Mega: Μάλλον σήμερα κατεβαίνει ο διακόπτης

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απέστειλε την Τετάρτη 24/10 προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και τον ιδιωτικό πάροχο DIGEA, επιστολή με κοινοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τον τηλεοπτικό σταθμό, προκειμένου να προχωρήσουν οι ενέργειες και να κατέβει το σήμα.

Χωρίς τραυματίες ο ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο (video)

Αναστάτωση στους κατοίκους της Ζακύνθου που διανυκτέρευσαν έξω από τα σπίτια τους, προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 2 τα ξημερώματα, με επίκεντρο 55χιλ. Ν.Α. του νησιού και εστιακό βάθος στα 10 χλμ.Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ωστόσο υλικές ζημιές έχουν υποστεί κτήρια σε όλο το νησί.
Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία. Είχε προηγηθεί δόνηση 4,9 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Πρόκειται για τον κύριο σεισμό στη Ζάκυνθο, λένε Λέκκας και Χουλιάρας - Δεν αποκλείουν μετασεισμό

    «Σιγά- σιγά αποσβένεται το φαινόμενο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, που μεταβαίνει σήμερα στην Ζάκυνθο, επικεφαλής κλιμακίου επιστημόνων. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου ισχυρού μετασεισμού τις επόμενες ώρες μεγέθους 5-5,5 Ρίχτερ.

Άντεξε η Ζάκυνθος τον ισχυρό σεισμό

Σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στη 01.54 τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ζακύνθου, στο Ιόνιο Πέλαγος, προκαλώντας πάντως -όπως αναφέρουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες- μόνο υλικές ζημιές, μεταδίδουν ανταποκριτές του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο - Ανάστατοι οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους

6,7 Ριχτερ δίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις από τα σεισμολογικά ινστιτούτα τον αποψινό μεγάλο σεισμό που έγινε στις 01.54 με επίκεντρο 42 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.
Σϋμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός ακούστηκε πολλά χιλιόμετρα μακρια