
Ο νέος πιθανός κρατήρας -που και αυτός βρίσκεται κοντά στην αεροπορική βάση «Θούλη»- έχει διάμετρο περίπου 36 χιλιομέτρων, πράγμα που τον καθιστά τον 22ο μεγαλύτερο που έχει ποτέ βρεθεί στη Γη. Είναι λίγο μεγαλύτερος από τον κρατήρα Hiawatha, διαμέτρου 31 χιλιομέτρων, που είχε βρεθεί σε απόσταση 183 χιλιομέτρων.

Χιλιάδες νέοι στη Βρετανία δεν πήγαν για μάθημα για να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα

Χιλιάδες νέοι σε όλη τη Βρετανία αναμενόταν να απόσχουν σήμερα Παρασκευή από τα μαθήματά τους και να πάρουν μέρος σε πορείες υπό το γενικό σύνθημα YouthStrike4Climate για να απαιτήσουν την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα να καταγγείλουν την «έλλειψη δράσης από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», γνωστοποίησε ένα δίκτυο μαθητικών οργανώσεων.
«Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να αγωνιστούμε για το μέλλον μας» και «δεν θα μας σταματήσει η ηλικία μας», τόνισε το Δίκτυο Μαθητών και Φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου

Η εντυπωσιακή λευκή έρημος της Αιγύπτου Πριν από εκατομμύρια χρόνια αποτελούσε τον πυθμένα θάλασσας - Δείτε τις φωτογραφίες

Η έρημος Σαχάρα ελ Μπεϊντα, γνωστή ως η «Λευκή έρημος» βρίσκεται σε απόσταση 45 χλμ. βόρεια της πόλης Φαράφρα, νοτιοδυτικά του Καΐρου.
Αποτελεί εθνικό πάρκο και το λευκό χρώμα της είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας διάβρωσης από τον άνεμο και την άμμο.
Η συνδυαστική επίδραση των δύο, έχει φέρει στην επιφάνεια των σκληρών βράχων τα πιο μαλακά εσωτερικά πετρώματα, τα οποία έχουν άσπρο χρώμα λόγω των πετρωμάτων ασβεστόλιθου.
Πριν από εκατομμύρια χρόνια αποτελούσε τον πυθμένα μιας θάλασσας. Όσο τα χρόνια περνούσαν τα στρώματα βράχων διαμορφώθηκαν, ενώ η θαλάσσια πανίδα και η χλωρίδα πέθανε.

Ελληνικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά που κάνουν θραύση


Το χαρουπάλευρο διαθέτει δεκαπλάσια ωφέλιμα σάκχαρα απ΄ όσα διαθέτει η φέτα. Η μαραθόριζα, που στην Ελλάδα δεν την προτιμάμε, περιέχει περισσότερο κάλιο απ΄ το μπρόκολο που θεωρείται υπερτροφή, ενώ το μαρούλι μπροστά στο μελισσόχορτο «ωχριά» σε περιεκτικότητα ασβεστίου και καλίου.
Χαρούπι, μάραθος και μελισσόχορτο, τρία είδη από τον μεγάλο ελληνικό κατάλογο των αρωματικών- φαρμακευτικών φυτών, επέλεξε ο δρ Νίκος Κρίγκας, βιολόγος- ταξινόμος

Το παράδοξο που συνέβη σε μια κοινότητα σκληροπυρηνικών αντι-εμβολιαστών

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο εμβολιασμός παραμένει η μεγαλύτερη ιατρική ανακάλυψη του 20ού αιώνα, η σημαντικότερη υγειονομική παρέμβαση των καιρών μας.
Η κομητεία Κλαρκ στην αμερικανική πολιτεία της Ουάσιγκτον ωστόσο δεν έχει πάρει το μήνυμα, θεωρώντας εδώ και καιρό πως τα εμβόλια είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που διατρέχει η ανθρωπότητα.
Διαβόητη στις ΗΠΑ αλλά και ευρύτερα πια στον κόσμο, η κομητεία Κλαρκ παραμένει το αδιαφιλονίκητο κάστρο όσων αντιτίθενται στον εμβολιασμό, ένα ισχυρό προπύργιο αντι-εμβολιαστικών αισθημάτων και ρητορείας

Νέα ελληνική καινοτομία που θα βοηθήσει όσους πάσχουν από γλαύκωμα

Σε κλινική μελέτη φάσης III βρίσκεται μία πολλά υποσχόμενη αντιγλαυκωματική βαλβίδα, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο ΠρακτορείοFm και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 μυστικά υγείας», η χειρουργός οφθαλμίατρος, αναπληρώτρια διευθύντρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης στο τμήμα του Γλαυκώματος, Ευαγγελία Γκαραγκάνη.
«Πρόκειται για σωληνάκι που μπαίνει στο μάτι για να παροχετεύει υγρό και να κατεβάζει την ενδοφθάλμια πίεση.

Κόλαφος η απάντηση Πολάκη προς «εκδότη και συντακτική ομάδα του Πρώτου Θέματος-Φλέματος» για το πρωτοσέλιδό του!

Με μια άκρως σκληρή και μακροσκελή ανάρτηση στο facebook απαντά ο Παύλος Πολάκης στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίας Πρώτο Θέμα το οποίο «αποκαλύπτει» ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έλαβε δάνειο από τράπεζα. Ένα δάνειο, που όπως τονίζει ο Π. Πολάκης, το έλαβε «βάζοντας υποθήκη το σπίτι του (η αξία του οποίου υπερκαλύπτει την αξία του δανεισμού ) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου!»

Να τελειώνουμε με τις ανοησίες, ο Μεχμέτ, ο Αλή και η Εμινέ είναι Έλληνες!

Ηχηρή απάντηση σε ψευδές δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΣΤΙΑ" και τις ρατσιστικές κραυγές της Νέας Δημοκρατίας, έδωσε με ανάρτησή του στο Facebook, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος σε εκδήλωση απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστευτικής καταγωγής που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και εργάζονται στην Αθήνα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:

Ολοκληρώθηκε «ομόφωνα» το 12ο συνέδριο της ΚΝΕ - Ποιος εξελέγη γραμματέας (Photo)

«Με πνεύμα μαχητικής αισιοδοξίας και σε κλίμα ουσιαστικής συζήτησης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του.


Η εισήγηση και το κλείσιμο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ ψηφίστηκαν ομόφωνα, όπως και η εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ υπερψήφισε ομόφωνα την Απόφαση του Συνεδρίου.