Σύνοδος Αμερικής: Εκτός το Μεξικό με απόφαση του προέδρου - Κίνδυνος για φιάσκο

 Ο Μεξικανός πρόεδρος Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικής στο Λος Άντζελες αυτή την εβδομάδα, καταφέρνοντας πλήγμα στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Λόπεζ Ομπραδόρ είπε ότι ήταν οι ανησυχίες σχετικά με τη λίστα καλεσμένων που τον οδήγησαν να παρακάμψει. Ήθελε να προσκληθούν η Κούβα, η Νικαράγουα και η Βενεζουέλα, αλλά η Ουάσιγκτον δεν ήθελε να συμπεριλάβει αυταρχικές κυβερνήσεις.

«Έσβησε» το όνειρο του Μουντιάλ για την Ουκρανία: Πώς υποδέχθηκαν τον αποκλεισμό στο Κίεβο

 Όνειρο ήταν και πάει... Η Ουκρανία ηττήθηκε με 1-0 από την Ουαλία στο βροχερό Κάρντιφ και αποκλείστηκε από την τελική φάση του Μουντιάλ. Μια λάθος εκτίμηση του αρχηγού Αντρέι Γερμολένκο σε φάουλ του Γκάρεθ Μπέιλ έστειλε τους Ουαλούς στο Κατάρ.

Για τους Ουκρανούς, που είχαν κατακλύσει καφετέριες και παμπ για να παρακολουθήσουν το ματς στο Κίεβο και άλλες πόλεις της χώρας,  η προσδοκία για ένα ξέσπασμα χαράς μέσα στην θλίψη του πολέμου έμεινε ενεκπλήρωτη.

Ουκρανία: Χάνεται ο έλεγχος στο Λουγκάνσκ

 Εικόνες από την κατεστραμμένη Μαριούπολη δίνουν στη δημοσιότητα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι η ζωή στην πόλη -που έγινε σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης- επιστρέφει σταδιακά στην καθημερινότητα, υπό τον έλεγχο πλέον των ρωσικών δυνάμεων. 

Μεξικό: Καραβάνι με χιλιάδες μετανάστες ξεκίνησε για τα σύνορα με τις ΗΠΑ Οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να κάνουν επίσημη καταμέτρηση

 Ένα τεράστιο καραβάνι με χιλιάδες μετανάστες στο Μεξικό πλησιάσει τα σύνορα με τις ΗΠΑ και πρόκειται σύντομα να έχει καλύψει την απόσταση 3.000 χιλιομέτρων από την πόλη Ταπατσούλα στη Γουατεμάλα, όπου ήταν το σημείο εκκίνησης.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να κάνουν επίσημη καταμέτρηση των μεταναστών που βρίσκονται στο καραβάνι, το οποίο αποτελούν άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Rafale ώρα μηδέν: Ο απόλυτος κυριάρχος του αέρα «κλειδώνει» τα τουρκικά παράλια - Η 114 Πτέρυγα Μάχης «δαμάζει» τα ανίκητα μαχητικά

 Το μεγάλο πλέον στοίχημα είναι να λειτουργήσουν μέσα στον Ιούνιο οι εξομοιωτές οι οποίοι στήνονται στην 114 Πτέρυγα Μάχης και αναμένεται να απορροφήσουν μεγάλο τμήμα του εκπαιδευτικού προγράμματος των ιπτάμενων.

Η παραλαβή το ερχόμενο Φθινόπωρο των πρώτων έξι καινούργιων ελληνικών Rafale αναμένεται να βρει την Πολεμική Αεροπορία και την 332 Πολεμική Μοίρα «Γεράκι» σε ιδαίτερα προχωρημένο επίπεδο «αφομοίωσης» του game changer μαχητικού στο οπλοστάσιο της HAF.

Το Ιραν ξεφτιλίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ: «Να πάτε στα δικαστήρια για τα πλοία σας»!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το Ιράν μετά την σύλληψη των δύο ελληνικών τάνκερ από τις ιρανικές δυνάμεις στον Κόλπο, κάλεσε τη χώρα μας, να συνεργασθεί για την επίλυση της κρίσης χωρίς την ανάμειξη των ΗΠΑ.

Η Τεχεράνη πραγματοποίησε στρατιωτική επιχείρηση κατάσχεσης των ελληνικών τάνκερ, αφού η Αθήνα είχε κατασχέσει με εντολή ΗΠΑ ιρανικό τάνκερ και φορτίο, το οποίο το έδωσαν στις ΗΠΑ , όλα αυτά «στο πλαίσιο των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί κατά του Ιράν».

To Kίεβο παραδέχεται ότι χάνει: «Οι Ρώσοι θα προελάσουν σε 3 κατευθύνσεις»

  Τι είπε ο O.Αρεστόβιτς

Ο Oλεξέι Αρεστόβιτς σύμβουλος του Ουκρανού προέδρος Β.Ζελένσκι παραδέχτηκε την δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι δυνάμεις του Κιέβου με… μισόλογα.

