Ο Πειραιάς "πύλη" στον δρόμο του μεταξιού

Δεκαέξι συμφωνίες, οι οποίες προσελκύουν κεφάλαια από την Κίνα, δρομολογούν έναν νέο κύκλο έργων αναβάθμισης του λιμανιού του Πειραιά από την COSCO, ανοίγουν περαιτέρω την κινεζική αγορά σε ορισμένα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα και ενισχύουν τους ήδη στενούς σινοελληνικούς δεσμούς σε πολλά πεδία, θα υπογραφούν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συμφωνίες που θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη του Προέδρου της ΛΔ της Κίνας στην Ελλάδα είναι οι εξής:

Ο γιος ανακριτής στο «Noor 1» και o πατέρας στην ΕΠΟ

Για τα μάτια του κόσμου ήταν οι διώξεις που άσκησε ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος στον τότε προπονητή του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα και τον ποδοσφαιριστή της ομάδας, Παϊτίμ Κασάμι για άσεμνη συμπεριφορά σε παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Ο ρόλος του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου, πατέρα του ανακριτή που ανέλαβε την υπόθεση του ναρκόπλοιου, στα χρόνια της παντοκρατορίας του Ολυμπιακού..

ΕΒΖ - Royal Sugar: Οι οφειλές και τα ερωτήματα της συμφωνίας με την Τράπεζα Πειραιώς

Πολλά ερωτήματα εγείρει η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με τη Royal Sugar σχετικά με τη μίσθωση και τη λειτουργία των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες.

Μία συμφωνία για την οποία περιχαρής ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να διαφημίσει με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter χαρακτηρίζοντάς της ως μεγάλη επιτυχία για τη χώρα.

Ο Ζαραλίκος δικαιώνεται. Βρήκαν μολότοφ με μπουκάλια από βότκα

Το 2014 ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, καλεσμένος στην εκδήλωσή μας Rock Against Fascism, εξηγούσε πως μπορείς να καταλαβαίνεις ένα ασφαλίτη σε μια πορεία.
«Ο άνθρωπος που κρατάει μολότοφ στη διαδήλωση» έλεγε «έχει πάντα μπουκάλι Amstel… αν δείτε μολότοφ Τζόνι Γουόκερ είναι μπάτσος».Μάλλον κάποιο σχετικό λάθος έκαναν και οι Praetores urbani του Χρυσοχοϊδη,

Οι δημοσιογράφοι που λάτρεψαν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι

Όπου σήμερα θυμόμαστε τον Χέμινγουεϊ δημοσιογράφο και τον Μίκι Μάους με μια περίεργη σβάστικα.
Παρακολουθούμε Αμερικανούς δημοσιογράφους που επευφημούσαν την άνοδο του Χίτλερ και του Μουσολίνι στην εξουσία και

Ένας ήρωας της εποχής αργοπεθαίνει στη φυλακή — του Άρη Χατζηστεφάνου

Του Άρη Χατζηστεφάνου
Την εικόνα ενός κράτους-παρία, το οποίο βασανίζει πολιτικούς κρατούμενους οδη­γώντας τους με ακρί­βεια προς το θάνατο, σκιαγράφησε ο ειδικός εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια, Νιλς Μέλζερ
, μόλις έλαβε τις τε­λευταίες ιατρικές εκτιμήσεις για τον έγκλειστο Τζούλιαν Ασάνζ.
Ο Μέλζερ κατηγόρησε το Λονδίνο ότι αγνοεί προ­κλητικά όλες τις προηγούμενες επείγου­σες προειδοποιήσεις του και σημείωσε «αν ο Ασάνζ δεν απελευθερωθεί άμεσα και δεν λάβει την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα, μπορεί να πεθάνει πίσω από τα σίδερα των βρετανικών φυλακών».

Εμπνευσμένο από την Ισραηλινή ακροδεξιά το ρατσιστικό BBQ;

Του Ανδρέα Κοσιάρη
Μια ακροδεξιά οργάνωση με την επωνυμία «Ενωμένοι Μακεδόνες» προτίθεται να διοργανώσει εκδήλωση με ψήσιμο χοιρινού κρέατος και κατανάλωση αλκοόλ, έξω από το hotspot στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Και μπορεί ο ένας εκ των διοργανωτών, Δημήτρης Ζιαμπάζης, να δηλώνει σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι πρόκειται για έναν «πρωτότυπο και λίγο πιο ευρηματικό τρόπο διαμαρτυρίας», εμείς όμως θυμηθήκαμε ένα περιστατικό από το Ισραήλ, που έχει πολλές ομοιότητες με το ρατσιστικό happening των «Μακεδόνων».

Εγκλωβισμένοι από τα ΜΑΤ φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ

[14:45] Τα ΜΑΤ έχουν αποχωρήσει και οι συγκεντρωμένοι στην ΑΣΟΕΕ φοιτητές ξεκίνησαν πορεία.
Περικυκλωμένοι από τα ΜΑΤ είναι περίπου 200 φοιτητές και φοιτήτριες στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τη γύρω περιοχή. Οι φοιτητές είναι μέλη των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας (και της ΑΣΟΕΕ) και νωρίτερα είχαν σπάσει το λοκ-άουτ που είχε επιβάλλει η πρυτανεία της σχολής, σε προφανή συντονισμό με την κυβέρνηση και την αστυνομία, κλείνοντας το

Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών: Στην υπηρεσία της Ουάσινγκτον

Του Ανδρέα Κοσιάρη
Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών, που εξέδωσε την έκθεση για την εκλογική αναμέτρηση στη Βολιβία, η οποία «δικαιολόγησε» το πραξικόπημα εναντίον του Έβο Μοράλες, είναι στη θεωρία ένας ουδέτερος οργανισμός κρατών. Στην πραγματικότητα όμως έχει μακρά ιστορία υποστήριξης των επεμβάσεων των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική, και σήμερα χρηματοδοτείται κατά πλειοψηφία από τα ταμεία του αμερικανικού κράτους.

Πραξικόπημα στη Βολιβια. Συνεχής ενημέρωση

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ανακοίνωσε την παραίτηση του ύστερα από την παρέμβαση του αρχηγού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνσή του.
Σε διάγγελμά του κατήγγειλε στο λαό της Βολιβίας και ολόκληρο τον κόσμο «ένα εν εξελίξει πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης…