Ο Ξυλούρης «καλοσωρίζει» τους επισκέπτες των Ανωγείων Δείτε το εντυπωσιακό γκράφιτι με τον Αρχάγγελο της Κρήτη

«Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε από τον κόσμο αδερφέ μου… Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο…» λένε τα λόγια του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, τον οποίο αγάπησε και τραγούδησε ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρης.
Αυτό το σμίξιμο προσφέρει και ο ίδιος ο Ξυλούρης διαχρονικά με την καλλιτεχνική του πορεία, και στα χρόνια που έζησε το απέδειξε προβάλλοντας ποικιλοτρόπως την έγνοια του για τον κόσμο με όπλο στη φαρέτρα του την κρητική και ανωγειανή καταγωγή του.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος αποχαιρετά τη Βαγιάννη με μία σπάνια φωτογραφία τους

«Ρίκα - Ρικάκι τι να πω τώρα;» Με αυτά τα λόγια και μία σπάνια φωτογραφία τους από τη μακρινή δεκαετία του ’80, ο Αντώνης Καφετζόπουλος αποχαιρέτησε τη Ρίκα Βαγιάννη.
Η φιλία τους μετρούσε πολλά χρόνια. Η πρώτη τους συνάντηση έγινε στη μικρή οθόνη, στην σειρά της ΕΡΤ, «Το Μινόρε της Αυγής». Ήταν η εποχή, που η Ρίκα ξεκινούσε το ταξίδι της, στην Υποκριτική με μία αποσκευή γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες.
Όταν βρέθηκε στο πλευρό του Καφετζόπουλου ήταν μόλις 21 χρόνων. Μία όμορφη, μελαχρινή και άγνωστη στο κοινό κοπέλα, που όμως, γρήγορα κατάφερε να ξεχωρίσει στο ρόλο της «Στέλλας».

Η «Τρίαινα» της ΑΑΔΕ αποκάλυψε φοροδιαφυγή «υπεράνω υποψίας» στη Μύκονο

Μεγάλου ύψους φοροδιαφυγή εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κατά τους ελέγχους που διενεργούν στη Μύκονο στο πλαίσιο της επιχείρησης «Τρίαινα» και οι οποίοι ολοκληρώνονται σήμερα.Οι 56 εφοριακοί έως το βράδυ της Τρίτης είχαν βεβαιώσει περισσότερες από 340 μεγάλες παραβάσεις, ενώ σε πέντε περιπτώσεις επέβαλαν και 48ωρα «λουκέτα».

Οι επιτόπιες έρευνες της ΑΑΔΕ απεκάλυψαν και φοροδιαφυγή «υπεράνω υποψίας». Σε ελέγχους στα καταστήματα της Louis Vuitton στη Μύκονο οι ελεγκτές

Ρίκα Βαγιάννη: Την Πέμπτη η κηδεία

Την Πέμπτη το απόγευμα θα αποχαιρετήσουν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι τη Ρίκα Βαγιάννη, που πέθανε χθες, σε ηλικία 56 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία της θα γίνει στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας.Η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και ηθοποιός, το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Μαρίκα Ζούλα γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και ήταν κόρη του Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.
Το επίθετο Βαγιάννη προέκυψε από τα αρχικά του ονόματος της μητέρας της Βαρβάρας και του πατριού της, του αθλητικογράφου Γιάννη Διακογιάννη, ο οποίος την μεγάλωσε σαν παιδί του.

Η Αμοργός υποδέχεται (ξανά) το Authentic Big Blue

Λίγο πριν την εκπνοή του Καλοκαιριού, ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων, η Αμοργός, ετοιμάζεται να υποδεχτεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «Authentic Big Blue», τον αγώνα καταδύσεων, που έχει ήδη προσελκύσει δεκάδες διεθνείς συμμετοχές.Τον περσινό Σεπτέμβριο διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Διεθνές Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης «Authentic Big Blue 2017», στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι δύτες. Μάλιστα, κλήθηκαν να βουτήξουν στο «απέραντο γαλάζιο» και να αναμετρηθούν στις δεξιότητές τους κάτω από το νερό.

Πέθανε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στίβου, Νίκολας Μπετ

Πέθανε σε ηλικία 28 ετών ο παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκολας Μπετ.Ο 28χρονος «χρυσός» στα 400 μετ΄εμποδίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2015 στο Πεκίνο της Κίνας, ήταν ο πρώτος Κενυάτης παγκόσμιος πρωταθλητής σε απόσταση μικρότερη των 800 μέτρων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τα τοπικά Μέσα, το δυστύχημα έγινε την Τετάρτη τα ξημερώματα, ανάμεσα στις πόλεις Ελντορέτ και Καψαμπέτ, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Μπετ βρήκε σε λακκούβα και ανετράπη.

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας

Ο Σαμουέλ Καλαλέι που αναδείχθηκε νικητής στον διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας τον περασμένο Νοέμβριο, έγινε γνωστό πως βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για απαγορευμένες ουσίες…Τον Νοέμβριο, στον διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνας, ο Σάμουελ Καλαλέι τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο με χρόνο 2:12.17, ωστόσο σε έλεγχο που υποβλήθηκε στις 4 Ιουνίου βρέθηκε θετικό σε EPO (ερυθροποιητίνη). Μετά από αυτή την εξέλιξη, τέθηκε σε προσωρινό αποκλεισμό από την αρμόδια επιτροπή αντιντόπινγκ της IAAF.