«Οι Ρώσοι θα προελάσουν από τρεις κατευθύνσεις στον άξονα Ιζίουμ-Ποπάσνα.

Η κατάσταση γύρω από το Σλαβιάνσκ και την Ζαπορίζιε θα γίνει πιο περίπλοκη».

Αυτό σημαίνει πως το Κίεβο περιμένει άμεσα επίθεση και στην Ζαπορίζιε παρά το γεγονός ότι σαν πόλη είναι μεγαλύτερη από την Μαριούπολη (δεν έχει όμως κάτι ανάλογο σαν το Αzovstal ή το Azot).

Ζελένσκι: Το Κίεβο δεν είναι έτοιμο να συμφωνήσει στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Λευκορωσίας

 Η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη να συμφωνήσει σε ένα σχέδιο εξαγωγής των σιτηρών της σιδηροδρομικώς μέσω της Λευκορωσίας με αποστολή μέσω της Βαλτικής Θάλασσας για να παρακάμψει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει η Ρωσία στα ουκρανικά λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε σε μια ενημέρωση δημοσιογράφων στο Κίεβο ότι ενδέχεται έως και 75 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών να παραμείνουν εγκλωβισμένα στην Ουκρανία μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Ρομάν Αμπράμοβιτς για εξαγωγή αεροσκαφών στη Ρωσία χωρίς άδεια

 Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Δευτέρα τον Ρώσο επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς για την εξαγωγή δύο αεροσκαφών αμερικανικής προέλευσης στη Ρωσία χωρίς άδεια, η οποία απαιτείται λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία.

Στην επιστολή απαγγελίας κατηγοριών, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι ο Αμπράμοβιτς τον Φεβρουάριο όρισε τα παιδιά του ως δικαιούχους των «εικονικών οντοτήτων» που κατείχαν τα αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner και Gulfstream G650 ER, αλλά ότι συνέχισε να τα ελέγχει ο ίδιος.

Δομινικανή Δημοκρατία: Ο υπουργός Περιβάλλοντος δολοφονήθηκε από στενό φίλο του

 Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Δομινικανής Δημοκρατίας, Ορλάντο Χόρχε Μέρα, δολοφονήθηκε από έναν στενό φίλο του μέσα στο γραφείο του, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας της χώρας.

«Οι πληροφορίες που διαθέτουμε μέχρι στιγμής είναι ότι σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος έχασε τη ζωή του σε μια ένοπλη επίθεση στο γραφείο του» είπε ο Ομέρο Φιγκερόα.

«Ο Μιγκέλ Κρους, ο φερόμενος ως δράστης, ήταν προσωπικός φίλος του υπουργού», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι έχει συλληφθεί και διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί ποιο ήταν το κίνητρό του.

Βρετανία: Επιβίωσε της πρότασης μομφής ο Μπόρις Τζόνσον

 Ο Μπόρις Τζόνσον εξασφάλισε την πολιτική του επιβίωση, προς το παρόν τουλάχιστον, αφού κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος με 211 ψήφους υπέρ, έναντι 148.

Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε από τον Σερ Γκράχαμ Μπράντι, τον Πρόεδρο της «Επιτροπής του 1922», σε μια δραματική ημέρα που είδε αρκετούς βουλευτές να στρέφονται εναντίον του αρχηγού του κόμματός τους.

«Είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, ο πρωθυπουργός κέρδισε», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Παιδείας Νάντιμ Ζαχάουι, λίγο μετά την παρουσίαση του αποτελέσματος.

ΗΠΑ: Παιδί 2 χρόνων σκοτώνει τον πατέρα του πισώπλατα με το όπλο του που περιεργαζόταν

 Τραγικό δυστύχημα στη Φλόριντα. Αγοράκι δύο ετών πυροβόλησε στην πλάτη τον πατέρα του με πιστόλι που είχε αφεθεί στο δωμάτιο όπου βρισκόταν χωρίς επίβλεψη από τους γονείς του.

Η ανακοίνωση του δυστυχήματος που συνέβη τον Μάιο, έγινε την ώρα που συνεχίζεται ο διάλογος για τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ, έπειτα από τις πολύνεκρες επιθέσεις σε σούπερ μάρκετ, σε πρωτοβάθμιο σχολείο και σε νοσοκομείο μέσα σε λίγες ημέρες.

Συγκλονιστικές είναι περιγραφές  για τις συνθήκες  κάτω απο τις οποίες  ό άτυχος πατέρας έχασε τη

Απεβίωσε στην Αθήνα η υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου Ζέτα Αιμιλιανίδου

 Απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας (6/6/2022) η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Κύπρου Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει:

Με βαθύτατη θλίψη η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώνει πως η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 και 30 το βράδυ της 6ης Ιουνίου 2022, σε ηλικία 68 ετών στο Ιατρικό Κέντρο “Υγεία”, στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου.