TikTok: Κατέθεσε αγωγή κατά του νόμου για την απαγόρευση της εφαρμογής στις ΗΠΑ

 Η TikTok και η κινεζική μητρική της εταιρεία ByteDance δήλωσαν την Τρίτη ότι κατέθεσαν αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ζητώντας να εμποδίσουν τον νόμο, που υπέγραψε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξαναγκάζει την κινεζική εταιρεία να πουλήσει την εφαρμογή που χρησιμοποιείται από 170 εκατομμύρια Αμερικανούς, αλλιώς θα απαγορευτεί η χρήση της.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι κατέθεσαν αγωγή στο Εφετείο της Κολούμπια, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος παραβιάζει το αμερικανικό Σύνταγμα για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και ότι προσκρούει στο άρθρο 1 για την προστασία της ελευθερίας του λόγου. 

Λευκορωσία: Επιθεώρηση τακτικών πυρηνικών όπλων μαζί με τη Ρωσία

 Η Λευκορωσία ξεκίνησε ελέγχους για την ετοιμότητα του στρατού της να αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ, ταυτόχρονα με τις προετοιμασίες για πυρηνικά γυμνάσια που θα διεξάγει η Ρωσία.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta μετέδωσε τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Βίκτορ Κρένιν που είπε ότι ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο διέταξε μια αιφνιδιαστική επιθεώρηση των δυνάμεων που είναι επιφορτισμένες με τη χρήση τέτοιων όπλων.

Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, «η πλήρης κλίμακα δραστηριοτήτων από τον σχεδιασμό, την προετοιμασία και τη χρήση πληγμάτων με τακτικά πυρηνικά όπλα θα ελεγχθεί», επισήμανε ο Κρένιν.

Υπό ισραηλινό έλεγχο το πέρασμα στη Ράφα: Το Τελ Αβίβ μιλά για «περιορισμένη επιχείρηση» – Η Χαμάς για «υπονόμευση των συνομιλιών»

 Υπό τον έλεγχο του Ισραηλινού Στρατού τελεί πλέον το πέρασμα στη Ράφα, καθώς η κυβέρνηση Νετανιάχου προωθεί το επίμαχο σχέδιο για χερσαία επιχείρηση στην πόλη των δύο εκατομμυρίων προσφύγων και κατοίκων παρά τις διεθνείς πιέσεις και προειδοποιήσεις για αιματοχυσία άνευ προηγουμένου. 

Το Τελ Αβίβ μιλά για στοχευμένη επιχείρηση και για στρατηγική πίεση προς τη Χαμάς εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός.

Στρατιωτική στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία

 Κάλυψη των επειγουσών στρατιωτικών και αμυντικών αναγκών της Ουκρανίας

Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της έχουν κινητοποιήσει περίπου 32 δισ. ευρώ για τη στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται 6,1 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη, με τα οποία στηρίζεται η παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού.

Τον Μάρτιο του 2024 το Συμβούλιο δημιούργησε ένα ειδικό Ταμείο Βοήθειας για την Ουκρανία αξίας 5 δισ. ευρώ. 

Βρέ κουτά Για το καλό σας πασχίζουμε στην Ευρωπαϊκής Ένωσης καί στην Κυβέρνηση μας!!

 Γερμανία: Το CDU το αδελφάκι της Νεας Δημοκρατίας ζητά επαναφορά της στρατιωτικής θητείας,το θέμα δεν είναι η επαναφορά της στρατιωτικής θητείας,αλλά το οι Αγγλοαμερικάνοι θα δώσουν τις εντολές καί τα χάπατα θα εκτελούν στο ακέραιο γιατί τελείωσε ο τακτικός στρατός της Ουκρανίας...

Ο Πούτιν ολοκλήρωσε τα εγκαίνια με τις λέξεις «Μαζί θα κερδίσουμε»

 Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Ρωσίας στις 7 Μαΐου, ολοκλήρωσε την ορκωμοσία του στο Παλάτι του Κρεμλίνου με τις λέξεις «θα νικήσουμε μαζί». 

Τόνισε ότι οι Ρώσοι είναι ένας μεγάλος λαός και η Ρωσία, έχοντας ξεπεράσει όλα τα εμπόδια, θα υλοποιήσει όλα τα σχέδιά της.

 Είμαστε ένας ενωμένος και σπουδαίος λαός. Και μαζί θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και θα φέρουμε όλα τα σχέδιά μας στη ζωή. Μαζί θα κερδίσουμε! - είπε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Πούτιν ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Ρωσίας για πέμπτη φορά

 Ο Πούτιν ανέλαβε καθήκοντα ως Πρόεδρος της Ρωσίας για πέμπτη φορά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέλαβε επίσημα αρχηγός του κράτους. Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο και ξεκίνησε στις 12:00 ώρα Μόσχας. 

Ο Πούτιν κατέχει αυτή τη θέση για πέμπτη φορά. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ορκίστηκε, μετά τον οποίο ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσίας Valery Zorkin ανακοίνωσε την ανάληψη της θέσης του προέδρου.

Οι Ρώσοι δημοσίευσαν βίντεο το οποίο ισχυρίζονται ότι δείχνει νεκρούς Γάλλους στρατιώτες που πολέμησαν εναντίον τους στο Τσάσιβ Γιαρ

 Οι Ρώσοι δημοσίευσαν βίντεο το οποίο όπως ισχυρίζονται απεικονίζει σορούς Γάλλων στρατιωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν σε μάχες στο Τσάσιβ Γιαρ.

Όπως τονίζουν πρόκειται για στρατιώτες του τακτικού γαλλικού Στρατού και ο ρόλος τους δεν είναι συμβουλευτικός μακριά από την πρώτη γραμμή, αλλά πολεμούν κανονικά κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Η Ρωσία απειλεί να χτυπήσει βρετανικούς στόχους τόσο στην Ουκρανία όσο και σε άλλες χώρες

 Η Ρωσία προειδοποίησε τη Βρετανία τη Δευτέρα ότι εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος, όπως πρότεινε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, η Μόσχα θα μπορούσε να απαντήσει με επιθέσεις σε βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που βρίσκονται τόσο στην Ουκρανία όσο και σε άλλες χώρες, αναφέρει το Reuters και η EFE. πρακτορεία.