Κορωνοϊός - Δημοσκόπηση: Χαλάρωση των μέτρων ζητά το 61% - Η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

 

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, με τους πολίτες να τάσσονται υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών», στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 33% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά εννέα ποσοστιαίων μονάδων - σταθερή από την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, τον Φεβρουάριο.

Νέα Μνημόνια και «κούρεμα» συντάξεων προβλέπει ο Τόμσεν

Ο πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ μιλώντας στο συνέδριο του Economist εκτίμησε ότι θα υπάρξει νέα κρίση χρέους σε 2 με 3 έτη

«Βόμβες» για την ελληνική οικονομία πέταξε ο συνταξιούχος πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν στο συνέδριο του Economist.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τις εποχές που κουνούσε το δάχτυλο στους Έλληνες φορολογουμένους ζητώντας με εμμονή μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα Βουλγαρίας, επανήλθε προτείνοντας νέο «κούρεμα» συντάξεων, καθώς, όπως υποστήριξε, το ύψος τους θυμίζει τις… συντάξεις βόρειας Ευρώπης.

Ο Ντόκος, «βαθύ λαρύγγι» της τουρκικής πρεσβείας;

 

Έστειλε έκθεση στην Άγκυρα με… συμβουλές. Τι απαντά για να αμυνθεί

Χωρίς τέλος το ξήλωμα του επιτελικού κράτους αλλά και η απαξίωση των επιλογών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά τους άμεσους συνεργάτες του, ο βίος και η πολιτεία των οποίων προκαλούν ερωτήματα. Η αποκάλυψη των WikiLeaks, σύμφωνα με την οποία υπήρξε αποστολή έκθεσης για την Τουρκία από τον νυν σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Θάνο Ντόκο -την εποχή που ήταν γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ τον Απρίλιο του 2010- στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες, είναι το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ εθνομηδενισμού και ενδοτικότητας που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια.

Το χειροποίητο SUV από την Τυνησία είναι φτιαγμένο από fiberglass

 

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν πολλές χώρες την τελευταία δεκαετία οδήγησε και την αγορά αυτοκινήτου σε πτώση. Στην Τυνησία για παράδειγμα, τα πράγματα είναι σχεδόν απαγορευτικά στο να αγοράσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο καθώς ένα Toyota Corolla κοστίζει σχεδόν 25.000€!

Το αδιαχώρητο έξω από καταστήματα με take away στην Θεσσαλονίκη

 

Πολυκοσμία παρατηρείται αυτήν την ώρα έξω από καταστήματα με take away ποτά στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο συνωστισμός είναι εμφανής, καθώς φαίνεται ότι οι καλές καιρικές συνθήκες στην Θεσσαλονίκη αποτελούν μια σημαντική παράμετρο, προκειμένου να σχηματιστούν ουρές δεκάδων μέτρων έξω από τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Σε άλλα, μάλιστα, σημεία, παρατηρούνται εικόνες προ κορωνοϊού, καθώς οι νεαρότεροι κυρίως σε ηλικία έχουν επιλέξει να παραμείνουν έξω από το κατάστημα κρατώντας στο χέρι το ρόφημά τους.

Αυτά είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που άδειαζε σπίτια ηλικιωμένων στην Αττική

 

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε ατόμων, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων στα Μεσόγεια Αττικής και η οποία εξαρθρώθηκε την 1-4-2021 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 6-4-2021 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΛΟΥΤΣΑ Ιωάννη του Ιωάννη και της Μαρίας, γεννηθέντα την 9-5-1988 στην Αθήνα,

Μετωπική με τους επιστήμονες – Σκληρές οι διαμάχες μεταξύ γιατρών και υπουργών

 

Τους επιστήμονες που ανήκουν στην επιτροπή των ειδικών ετοιμάζεται να αλλάξει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς πλέον η φθορά στις σχέσεις των δύο πλευρών είναι καθημερινή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση κάποιων λοιμωξιολόγων, επιδημιολόγων και πνευμονολόγων θα βρεθούν στελέχη με άλλες ειδικότητες, όπως για παράδειγμα κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι.

Η κίνηση αυτή συνδέεται άμεσα, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, και με το ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει πλέον να αποδίδουν στην κυβέρνηση τις ευθύνες για την κακή διαχείριση της πανδημίας στο δεύτερο και τρίτο κύμα του κορωνοϊού. Έτσι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί τη συγκεκριμένη στιγμή να ρίξει το φταίξιμο για τα κρούσματα, το κλείσιμο της αγοράς και της εστίασης και το μεγάλο λοκντάουν στους ειδικούς και σε «λάθος εισηγήσεις» τους.

Εξελίξεις στη δολοφονία Καραϊβάζ: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βίντεο με τους δράστες (Video)

 

Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας ενός καταστήματος και μίας πολυκατοικίας, που έχει απαθανατίσει τους δράστες της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως έτσι θα φτάσουν στο όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου οι αστυνομικοί φιλοδοξούν να βρουν πόσα και ποια κινητά ήταν ενεργοποιημένα στην περιοχή, το μεσημέρι της Παρασκευής. Θεωρούν βέβαιο πως οι δράστες είχαν δεχτεί κλήση από συνεργό τους που παρακολουθούσε το δημοσιογράφο.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντάβιντ Σασόλι: «Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη»

 

Η ευρωπαϊκή ηγεσία δηλώνει συγκλονισμένη και στέλνει συλλυπητήρια..

«Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απεχθής, δειλή πράξη», τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν με μήνυμά της στα ελληνικά αναφερόμενη στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.


Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν υπογραμμίζει ότι «η Ευρώπη αντιπροσωπεύει την ελευθερία.

Ο πρωθυπουργός που αποκαλούσε τους Έλληνες «ψεκασμένους», διαλογίζεται με πέτρινα βατραχάκια

 

Φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα εμφανίζει τον πρωθυπουργό ως «ψεκασμένο»!

Με τα… βατραχάκια του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισαν να ασχοληθούν στα «Παραπολιτικά». Αποδεικνύοντας ότι τη δημοσιογραφία με την πολιτική μπορεί να ενώνει, εκτός των άλλων, και η αγάπη για το φενγκ σούι, κατάφεραν να πλέξουν το εγκώμιο του πρωθυπουργού, για τον οποίο τόνισαν ότι γνωρίζει κι από αυτό.

Εξήγησαν, πάντως, ότι τα πέτρινα βατραχάκια που υπάρχουν σε διάφορα σημεία του πρωθυπουργικού γραφείου προστατεύουν από κάθε είδους απώλεια και προσελκύουν την επιτυχία, την καλή τύχη και πλήθος άλλων ευεργεσιών.

Η φίμωση θα λήξει στο μήνα επάνω και θα επιστρέψω και θα γράφω όπως έγραφα. Δεν θα αλλάξω τίποτα, δεν θα ‘μαζέψω’ τίποτα, δεν θα λειάνω τίποτα.

 

Είμαι η Έλενα Ακρίτα και σάς γράφω από το προφίλ της μητέρας μου, αφού δεν μπορώ από το δικό μου. 

Το μπαν εδώ συνέπεσε με την περίοδο που αρχίζω το σενάριο για το μυθιστόρημα μου «Τα τάπερ της Αλίκης» που θα γίνει ταινία. Χαρά, μεγάλη χαρά έχω γι’ αυτό το γεγονός, τόσο σημαντικό για μένα, τόσο σπουδαίο. Θα ζωντανέψουν στην οθόνη τα παιδιά τα δικά μας η Κοραλία, η Ελένη, η Αλικούλα κι όλοι οι ήρωες που αγαπήσατε. 

Τί θα κάνεις με το Facebook με ρωτούν. Τίποτα απαντώ. Δεν σκοπεύω να κάνω απολύτως τίποτα. Ούτε αιτήσεις για αναθεώρηση θα τους στείλω, ούτε δεύτερο προφίλ, ούτε σελίδα, ούτε ομάδα, ούτε τίποτα. 

Η φίμωση θα λήξει στο μήνα επάνω και θα επιστρέψω και θα γράφω όπως έγραφα. Δεν θα αλλάξω τίποτα, δεν θα ‘μαζέψω’ τίποτα, δεν θα λειάνω τίποτα. Θα είμαι αυτή που είμαι κι αν δεν τους αρέσω ας με μπλοκάρουν δια βίου. Εδώ τα βρόντηξα και παραιτήθηκα από τα ΝΕΑ όπου έγραφα 20 χρόνια, σ’ αυτούς θα κολλήσω; 

Νέο όργιο με οικονομική διάσταση στο σκάνδαλο Φουρθιώτη

 

Στη δημοσιότητα ήρθε ακόμη ένα όργιο με οικονομική διάσταση στο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Μένιο Φουρθιώτη και αφορά στον ΕΔΕΟΑΠ, τον Οργανισμό Ασφάλισης Περίθαλψης των δημοσιογράφων, του οποίου είναι μέλος.

Την αποκάλυψη πραγματοποίησε το μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, Νίκος Μιχαλίτσης με ανάρτηση του στο Facebook στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι, όταν ο παρουσιαστής- ατζέντης- νομότυπα μέλους του Οργανισμού ως εργαζόμενος σε ΜΜΕ- στο πλαίσιο του προγράμματος «Συνεργασία» εμφανιζόταν με υπέρογκες απολαβές,

Ο… καλός στρατιώτης Τσιόδρας: Στηρίζει το αφήγημα της κυβέρνησης, ακόμα κι όταν διαφωνεί!

 

Συνεχίζει να καλύπτει τις αλληλοσυγκρουόμενες και αναποτελεσματικές αποφάσεις της για την πανδημία..

Παρότι ο πρωθυπουργός άσκησε πριν από μερικές ημέρες κριτική στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για ορισμένες εισηγήσεις της, όπως π.χ. την απαγόρευση των διαδημοτικών μετακινήσεων, και έδειξε ενοχλημένος με τις απόψεις που εκφράζουν μέλη της επιτροπής στα ΜΜΕ και οι οποίες, όπως φαίνεται, χαλάνε το δικό του αφήγημα -είπε ότι όσοι μειοψηφούν να μην περιφέρουν τις διαφωνίες του στα ΜΜΕ-, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας δεν φαίνεται να κάμπτεται!

Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης

 

Έφυγε από τη ζωή, σήμερα το πρωί, σε ηλικία 73 ετών, ο μεγαλοεφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης μετά από πολυήμερη νοσηλεία. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος την ελληνική και παγκόσμια ναυτιλία.


Ο Γιάννης Αγγελικούσης υπέστη καρδιακή προσβολή το Σάββατο, 20 Μαρτίου, στο σπίτι του. Αμέσως είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τον έβαλαν σε καταστολή, ωστόσο, δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στην ζωή.

Ιάκωβος Τσούνης: Έκλεισε τα μάτια ο μέγας ευεργέτης αφού δώρισε τα πάντα στην Ελλάδα!

 

Ο καφετζής που έγινε «Ωνάσης» και δώρισε τα πάντα στην πατρίδα..

Ο άγνωστος και ταπεινός ευπατρίδης Ιάκωβος Τσούνης, γνήσιος απόγονος των αγωνιστών του 1821, έπειτα από τη δωρεά «μαμούθ» 23.000.000 ευρώ και την απόφαση να διαθέσει το σύνολο της περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις, έφυγε από τη ζωή πριν από λίγη ώρα. Περνώντας πλέον στην αιωνιότητα και στο πάνθεον των ελλήνων ευεργετών. Μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, νοσηλευόταν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ας θυμηθούμε τι γράφαμε για τον μεγάλο αυτό ευεργέτη, όταν η πλειοψηφία των ΜΜΕ αγνοούσε ακόμα και την ύπαρξη του.

Κατάσχεται η περιουσία του Νίκου Βέρτη στην Θεσσαλονίκη! (Pics)

 

Την αίτηση αναστολής του Νίκου Βέρτη απέρριψε ο Άρειος Πάγος, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί η περιουσία του γνωστού τραγουδιστή στη Θεσσαλονίκη. Η απόφαση αφορά στην αντιδικία του Νίκου Βέρτη με τον πρώην συνεργάτη και φίλο του, Νίκο Πολατίδη.


Ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τον τραγουδιστή, μιλώντας στο Mega άφηνε αιχμές για την απόφαση του εφέτη και δηλώνει, ότι τον τελικό λόγο θα έχει ο Άρειος Πάγος.