Ο Μπαράκ Ομπάμα «φλερτάρει» με το Netflix

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι σε διαπραγματεύσεις με το συνδρομητικό κανάλι Netflix για την παραγωγή μίας σειράς τηλεοπτικών σόου που θα του εξασφαλίσει μία παγκόσμια πλατφόρμα μετά τη θητεία του στον Λευκό Οίκο, ανέφεραν στην εφημερίδα «The New York Times» άνθρωποι που γνωρίζουν πληροφορίες για τις συζητήσεις.
Αν και η συμφωνία δεν είναι ακόμη οριστική, οι προτεινόμενοι όροι προβλέπουν ότι το Netflix θα πληρώσει τον Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Μισέλ για

Ανακαλούνται οχήματα BMW στην Κίνα

Στην ανάκληση 3.501 οχημάτων BMW από την κινεζική αγορά προχωράει η εταιρρία BMW China Automotive Trading Ltd., μετά από προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο μπροστινό τμήμα του συστήματος ελέγχου των οχημάτων.
Η ανάκληση τους σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, το οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θ’ αρχίσει την 30η Μαρτίου και περιλαμβάνει τις σειρές 118i, 120i, 125i, 218i, 220i και X1, σύμφωνα με ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου ποιότητας στην κινεζική αγορά.

Πώς μια κίνηση του Elon Musk εκτόξευσε την τιμή μιας μινιατούρας

Στα ύψη έχουν εκτοξευτεί οι τιμές στις μινιατούρες της πρώτης γενιάς του Tesla Roadster, μετά την απόφαση του Elon Musk να στείλει το προσωπικό του αυτοκίνητο στο διάστημα με το Falcon Heavy.
Ελάχιστοι παρατήρησαν ότι στο ταμπλό του κόκκινου Tesla Roadster που ταξιδεύει στο αχανές διάστημα, υπάρχει μια κόκκινη μινιατούρα του ηλεκτρικού σπορ οχήματος της Hot Wheels.
Από τη στιγμή που έγινε γνωστό αυτό, οι συγκεκριμένες μινιατούρες απέκτησαν συλλεκτική αξία και η τιμή τους εκτινάχθηκε στα ύψη.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ κατάφερε μια μεγάλη νίκη στο Ράλι Μεξικού

Στο Ράλι του Μεξικού που τελείωσε χθες στην χώρα των σομπρέρο και της σιέστας, ο Σεμπαστιάν Οζιέ με το Fiesta WRC, κατάφερε μια δύσκολη όσο και πειστική νίκη, ανεβαίνοντας και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών.
Παράλληλα πέτυχε και μια νίκη γοήτρου, καθώς επέστρεψε το... φάντασμα από το παρελθόν, που δεν είναι κανείς άλλος από τον 9άκις παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπαστιάν Λεμπ, που πήρε τον μόνιμο συνοδηγό του Ντανιέλ Ελενά, μπήκε στο ένα από τα δυο Citroen C3 WRC και έδειξε τον δρόμο σε παλιούς συναγωνιστές και

Οι δύο στους τρεις Ρώσους θα ψηφίσουν υπέρ του Πούτιν

Το 69% των Ρώσων ψηφοφόρων προτίθεται να ψηφίσει τον πρόεδρο Πούτιν στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ρωσικό Κέντρο μελέτης Κοινής Γνώμης (VICIOM) στο διάστημα 5-7 Μαρτίου.
Ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας, ο επιχειρηματίας Πάβελ Γκρουντίνιν συγκεντρώνει σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου το 7%, ο εθνικιστής ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι το 5%,

Τόσα βγάζουν οι αστροναύτες που δουλεύουν στη NASA

Για να γίνει κάποιος αστροναύτης της NASA πρέπει να περάσει από απίστευτα τεστ και ελέγχους ικανότητας, συμπληρώνοντας οκάδες αιτήσεις και περνώντας πρακτικά τα πάνδεινα.
Όταν γίνουν όλα αυτά με επιτυχία, θα ενταχθεί στο προσωπικό της Υπηρεσίας και θα πληρώνεται με βάση το σχετικό κλιμάκιο του δημοσίου υπαλλήλου όπου ανήκει.
Και σύμφωνα με τα ποσά που κλείδωσαν για το 2018, θα κερδίζει κάπου μεταξύ 63.600-98.317 δολάρια τον χρόνο.

Επίσημη απειλή της FIFA για Grexit

Σε επίσημη τοποθέτησή της, η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ζήτησε άμεσα μέτρα για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προειδοποιώντας για κυρώσεις και πιθανό αποκλεισμό!
Άμεσα μέτρα από τα αρμόδια όργανα περιμένει η FIFA, προκειμένου να σταματήσει η βία και να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία, μετά τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Τούμπας και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ουσιαστικά προς την ΕΠΟ πως αν δεν βρει τρόπο να επιβληθεί, τότε θα ληφθούν μέτρα που φτάνουν μέχρι και την αποβολή.

Ξενάγηση στην Πέτρα από ένα ντόπιο «Ιντιάνα Τζόουνς»

Ο Σάμι Αλχασανάτ γεννήθηκε στην Πέτρα και σήμερα είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αλ-Χουσεΐν Μπιν Ταλάλ. Δηλώνει περήφανος για την καταγωγή του και, με «όχημα» την κάμερα του CNN, μας ξεναγεί στην πόλη της Πέτρας, ένα εντυπωσιακό, ολοζώντανο μνημείο πολιτισμού.

Η εταιρεία που έκανε τα αυτόνομα οχήματα πραγματικότητα (pics & vid)

Τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα αποτελούν ερευνητικό πεδίο των μεγαλύτερων κατασκευαστών αυτοκινήτων. Ωστόσο η εταιρεία που πυροδότησε την τεχνολογία τους και διαθέτει σήμερα τον πρώτο στόλο αυτόνομα κινούμενων οχημάτων για δημόσια χρήση στις ΗΠΑ, δεν κατασκευάζει αυτοκίνητα. Το πιο πιθανό μάλιστα είναι να μην την γνωρίζει οποιοσδήποτε ξέρει πολλά από αυτοκίνητα.
Όταν το 2009 ξεκίνησε το πρόγραμμα της δημιουργίας του πρώτου αυτόνομα κινούμενου αυτοκινήτου της Google, ο τομέας αυτός αποτελούσε μια αχαρτογράφητη περιοχή.

SZ: «Τιμωρεί» η Γερμανία την Κομισιόν λόγω Ελλάδας;

Οι γερμανογαλλικές διαφορές ως προς τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης καθηλώνουν την ΕΕ. Σύμφωνα με τη SZ το Βερολίνο ζητά εγγυήσεις και θέλει να τιμωρήσει την Κομισιόν για απερίσκεπτη στάση απέναντι στην Ελλάδα.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup εκτός από την Ελλάδα συζητείται και το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη, αλλά επ' αυτού δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις. Οι συζητήσεις θα έχουν «προσανατολιστικό χαρακτήρα». Αλλά ούτε και στο συμβούλιο κορυφής σε δέκα ημέρες θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ο γάλλος πρόεδρος Μακρόν. Αιτία η διαφωνία ανάμεσα σε Βερολίνο και Παρίσι.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ θα προσλάβει 60 μηχανοδηγούς

Στην πρόσληψη 60 μηχανοδηγών για την κάλυψη των υπηρεσιακών της αναγκών προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.
Η υποβολή των αιτήσεων αρχίζει στις 14 Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη, και λήγει στις 5 Απριλίου 2018, ημέρα Πέμπτη.

Η κατάθεση αιτήσεων (βιογραφικών) θα γίνεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mixanodigoi@trainose.gr

Επ' αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ο Βασιλειάδης

Την επ΄αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Όλα είναι στο τραπέζι», είπε ο κ. Βασιλειάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και παρέπεμψε στην επικοινωνία που θα έχει τις επόμενες ώρες με τους αρμόδιους φορείς.