ΜΟΣΧΑ, 17 Ιανουαρίου – RIA Novosti.

Στον ουρανό πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ, τέσσερις οβίδες του RM-70 Vampire MLRS καταστράφηκαν και δύο drones αναχαιτίστηκαν, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας. " 

«Σήμερα το πρωί, μια άλλη απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποιώντας το σύστημα πολλαπλών πυραύλων RM-70 Vampire και ένα UAV τύπου αεροσκάφους σταμάτησε», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σύμφωνα με το τμήμα, αυτό συνέβη στις 02:40 ώρα Μόσχας. 

Lockheed Martin: Παραγωγή βουλγαρικών F-16 Block 70

 Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Τόντορ Ταγκάρεφ, ο Βούλγαρος Πρέσβης Γκεόργκι Παναγιότοφ και ο Βούλγαρος Αρχηγός Άμυνας, Ναύαρχος Emil Eftimov επισκέφθηκαν την εγκατάσταση παραγωγής F-16 της Lockheed Martin (NYSE: LMT) στο Greenville για να διαπιστώσουν την πρόοδο στην παραγωγή των μαχητικών F-16 Block 70 που έχει παραγγείλει η χώρα τους. 

Γενική εξέγερση των Γερμανών αγροτών: Στα πρόθυρα της παραίτησης ο καγκελάριος Ο.Σολτς

 Στα πρόθυρα της παραίτησης είναι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, καθώς αντιμετωπίζει το «χάος» στον προϋπολογισμό, την ώρα που χιλιάδες αγρότες έχουν περικλείσει με τα τρακτέρ τους την Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο.

Η πάλαι ποτέ ατμομηχανή της Ευρώπης κοντεύει να «γονατίσει» δημοσιονομικά και οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους επειδή η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει τους φόρους για τις δραστηριότητές τους και να επιβάλλει δίκαιες όπως λέει τιμές στα προϊόντα τους.

Τα ουκρανικά HIMARS έχουν «σιγήσει»: Δεν υπάρχουν πυρομαχικά! – Οι Ρώσοι έστησαν «παγίδες θανάτου» σε Αβντίιβκα και Κρίνκι

 Oι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σε όλα τα μέτωπα καθώς έχουν μεγάλη έλλειψη πυραύλων για τα συστήματα HIMARS με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναχαιτίσουν τις ρωσικές επιθέσεις.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι Ουκρανοί τις τελευταίες 10 ημέρες χρησιμοποίησαν τα HIMARS μόλις δύο φορές!

Ρωσία: “Ήρωας ο κυβερνήτης του COMINT Il-22, δέχτηκε Α/Α πύραυλο MIM-104 Patriot και κατάφερε να το προσγειώσει” – “Δεν χτυπήθηκε Α-50 AEW&C”

 Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι κατέρριψε ένα αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ (Αερομεταφερόμενο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου) τύπου A-50 και έθεσε εκτός επιχειρησιακής λειτουργίας ένα αεροσκάφος διοίκησης – ελέγχου τύπου COMINT/SIGINT Il-22. Είναι όμως έτσι;

Συγκεκριμένα, η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε δύο ρωσικά αεροσκάφη εναέριας διοίκησης και ελέγχου πάνω από την Αζοφική Θάλασσα.

Έγγραφο γερμανικού υπουργείου Άμυνας: “Οι Γερμανοί να ετοιμαστούν για πόλεμο με Ρωσία – Πλησιάζουμε με ταχύτητα την «Ημέρα Χ»”

 Γερμανικό ΜΜΕ επικαλούμενο έγγραφο της Bundeswehr (σ.σ. Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις) αποκαλύπτει ότι το Βερολίνο προετοιμάζεται για «την «Ημέρα Χ», την ημέρα δηλαδή που θα ξεσπάσει πόλεμος Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Το έγγραφο το οποίο επικαλείται η Bild φέρει την ένδειξη «Απόρρητο- μόνο για επίσημη χρήση» και σε αυτό το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, περιγράφει αναλυτικά μια πορεία σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ υπό τον τίτλο «Ο Δρόμος προς την Σύγκρουση».

Ρωσία: Απετράπη ουκρανική επίθεση με drones και πυραύλους στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ

 Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες πως συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν ουκρανικούς πυραύλους και drones στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Μπιέλγκοροντ περί τις 02:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Το υπουργείο έκανε λόγο μέσω Telegram περί κατάρριψης επτά πυραύλων και τεσσάρων UAVs.

«Απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων Όλχα και εναέρια οχήματα χωρίς πιλότο στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας απετράπη», διαβεβαίωσε.

Κύμα αρκτικού ψύχους φέρνει σφοδρές χιονοπτώσεις στη Νέα Υόρκη – Κοντά στους -40°C η θερμοκρασία στο Κολοράντο

 Εκατομμύρια Αμερικανοί ξύπνησαν σήμερα (16/1) το πρωί αντιμέτωποι με το χιόνι, το χιονόνερο και τις πολικές θερμοκρασίες, καθώς ένα κύμα αρκτικού ψύχους σαρώνει μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, τερματίζοντας μια «χιονο-ξηρασία» σχεδόν δύο ετών στην πόλη της Νέας Υόρκης και βάζοντας στον «πάγο» μεγάλο τμήμα των δυτικών πολιτειών.

Πολικές θερμοκρασίες ρεκόρ αναμένονται σήμερα στα Βραχώδη Όρη, τις Μεγάλες Πεδιάδες και τα μεσοδυτικά, με την αίσθηση της θερμοκρασίας να υπολογίζεται το πρωί κάτω από τους -34 βαθμούς Κελσίου στην Πεδιάδα του Μισισίπι.

Σφοδρή χιονόπτωση σαρώνει τη νότια και κεντρική Γερμανία- Παραλύουν αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες

 Εκτεταμένες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων και σιδηροδρομικών δρομολογίων αναμένονται σήμερα και αύριο Πέμπτη στη νότια και στην κεντρική Γερμανία, εξαιτίας σφοδρής χιονόπτωσης και του φαινομένου της παγωμένης βροχής.

Για σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Φρανκφούρτης

Πακιστάν: Δυο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα τρία τραυματίστηκαν από ιρανικά πυραυλικά πλήγματα

 Δυο παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα τρία τραυματίστηκαν σε «παράνομα» ιρανικά πυραυλικά πλήγματα, κατήγγειλε σήμερα το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας πως εκλήθη ιρανός διπλωμάτης —ο επιτετραμμένος της πρεσβείας— στο Ισλαμαμπάντ για να του επιδοθεί διαμαρτυρία για αυτή την «αδικαιολόγητη παραβίαση του εναέριου χώρου» του Πακιστάν.

«Αυτή η παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Πακιστάν είναι εντελώς απαράδεκτη και ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες», προειδοποίησε η πακιστανική διπλωματία σε

Ουκρανία: Τουλάχιστον 17 τραυματίες από ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στο Χάρκοβο

 Τουλάχιστον δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας των ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων στην πόλη Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας χθες Τρίτη, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Δυο γυναίκες είναι σοβαρά τραυματισμένες», ανέφερε μέσω Telegram ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης αυτής που ήταν προπολεμικά η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, ο Όλεχ Σινεχούμποφ.

  Δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, διευκρίνισε.