Η Ρωσία απειλεί να χτυπήσει βρετανικούς στόχους τόσο στην Ουκρανία όσο και σε άλλες χώρες

 Η Ρωσία προειδοποίησε τη Βρετανία τη Δευτέρα ότι εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος, όπως πρότεινε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, η Μόσχα θα μπορούσε να απαντήσει με επιθέσεις σε βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό που βρίσκονται τόσο στην Ουκρανία όσο και σε άλλες χώρες, αναφέρει το Reuters και η EFE. πρακτορεία. 


Ο Βρετανός πρεσβευτής στη Μόσχα, Nigel Casey, κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα μετά τις δηλώσεις του Cameron, ο οποίος είπε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί όπλα από βρετανική στρατιωτική βοήθεια για να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία. επικράτεια .

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ, ο Βρετανός πρέσβης «προειδοποιήθηκε ότι η απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα μπορεί να είναι οποιαδήποτε βρετανική στρατιωτική εγκατάσταση και εξοπλισμός στο έδαφος της Ουκρανίας ή στο εξωτερικό». 

«Η Ρωσία βλέπει στις δηλώσεις του Κάμερον μια επιβεβαίωση της σοβαρής κλιμάκωσης και της αυξανόμενης εμπλοκής του Λονδίνου στις στρατιωτικές ενέργειες από την πλευρά του Κιέβου», αναφέρεται στο ίδιο δελτίο τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ. Επίσης, ο τελευταίος θεωρεί τις «εμπόλεμες και προκλητικές» δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών ως «ντε φάκτο αναγνώριση της εμπλοκής της χώρας του ως συμβαλλόμενου μέρους στη σύγκρουση».

Ως εκ τούτου, αναφέρει και το ρωσικό ΥΠΕΞ, ο Βρετανός πρέσβης προειδοποιήθηκε για τις «καταστροφικές συνέπειες αυτών των εχθρικών βημάτων του Λονδίνου». legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...