Άκυρες οι απολύσεις στην ΕΡΤ - Έφεση θα ασκήσει η κυβέρνηση

Η απόφαση υποχρεώνει το ελληνικό δημόσιο, ως διάδοχο της ΕΡΤ, να επανατοποθετήσει τους εργαζόμενους στις θέσεις που είχαν - Πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μέρα που δεν εφαρμόζεται -Δικαιούται να ασκήσει έφεση το Δημόσιο
Μια σημαντική απόφαση που ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Δυο νέα iPhone ένα ...πορτοφόλι και super ρολόι παρουσίασε η Apple

Τα λεπτά μετρούν πλέον αντίστροφα, δημοσιογράφοι και αναλυτές έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο εκδηλώσεων του κολεγίου De Anza στο Κουπερτίνο, εκεί όπου ο Στιβ Τζομπς είχε παρουσιάσει μεταξύ άλλων τον πρώτο Mac.
Μετά από σχεδόν έναν χρόνο φημών, εικασιών και αμέτρητου αριθμού δημοσιευμάτων, ήρθε η ώρα της αποκάλυψης του νέου iPhone. Μαζί αναμένεται να παρουσιαστεί και το iWatch, το πρώτο smartwatch με το σήμα της Apple.

Apple unveils the Watch, larger iPhones at star-studded event


(Reuters) - Apple Inc unveiled a new watch, two larger iPhones and a mobile payments service on Tuesday as Chief Executive Officer Tim Cook seeks to revive the company's reputation as a wellspring of innovation.
The first new product to be developed and introduced under Cook's reign is a wearable device tethered to the iPhone that will combine health and fitness tracking with communications.

Σκόπια υπό κράτηση περισσότεροι από 100 παράνομοι μετανάστες από Συρία, και Ιράκ σε τρένο που μετέφερε άνθρακα από την Ελλάδα.

(Reuters) - Σκόπια οι αρχές έχουν συλλάβει περισσότερoυς από 100 παράνομους μετανάστες, κυρίως από τη Συρία και το Ιράκ, οι οποίοι βρέθηκαν κρυμμένοι σε ένα τρένο που μετέφερε άνθρακα από τη  Ελλάδα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν αργά την Κυριακή στο Βέλες, μια πόλη στο κέντρο των Σκοπίων.

Αυτή είναι η πρώτη απεικόνιση του τάφου της Αμφίπολης - Τι αποκαλύπτει η σεισμική τομογραφία του μνημείου (δείτε φωτογραφίες)

Την πρώτη απεικόνιση του τάφου της Αμφίπολης επιχειρεί να πραγματοποιήσει ο αρχιτέκτονας του υπουργείου Πολιτισμού, Μ. Λεφαντζής, χρησιμοποιώντας μια αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου. Στην εικόνα που σχεδιάστηκε φαίνονται οι δύο διαφραγματικοί τοίχοι καθώς και η τοποθέτηση των Σφιγγών και των Καρυάτιδων.

Νέο σοκ: Κάτω από τα 360 ευρώ η βασική σύνταξη λόγω... ύφεσης

Θέμα μείωσης της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ - που θα χορηγείται σταδιακά από την 1/1/2015 ως «συμπλήρωμα» της αναλογικής, με βάση τις καταβαλλόμενες εισφορές - θέτουν στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στελέχη των Ταμείων ενόψει της εφαρμογής του ν. 3863/10 και του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων από το επόμενο έτος.

Μεντβέντεφ: «Ασύμμετρη θα είναι η απάντηση σε περίπτωση κυρώσεων»

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η απάντηση της Μόσχας σε τυχόν νέες κυρώσεις εις βάρος της θα είναι «ασύμμετρη» και πιθανόν θα έχει ως στόχο τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της, αν οι δυτικοί της εταίροι επιμείνουν «στον πειρασμό της χρήσης βίας στις διεθνείς σχέσεις».

Στη Σκωτία εκτάκτως βρετανοι πολιτικοί αρχηγοί για να ανατρέψουν το ρεύμα υπέρ της ανεξαρτησίας

Ταξίδι της τελευταίας στιγμής -ένδειξη πανικού στο Λονδίνο, για τους κακοπροαίρετους- στην Σκωτία θα κάνουν ο βρετανός πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των συγκυβερνώντων Φιλελεύθερων Δημοκρατών και των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, για να κάνουν εκστρατεία υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα για απόσχιση.

Προκλητική πτήση ρωσικού αεροσκάφους καταγγέλλει η Οτάβα

Ως «προκλητική ενέργεια» κατήγγειλε η καναδική κυβέρνηση την πτήση ρωσικού καταδιωκτικού αεροσκάφους την Κυριακή επάνω από καναδική φρεγάτα που βρισκόταν σε υπό νατοϊκή διοίκηση αποστολή στη Μαύρη Θάλασσα.

Καμμένος: Ο Σαμαράς θυμίζει το υπουργείο Προπαγάνδας του Χίτλερ

Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τις εξαγγελίες που έκανε στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, με δηλώσεις κατά την περιοδεία του στο νομό Ημαθίας.

euronews* Θησαυρός κι ένα μικρό χωριό σε βάθος 225 μέτρων στον Αργολικό Κόλπο

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα των ερευνών στην περιοχή του Αργολικού Κόλπου στο σπήλαιο Φραγχθι. Σκοπός της θαλάσσιας γεωλογικής-γεωφυσικής έρευνας ήταν να χαρτογραφηθεί με λεπτομέρεια ο βυθός και τα ιζήματα της θαλάσσιας περιοχής του ανατολικού Αργολικού Κόλπου

Χιλή: Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Σαντιάγο

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη το μεσημέρι της Δευτέρας σε κεντρικό σημείο του Σαντιάγο, τραυματίζοντας οκτώ άτομα.
Οι αρχές της Χιλής κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα.
Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων, δίπλα σε κεντρικό σταθμό του μετρό της χιλιανής πρωτεύουσας.

Μ. Βρετανία: Σε αναμμένα κάρβουνα ο Κάμερον, μέχρι το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας vds.

 Κρίσιμες ημέρεςδιανύει η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον μετά την δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov για λογαριασμό των Sunday Times, που δίνει για πρώτη φορά, προβάδισμα των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας στην Σκωτία.

Μόλις 10 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, το «ναι» στην ανεξαρτησία φαίνεται να κερδίζει το 51% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 49% που λαμβάνει το «όχι».

euronews* Αντίστροφη μέτρηση για το νέο iPhone - corporate

Οκτώ χρόνια πέρασαν από την εμφάνιση του πρώτου iPhone και κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα νέο μοντέλο η αγωνία χτυπάει κόκκινο.

EURONEWS* Επιστήμη - Τεχνολογία- Elbee: Το νέο αυτοκίνητο για ανάπηρα άτομα με καροτσάκια

Τσέχοι μηχανικοί θέλουν να διευρύνουν την παραγωγή του Elbee, του οχήματος που έχει σχεδιαστεί για ανάπηρα άτομα που κινούνται με καροτσάκια και θέλουν να έχουν περισσότερες κινητικές δυνατότητες.
Είναι σημαντικό πρόβλημα για τους ανάπηρους να μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους, χωρίς βοήθεια και το συγκεκριμένο όχημα το επιτυγχάνει.

CNBC TECH NEWS: How Apple's rivals may try to hijack their big event on Twitter

If recent history is any guide, some of Apple's biggest rivals may pick the company's Tuesday product unveiling to promote their own products via social media.
As evidenced by last year's rollout of the iPhone 5, smartphone competitors from Motorola, to Nokia, to Microsoft—or their hired agency representatives—responded to Apple's event tweets with counter-tweets that promoted their own products, and sometimes denigrated Apple's.