Kοσμογονία – Β.Πούτιν: To Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας θα παραλάβει φέτος 30 νέα πολεμικά πλοία

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό θα παραλάβει 30 νέα πλοία αυτή τη χρονιά.

Ο Πούτιν μίλησε στη διάρκεια τελετής στην Αγία Πετρούπολη για τον ετήσιο εορτασμό της Ημέρας του Ναυτικού, αφού παρακολούθησε την τιμητική πλεύση-επιθεώρηση ρωσικών πολεμικών πλοίων στον ποταμό Νέβα.

Κάθε χρόνο η Ημέρα του Πολεμικού Ναυτικού γιορτάζεται στη Ρωσία την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου, με μεγαλοπρεπείς παρελάσεις στον ποταμό Νέβα της Αγίας Πετρούπολης και στο λιμάνι της Κροστάνδης. Πέρυσι, συμμετείχαν περισσότερα από 40 πολεμικά πλοία και υποβρύχια, 42 στρατιωτικά αεροσκάφη και 3.500 μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Δωρεάν 50.000 τόνους σιτάρι δίνει η Ρωσία στις αφρικανικές χώρες που λιμοκτονεί ο πληθυσμός τους! – Το ανακοίνωσε ο Β.Πούτιν Γιατί η Αφρική αλλάζει γεωπολιτικό στρατόπεδο και στρέφεται προς Ρωσία-Κίνα

 Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ανακοίνωσε η Ρωσία θα παραδώσει  50.000 τόνους σιτάρι στις αφρικανικές χώρες των οποίων ο πληθυσμός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης καθώς οι δυτικοί δεν τους δίνουν τρόφιμα λόγω οικονομικής αδυναμίας τους. 

Πρόκειται για τις: Μπουρκίνα Φάσο, η Ζιμπάμπουε, το Μάλι, η Σομαλία, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και η Ερυθραία.

Μάλιστα, η Ρωσία θα καλύψει και τα έξοδα μεταφοράς του σιταριού.

Ρωσική «τανάλια» αρχίζει και «σφίγγει» τους Ουκρανούς σε νότιο και ανατολικό μέτωπο: Η ρωσική αεροπορική υπεροχή και τα drone κρίνουν τον αγώνα

 Πραγματικό κίνδυνο κατάρρευσης του μετώπου τόσο στο ανατολικό μέτωπο (Κουπιάνσκ-Κρεμίνα), όσο και στο νότιο (Ζαπορίζια) αντιμετωπίζουν πλέον οι Ουκρανοί: Στα ανατολικά ρίχνουν τις τελευταίες εφεδρείες τους στην μάχη, αλλά ταυτόχρονα μεταφέρουν και δυνάμεις από την Ζαπορίζια για να αναχαιτίσουν την ρωσική προώθηση στην ανατολή, αδυνατίζοντας όμως έτσι την κύρια αιχμή της αντεπίθεσής τους στο νότο.

Οι ρωσικές δυνάμεις, χωρίς να δίνουν χαρακτήρα προέλασης στην κίνησή τους, αργά αλλά σταθερά, έκοψαν τον οδικό άξονα που συνδέει το Κουπιάνσκ με τη Κρεμίνα ενώ παράλληλα κατέστρεψαν έξι ουκρανικές αντεπιθέσεις που εξαπολύθηκαν εναντίον του ρωσικού προγεφυρώματος στον ποταμό Ζέρεμπετς.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ μιλούν πλέον ανοιχτά για αποτυχία της «αντεπίθεσης» των Ουκρανών: «Αυτοί φταίνε» Η Ρωσία παρακολουθεί και ανακοινώνει την συνεχή μεγέθυνση των στρατευμάτων της

 Οι Αμερικανοί παραδέχτηκαν την αποτυχία της «αντεπίθεσης» των Ουκρανικών δυνάμεων και πλέον για πρώτη φορά ακούγονται φωνές για εκεχειρία και τον Β.Ζελένσκι να ελπίζει σε μια σύνοδο κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην Σαουδική Αραβία.

Ακόμη και το CNN το όργανο των Δημοκρατικών του Biden δημοσιεύει υλικό για τις αποτυχίες των ουκρανικών δυνάμεων ενώ εν χωρώ από τους New York Times μέχρι την Washington Post αναγνωρίζουν ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών απέτυχε.

Σούνακ: Ακτιβιστές «έντυσαν» με μαύρο πανί την έπαυλή του διαμαρτυρόμενοι για τις νέες άδειες εξόρυξης ορυκτών καυσίμων

 Στόχος της Greenpeace έγινε το σπίτι του Βρετανού πρωθυπουργού στο Γιόρκσάιρ, την ώρα που εκείνος πετούσε με την οικογένεια του για διακοπές στην Καλιφόρνια.

Ακτιβιστές της Greenpeace σκαρφάλωσαν στην οροφή της έπαυλης του Ρίσι Σούνακ και έριξαν μαύρα πανιά σκεπάζοντας ολότελα την πρόσοψη του σπιτιού.

Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας σε προάστιο της Νέας Υόρκης – Τουλάχιστον επτά τραυματίες

 Επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε σήμερα έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Κουίνς, με αποτέλεσμα τουλάχιστον επτά άνθρωποι να τραυματιστούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης.

Κανείς από τους τραυματισμούς δεν χαρακτηρίζεται σοβαρός, υπογραμμίζει η πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). Σε εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS φαίνεται ότι τα εκτροχιασμένα βαγόνια παρέμειναν όρθια και δεν ανατράπηκαν. Τα αίτια του σιδηροδρομικού ατυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής.

Μεξικό: Προσφεύγουν σε μέθοδο τεχνητής βροχής για την αντιμετώπιση της ξηρασίας

 Το Μεξικό πλήττει ακραία ξηρασία οδηγώντας σε απώλειες καλλιεργειών, έλλειψη νερού και υψηλότερες τιμές τροφίμων. Η χώρα υποφέρει επίσης από ένα σοβαρό κύμα καύσωνα που έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 249 ανθρώπων τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει την απεγνωσμένα αναγκαία βροχή στρεφόμενη στην τεχνητή βροχή μέσω των νεφών.

Τον Ιούλιο η χώρα εγκαινίασε την τελευταία φάση ενός προγράμματος «σποράς συννέφων» για την τεχνητή τόνωση των βροχοπτώσεων. Στοχεύει σε 62 δήμους που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο βόρειο και βορειοανατολικό τμήμα της,

Ιαπωνία: Σοκαριστικά βίντεο από το πέρασμα του τυφώνα Χανούν – Αναμένεται επιστροφή του στα νησιά

 Ο τυφώνας που προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και διέκοψε την ηλεκτροδότηση στην Οκινάουα και σε άλλα νότια ιαπωνικά νησιά αυτή την εβδομάδα κινείται αργά προς τα δυτικά την Πέμπτη, αλλά προβλέπεται να κάνει στροφή και να ρίξει ακόμη περισσότερες βροχές στο αρχιπέλαγος.

Ο τυφώνας Χανούν, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κίνα και τα νοτιοδυτικά νησιά της Ιαπωνίας, αναμένεται να επιβραδύνει την κίνησή του σε σχεδόν στάσιμη, προτού ένα εξασθενημένο σύστημα υψηλής πίεσης που βρίσκεται κοντά του του επιτρέψει να στραφεί ανατολικά την Παρασκευή, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

H Ρωσία στρατολόγησε από τον Ιανουάριο 231.000 στρατιώτες, λέει ο Μεντβέντεφ

 Περισσότεροι από 231.000 Ρώσοι ανταποκρίθηκαν σε μια εκστρατεία στρατολόγησης από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Μπροστά στους φόβους των Ρώσων πολιτών για μια νέα επιστράτευση, η ρωσική ηγεσία έχει δηλώσει πολλές φορές ότι ένα τέτοιο βήμα δεν είναι απαραίτητο, επειδή υπάρχουν πολλοί εθελοντές.

Παρ’ όλα αυτά, πολλοί πολίτες δεν εμπιστεύονται τις διαβεβαιώσεις του Κρεμλίνου.

Conference League: Οι Κουλούρης και Κούτρης οδήγησαν την Πογκόν στον επόμενο γύρο

 Η Πογκόν Σέτσιν είχε ουσιαστικά εξασφαλίσει τη θέση της στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League μετά το εμφατικό 5-2 του πρώτου αγώνα στην έδρα της Λίνφιλντ, ωστόσο, όταν οι Βορειοϊρλανδοι επιχείρησαν να δώσουν λίγο «χρώμα» στη ρεβάνς, ανέλαβαν… δράση ο Ευθύμης Κουλούρης κι ο Λεάντρο Κούτρης.

ΗΠΑ: Τρίτη ποινική δίωξη για τον Ντόναλντ Τραμπ – Κατηγορείται για συνωμοσία

 Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παρουσιαστεί σε λίγες ώρες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον. Πρόκειται για την τρίτη και ιστορικότερη ποινική δίωξη για τον Τραμπ με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν να περιλαμβάνουν τη συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών και την ανατροπή του αποτελέσματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.


Λίγες ώρες πριν την εμφάνισή του στο δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, φαίνεται να παίζει γκολφ στο Μαρ Α Λάγκο, ενώ σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του για τη νέα δίωξή του, αναφέρει: