Η ηρωική ιστορία των 47 σαμουράι που πήραν εκδίκηση για το θάνατο του άρχοντά τους

Κάθε χώρα έχει σε περίοπτη θέση ιστορίες χαρακτηριστικές της ανδρείας και της αφοσίωσης σε ιδεώδη και κώδικες τιμής. Οι ιστορίες αυτές μπορεί να είναι αιματοβαμμένες αλλά το κοινό τους σημείο είναι πως είναι ιδιαίτερα διδακτικές και ως τέτοιες μεταφέρονται μέσα στο πέρασμα του χρόνου.
Βρίσκονται εκεί για να διδάσκουν τους νεότερους και να τους δείχνουν τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν. Πολλές φορές μέσα στην ιστορία προστίθενται και κάποια στοιχεία που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, ωστόσο, αυτό μικρή σημασία έχει μπροστά στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό στην Αίγυπτο: Στους 305 ανήλθαν οι νεκροί από τη σφαγή στο Σινά

Αν και ακόμη καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση σε τέμενος στο Σινά, που κόστισε τη ζωή σε 305 ανθρώπους σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τζιχαντιστές
Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στην Αίγυπτο μετά τη χθεσινή επίθεση, η οποία θεωρείται ως η πιο αιματηρή επίθεση στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, την ώρα που ο στρατός εξαπέλυσε τα πρώτα πλήγματα εναντίον των φερόμενων δραστών της.

Αμερικανική δικαιοσύνη: Ο εφιάλτης του Ερντογάν

Ο Ερντογάν έχει χάσει τον ύπνο του. Η σύλληψη ενός επιχειρηματία για την παραβίαση του αμερικανικού εμπάργκο στο Ιράν με τη βοήθεια ορισμένων υπουργών και μιας τουρκικής τράπεζας, μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη ενός γιγάντιου σκανδάλου, όπου εμπλέκονται πολλοί υπουργοί και μέλη της οικογένειας του Ερντογάν. Η υπόθεση θα ανοίξει στην Νέα Υόρκη στις 4 Δεκέμβρη και ο Τούρκος Πρόεδρος χάνεται μέσα στους εφιάλτες του.

Άδωνις Γεωργιάδης: Περήφανος για τη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας

Εκλογές «ξαφνικά και σύντομα» βλέπει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ...
Εξεταστική για τη θητεία του Παύλου Πολάκη και του Ανδρέα Ξανθού στο υπουργείο Υγείας θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά δηλώνει ότι αποκλείει την παραμικρή εμπλοκή υπουργού στο θέμα της Novartis, ενώ σημειώνει ότι είναι τόσο περήφανος

Μαριάννα Τουμασάτου: Δεν μετάνιωσα που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ

«Θεωρώ ότι έχει κάνει πολλά λάθη, αλλά πιστεύω ότι είναι ένας πολύ έντιμος άνθρωπος και νομίζω παίζει να είναι και ο μοναδικός αυτή τη στιγμή, που έχει ηγηθεί της χώρας, που δεν έχουμε να του προσάψουμε - τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμα- κάποια κλοπή ή απάτη».

Η Ιταλία λέει «όχι» στα έκτακτα μέτρα για το χρέος που ζητά η Κομισιόν

Παρά τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ύψος του ιταλικού δημοσίου χρέους και τη διαπίστωση ότι η πραγματική μείωσή του δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της ιταλικής κυβέρνησης, η Ρώμη αποκλείει κατηγορηματικά έκτακτα οικονομικά μέτρα.
Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το ιταλικό έλλειμμα δεν μειώνεται με τους ρυθμούς που έχουν συμφωνηθεί. Η διαφορά, ανάμεσα στις δεσμεύσεις και στην πραγματική μείωση, είναι 0,2%.

Κούλογλου: Θέλουμε τα λεφτά μας πίσω

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιμένει στην αδιαφάνεια, σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου αναφορικά με την άρνηση της Τράπεζας να διαθέσει στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο πληροφορίες για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ1 και την δημοσιογράφο Κατερίνα Ακριβοπούλου, είπε πως «όταν πληθαίνουν οι επικρίσεις για τους χειρισμούς που έγιναν στην ελληνική περίπτωση, θεωρώ πως η στάση της ΕΚΤ θα έπρεπε να αλλάξει. Ας μην ξεχνάμε ότι η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ήταν καταπέλτης».

Εγκρίθηκε η αγορά του Epsilon από τον Σαββίδη Πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» από την εταιρία «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LTD».
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με την υπ' αριθμ. 652/2017 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, την από 20.09.2017 συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της

«Οι περιφερειακές εκλογές θα επικυρώσουν τη βούληση των Καταλανών για ανεξαρτησία»

Τη βούληση των Καταλανών να ζήσουν σε ένα ανεξάρτητο κράτος θα επικυρώσουν οι περιφερειακές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου στην Καταλονία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα από το Βέλγιο ο καθαιρεθείς πρόεδρος της περιφέρειας, Κάρλες Πουτζδεμόν, παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του.
Στη διάρκεια του δημοψηφίσματος αυτοδιάθεσης της 1ης Οκτωβρίου, «εμείς οι Καταλανοί δείξαμε σε όλον τον κόσμο πως έχουμε την ικανότητα και τη βούληση να γίνουμε ένα ανεξάρτητο κράτος. Και στις 21, οφείλουμε να το επικυρώσουμε», δήλωσε, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τουρκία: Παράγοντας των ΜΜΕ συνελήφθη για τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή

Τα τουρκικά μέσα μεταδίδουν πως ο άνδρας, που είναι ιδιαίτερα γνωστός, συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας - Μνημείο στον δολοφονηθέντα απεκάλυψε η ρωσική πρεσβεία
Ο πρόεδρος τουρκικού ομίλου μέσων ενημέρωσης, Χαϊρεντίν Αυντινμπάς συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για την δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα Αντέι Πεσκόφ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συλλογή υπογραφών ενάντια στην αναγόρευση του Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ

Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών ξεκίνησαν πολίτες της Θεσσαλονίκης, ενάντια στην αναγόρευση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής

Άγρια δολοφονημένος ο φοιτητής στην Κάλυμνο- Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και τον έσυραν στα βράχια

Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο αγνοούμενος φοιτητής Νικόλαος Χατζηπαύλου-Τον βρήκε νεαρός που μάζευε χόρτα σε κοντινή απόσταση από εκεί που είχε βρεθεί το ποδήλατό του
Νεκρός και μάλιστα δολοφονημένος εντοπίστηκε ο 21χρονος φοιτητής Νικόλαος Χατζηπαύλου, στις 5 το απόγευμα το Σαββάτου, στην ευρύτερη περιοχή στην οποία χάθηκαν τα ίχνη του.