Το κουτάβι «χιονάνθρωπος» που δεν καταλαβαίνει από κρύο

Τα γκόλντεν ριτρίβερ είναι από τις αγαπημένες ράτσες των χρηστών του διαδικτύου, ειδικότερα τα κουτάβια που με την μικρή μουσούδα τους κάνουν τους πάντες να λιώνουν.

Ένα κουτάβι που λέγεται Kona Bear από το Κολοράντο φαίνεται πως διασκεδάζει το χιονισμένο τοπίο ιδιατέρως.

Ο Κώστας Γαβράς τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου

Ο Κώστας Γαβράς τιμήθηκε για το σύνολο της καριέρας του από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου με ειδικό βραβείο στην τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων που πραγματοποιείται απόψε στο Teatro de la Maestranza της Σεβίλλης.
«Τα συναισθήματα είναι πολλά, η τιμή είναι μεγάλη. Αφιερώνω το βραβείο στη γυναίκα μου που μένει μαζί μου παρά τις δυσκολίες. Ευχαριστώ επίσης τον Βιμ Βέντερς και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Δίνουν ένα παράδειγμα του πως πρέπει να είναι η Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση σήμερα. Αλλά, απόψε, εδώ, βλέπουμε ότι

Θαλάσσια λιοντάρια και πιγκουίνοι: Αυτό το νησί πωλείται μαζί με τους «κατοίκους» του

Το νησί Pebble ανήκει στα σύμπλεγμα των Falklands στον Ατλαντικό και είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Dean.
Ο απόγονος της οικογένειας, Sam Harris, όμως, δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις συντήρησης του νησιού και αποφάσισε να το πουλήσει, θεωρώντας πως αποτελεί «χρυσή ευκαιρία» για όποιον ενδιαφέρεται.
Το νησί ήρθε στην κατοχή της οικογένειας το 1869, όταν αγοράστηκε για μόλις 400 αγγλικές λίρες μαζί με μερικά γειτονικά νησιά ακόμη (!)

Βασίλης Ντζιαχρήστος: Πρόοδος χωρίς κόμπλεξ

Μίλησε για επιμονή, φιλοδοξία, αγάπη για εξερεύνηση- για το άγνωστο, προσδιορίζοντας έτσι, τα βασικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου ερευνητή, όπως, σε άλλες εποχές, που η επιστήμη δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένη, να ήταν πιθανώς οι ταξιδευτές, εξερευνητές νέων τόπων. Για τον ίδιο, η καινοτομία είναι στάση ζωής, μέρος του τρόπου που σκέφτεται διότι καινοτομία θα πει, σημαίνει να κάνεις τα πράγματα καλύτερα και δεν διαχωρίζεται σε επαγγελματική και προσωπική ζωή. Ο καθηγητής Βασίλης Nτζιαχρήστος, διευθυντής για τη βιολογική απεικόνιση (CBI) στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου (Technische Universität München), ένα από τα μεγαλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης,και τουΕρευνητικού Κέντρου Helmholtz Zentrum München, στη Γερμανία,ανήκει στην αφρόκρεμα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Αποκάλυψη Reuters: Η Johnson & Johnson γνώριζε από το 1971 για καρκινογόνες ουσίες στις παιδικές πούδρες

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε το Reuters και αφορά στην παιδική πούδρα της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με έρευνα του διεθνούς πρακτορείου, στο παιδικό ταλκ της εταιρείας είχαν ανιχνευτεί μικρές ποσότητες αμιάντου, ουσίας που είναι καρκινογόνα και η εταιρεία το γνώριζε. Το Reuters λέει ότι μελέτησε έγγραφα, μεταξύ των οποίων καταθέσεις στο δικαστήριο, που δείχνουν ότι αυτή η ουσία ανιχνευόταν τουλάχιστον από το 1971 έως το 2003. 

Υψηλόβαθμα στελέχη της J&J, επιστήμονες, γιατροί και δικηγόροι της εταιρείας ανησυχούσαν για το ζήτημα και για το πώς θα το αντιμετωπίσουν, ωστόσο δεν αποκάλυψαν την ύπαρξή του στις Αρχές ή στην κοινή γνώμη.