Έπεσαν οι υπογραφές: Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο και Νίγηρας δημιουργούν αμυντική συμμαχία – Πολύ αργά για επέμβαση του ECOWAS

 Τα στρατιωτικά καθεστώτα που κυβερνούν στο Μάλι, στην Μπουρκίνα Φάσο και στον Νίγηρα υπέγραψαν χθες Σάββατο συμφωνία για τη δημιουργία αμυντικής συμμαχίας, ανακοίνωσαν αντιπροσωπείες τους χθες στην Μπαμακό, την πρωτεύουσα της πρώτης χώρας.

Ο «χάρτης Λιπτακό-Γκουρμά» δημιουργεί τη «Συμμαχία Κρατών του Σαχέλ» (ΣΚΣ), ανέφερε μέσω X (του πρώην Twitter) ο επικεφαλής της χούντας του Μάλι, ο Ασιμί Γκοϊτά. Σκοπός της είναι «να δημιουργηθεί αρχιτεκτονική συλλογικής άμυνας και αλληλοβοήθειας», πρόσθεσε.

Απίστευτο περιστατικό με κλεμμένο ισραηλινό άρμα μάχης Merkava που εντοπίστηκε σε μάντρα [vid]

 Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ισραήλ, καθώς οι αστυνομικές αρχές έλαβαν αναφορά από πηγές του ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την κλοπή ενός άρματος μάχης τύπου Merkava μέσα από μια βάση εκπαίδευσης των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να εντοπίσουν το κλεμμένο ισραηλινό τανκ και τελικά αυτό βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε μια μάντρα για σκραπ στην περιοχή Nesher.

Η Ουκρανία αρνήθηκε να παραλάβει 10 άρματα μάχης Leopard 1A5 από την Γερμανία – Ήθελαν επισκευές

 Η Ουκρανία αρνήθηκε να δεχτεί μια παρτίδα 10 αρμάτων μάχης τύπου Leopard 1A5 που έστειλε η Γερμανία, λέγοντας ότι χρειάζονται επισκευές που ο ουκρανικός στρατός δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει, ανέφερε το Der Spiegel.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο, το Κίεβο ειδοποίησε πρόσφατα το Βερολίνο ότι η πρόσφατη παρτίδα Leopard που είχε φτάσει στην Πολωνία απαιτούσε σημαντικές επισκευές.

Η Γερμανία φέρεται να έστειλε εμπειρογνώμονες στην Πολωνία για να επιθεωρήσουν τα οχήματα.

Πρώην στέλεχος της CIA: Ο Ζελένσκι είναι σε απόγνωση – Αυτή η σύγκρουση εξελίσσεται πολύ, πολύ άσχημα

 Τα λόγια του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι για την ανάγκη να επηρεαστεί το δυτικό κοινό μέσω των μέσων ενημέρωσης αποδεικνύουν την κακή κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τόνισε το πρώην στέλεχος της CIA, Larry Johnson.

Περίεργο περιστατικό στην Μολδαβία – Αγρότης βρίσκει Αμερικανούς στρατιώτες: «Φύγετε, δεν σας θέλουμε» (vid) Οι Αμερικανοί ξεκίνησαν επιχειρήσεις και στη Μολδαβία;

 Περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα στη Μολδαβία.

Ένας αγρότης εντοπίζει κατά λάθος Αμερικανού στρατιώτες και ανοίγει διάλογο μαζί τους.

Ο Μολδαβός τους ζητά να αποχωρήσουν από την χώρα του αφού πρώτα τους τονίζει ότι δεν υπάρχουν Ρώσοι στρατιώτες.

“Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε” του απαντούν οι Αμερικανοί.

Γερμανός συνταγματάρχης: Οι Ουκρανοί απέτυχαν – Προχωρούν πέντε χιλιόμετρα και μετά οι Ρώσοι παίρνουν τα εδάφη πίσω

 Η Ουκρανία έχει θυσιάσει έως και 71.000 στρατιώτες, εκατοντάδες άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, εξοπλισμό και πυρομαχικά αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων που παρείχε η Δύση στην αντεπίθεσή της με μηδαμινά κέρδη.

Ο Γερμανός συνταγματάρχης εν αποστρατεία Wolfgang Richter αναφέρει σχετικά με τις «επιτυχίες» της ουκρανικής αντεπίθεσης.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα πράγμα: ότι παρά όλες τις αναφορές για επιτυχίες που ακούμε συνεχώς από την ουκρανική πλευρά, αυτό που έχει επιτύχει είναι το πολύ πέντε χιλιόμετρα προέλασης με τα εδάφη αυτά να τα ανακαταλαμβάνει στη συνέχεια η Ρωσία», τόνισε ο Richter σε συνέντευξή του σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Άσχημα νέα για το Κίεβο: Ρωσικό drone έπληξε MiG-29 73(!) χλμ από την γραμμή επαφής- Παρανάλωμα το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ουκρανίας

 Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές ευρείας κλίμακας εναντίον στόχων σε όλη την Ουκρανία.

Από τις επιδρομές ξεχωρίζει ο βομβαρδισμός του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου της Ουκρανίας που βρίσκεται στην περιοχή Kremenchug στην Πολτάβα και μια πρωτοφανή επίθεση με drone Lancet 73 χλμ από την γραμμή επαφής.

Οι Ρώσοι φαίνεται ότι απέκτησαν νέα βελτιωμένη έκδοση του συγκεκριμένου drone με 4 φορές μεγαλύτερη εμβέλεια.

Το drone καμικάζι Lancet έπληξε μαχητικό MiG-29 των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο αεροδρόμιο Dolgintsevo στην περιοχή Krivoy Rog στο Dnepropetrovsk.

Βομβαρδίστηκε τρένο που μετέφερε οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου

 Ένας άλλος σημαντικός στόχος που δέχτηκε ρωσική πυραυλική επίθεση ήταν ο σιδηροδρομικός σταθμός Vapnyarka στην περιοχή Vinnytsia.

 Εδώ χτυπήθηκε ένα τρένο με πυρομαχικά. Σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, το τρένο μετέφερε επίσης οβίδες που περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο.

Να σημειώσουμε ότι η πυραυλική επίθεση που έγινε χθες το βράδυ ήταν από τις μεγαλύτερες του τελευταίου χρόνου.

Προφανώς, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν συγκεντρώσει επαρκή όγκο δεδομένων για τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Κιέβου και αποφασίστηκε η ταυτόχρονη καταστροφή τους.

H Ρωσία βομβαρδίζει υποδομές του ΝΑΤΟ σε όλη την Ουκρανία: Φλέγονται κόμβοι επιμελητείας, βάσεις μισθοφόρων, αποθήκες όπλων και πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου

 Η Ρωσία εξαπέλυσε τρία κύματα αεροπορικών επιδρομών εναντίον υποδομών του ΝΑΤΟ σε όλη την Ουκρανία. Κτυπήθηκαν φορτία όπλων, στρατιωτικές βάσεις, εργοστάσια συντήρησης, κόμβοι επιμελητείας, αποθήκες όπλων και πυρομαχικών.

Παράλληλα κτυπήθηκε ένα τρένο που μετέφερε οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου και το θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο του Ρίβνε.

 Πρόκειται για την πρώτη ρωσική επίθεση στο δίκτυο ηλεκτρισμού της Ουκρανίας εν όψει του χειμώνα που έρχεται.

Ο Ντεσπόντοφ… λύτρωσε τον “διπρόσωπο” ΠΑΟΚ

 Ο “Δικέφαλος του Βορρά” αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ανέτρεψε την κατάσταση, πραγματοποιώντας εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και με γκολ του Βούλγαρου εξτρέμ, πέρασε νικηφόρα με 3-2 από το Ελσίνκι για την πρεμιέρα των ομίλων του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε… διπρόσωπος στη φινλανδική πρωτεύουσα. Στο πλαίσιο της πρεμιέρας των ομίλων του Europa Conference League, ο “Δικέφαλος του Βορρά” δεν είχε καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ελσίνκι, βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως τα τέρματα του

Πράσινη τορπίλη… βύθισε το “κίτρινο υποβρύχιο”

 Με τους δύο σέντερ φορ του να βρίσκουν δίχτυα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 της Βιγιαρεάλ στο… φλεγόμενο Ολυμπιακό Στάδιο και ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League.

Συμπαγής άμυνας, σχεδόν αλάνθαστο κέντρο, αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Αυτή η πρόταση περιγράφει πλήρως την εμφάνιση του “τριφυλλιού” απέναντι στο “κίτρινο υποβρύχιο”.


 

Έξαλλη με τον Ζελένσκι η Πολωνία ανακοίνωσε πως σταματά να προμηθεύει όπλα την Ουκρανία

 Οριστική, όπως όλα δείχνουν, είναι η ρήξη στις σχέσεις Ουκρανίας και Πολωνίας, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τον Ουκρανό πρόεδρο να κατηγορεί -εμμέσως πλην σαφώς- εκ νέου τους Πολωνούς ότι τηρούν «ρωσόφιλη» στάση, όσον αφορά στο θέμα με τις εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών.

Ο υπουργός Κρατικών Προμηθειών της Πολωνίας δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα προμηθεύει, επί του παρόντος, όπλα στο Κίεβο, ενώ αφήνει ανοιχτό το τι θα γίνει στο μέλλον. 

«Το CDU είναι και πάλι μαύρο» – Γκάφα στο πανηγυρικό βίντεο του κόμματος για το νέο logo Αλλαγή χρώματος έπειτα από 50 χρόνια

 Γκάφα ολκής από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (CDU) και το βίντεο που παρουσιάζει την αλλαγή σήματος έπειτα από 50 χρόνια.

Στο νέο λογότυπο του CDU κυρίαρχο χρώμα είναι το τιρκουάζ ή το «Cadenabbia», όπως ονομάζεται η απόχρωση. «Αυτό σημαίνει ζωντάνια, εμπιστοσύνη και ελευθερία» επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, Κάρστεν Λίνεμαν. Επιπλέον, τα γράμματα, τα οποία από το 1972 ήταν πάντα κόκκινα, έγιναν και πάλι μαύρα.

Μαρτυρικός θάνατος για Τούρκο DJ: Τον χτύπησαν, τον μαχαίρωσαν και τον ζεμάτισαν με καυτό νερό!

 Αναβιώνει σε δικαστήριο της Τουρκίας η υπόθεση του βασανιστικού θανάτου με πρακτικές που θυμίζουν παλιότερες περιοχές που βρήκε ένας DJ από την Τουρκία πέρισυ τον Οκτώβριο στο Λονδίνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο 43χρονος Mehmet Koray Alpergin και η φίλη του επέστρεφαν το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου 2022 στο σπίτι τους από εστιατόριο που είχαν πάει για φαγητό.

Κοντά στο στάδιο Tottenham Hotspur Stadium έπεσαν θύματα απαγωγής από έξι άντρες, σύμφωνα με την Telegraph, οι οποίοι πιθανότατα είχαν εγκαταστήσει συσκευή εντοπισμού στο αυτοκίνητο του άνδρα.

Η Βουλγαρία απέλασε τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σόφια

 Η Βουλγαρία απέλασε σήμερα τον επικεφαλής του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Σόφια και δύο Λευκορώσους ιερείς, κατηγορώντας τους ότι εξυπηρετούν τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Μόσχας, μια απόφαση που χαρακτηρίστηκε «σατανική» από τη ρωσική πρεσβεία.

Η βουλγαρική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας ανακοίνωσε την απέλαση των τριών ανδρών, αναφέροντας μόνο τα αρχικά γράμματα των ονοματεπωνύμων τους και τις εθνικότητές τους. Τους επέβαλε παράλληλα απαγόρευση εισόδου στη χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ηitech κατασκοπευτικό θρίλερ πίσω από την πτώση του F-35 στη Νότια Καρολίνα

 Αξιωματούχος ελεγκτικού οργανισμού για τα οπλικά συστήματα των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, που συμβουλεύει τις αμερικανικές κυβερνήσεις, αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» τα αεροπλάνα νέας γενιάς F-35 που θα αποτελέσουν τον στόλο μαχητικών του μέλλοντος των χωρών του ΝΑΤΟ και τα επόμενα χρόνια θα ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας να είναι εύκολο να χακαριστούν.

  • Από τον Βασίλη Χρονδρογιάννη

Πανζουρλισμός με τον Τραμπ – Υπέγραψε σαν σταρ το μπλουζάκι σερβιτόρας Κέρασε πίτσες και φωτογραφήθηκε με τον κόσμο

 Θερμή υποδοχή επεφύλασσαν στην Αϊόβα για τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με τον κόσμο να τον επευφημεί και να φωτογραφίζεται μαζί του.

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στην Αϊόβα, βρέθηκε σε εστιατόριο και μίλησε με τους θαμώνες αλλά και τους εργαζόμενους. Μάλιστα, μια σερβιτόρα ζήτησε από τον Τραμπ που διεκδικεί ξανά την προεδρία, να υπογράψει στο μπλουζάκι της και στο χέρι της. 

Έπειτα, κέρασε τον κόσμο πίτσες και έβγαλε μαζί τους σέλφι.