Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμο σταυροδρόμι - «Πολεμικό» Συνέδριο για τον νέο αρχηγό - Ολική επαναφορά ή αφανισμός για την Αριστερά

 Με την ομόφωνη έγκριση των 5 υποψηφιοτήτων για την προεδρία του  ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ξεκίνησαν οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του κόμματος.

Οι υποψηφιότητες εγκρίθηκαν ως ενιαία πρόταση.
Μάλιστα, ο Στ. Κασσελάκης , έχοντας συγκεντρώσει τις 30 υπογραφές  μελών της Κ.Ε., κατέθεσε επισήμως στο συνέδριο την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μεταξύ, άλλων, τη στήριξή τους στον Κασσελάκη μέσω των υπογραφών τους εξέφρασαν η Θ.Τζάκρη, ο Π. Πολάκης και ο Γ. Τσίπρας.

Ritter (Πρώην CIA): Με τα F-16 οι περισσότεροι Ουκρανοί πιλότοι θα σκοτωθούν

 "Οι περισσότεροι Ουκρανοί πιλότοι θα σκοτωθούν", σύμφωνα με τον Scott Ritter

Η επιθυμία του Κιέβου να αποκτήσει μαχητικά F-16 από τη Δύση θα οδηγήσει στο θάνατο Ουκρανών πιλότων, ανέφερε ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, Scott Ritter.
Εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανέφεραν ότι για να αποκτήσουν πλεονέκτημα στον εναέριο χώρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, πρέπει να τεθούν σε λειτουργία «τουλάχιστον 160 μαχητικά F-16».

Με την Ουκρανία οι ΗΠΑ υπογράφουν την «καταδίκη» τους για δύο βαριές ήττες με Ρωσία και Κίνα

 H πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Nikki Haley δήλωσε πρόσφατα: «Μια νίκη για τη Ρωσία είναι νίκη για την Κίνα - Πρέπει να το ξέρουμε αυτό - Η Ουκρανία είναι η πρώτη γραμμή άμυνας για εμάς»

Η κυβέρνηση Biden αποκάλυψε πρόσφατα ένα ακόμη πακέτο όπλων για την Ουκρανία, ενώ έδωσε το πράσινο φως για στρατιωτική βοήθεια στην Ταϊπέι ύψους περίπου 80 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ωστόσο, αυτό το... ξεφάντωμα στρατιωτικών δαπανών έρχεται καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι χρεωμένη μέχρι το λαιμό και με τα δικά της αποθέματα πυρομαχικών να μειώνονται.

Τελειώνει το δράμα των Ουκρανών, φεύγουν οι ξένοι μισθοφόροι - Αποκαλύψεις σοκ για διαλυμένο στρατό: Σκοτώνονται μεταξύ τους

 Οι ξένοι μισθοφόροι εγκαταλείπουν το πεδίο της μάχης και αποκαλύπτουν πως ο ουκρανικός στρατός είναι χαοτική κατάσταση - Τεράστιος ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών που σκοτώονται μεταξύ τους

Διάστημα τριών μηνών έχει περάσει από την έναρξη της πολυδιαφημισμένης αντεπίθεσης των Ουκρανών και πλέον όλα δείχνουν πώς έχουν κριθεί.
Η αντεπίθεση των Ουκρανών απέφερε μηδαμινά αποτελέσματα: μόλις 230 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους από τον Ιούνιο 2023 και περίπου 16 χωριά.

Η Ρωσία ετοιμάζεται για πόλεμο με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ – Οπλίζει τα Su 57 με πυραύλους εμβέλειας 300 χιλιομέτρων, στόχος τα AWACS

 Η ταχεία ανάπτυξη νέων πυραύλων και κινητήρων για το Su-57 υποδηλώνει ότι η Ρωσία προετοιμάζεται για έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, καθώς συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία

Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Ρωσία για το ενδεχόμενο μίας στρατιωτικής αναμέτρησης με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Το μαχητικό αεροσκάφος Su - 57 πέμπτης γενιάς σύντομα θα εξοπλιστεί με πυραύλους που μπορούν να πλήξουν στόχους σε βεληνεκές 300 χιλιομέτρων, σύμφωνα με αξιωματούχους της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.

Η αντεπίθεση των Ουκρανών μετά από 3 μήνες μαχών ήταν στρατηγική ήττα για την Δύση - Οι 20 αιτίες της μεγάλης αποτυχίας

 Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες της παταγώδους αποτυχίας της Ουκρανικής αντεπίθεσης; - Οι 20 λόγοι

Μέσα σε 3 μήνες αντεπίθεσης οι Ουκρανοί δεν κατάφεραν κανένα από τους δηλωμένους στόχους τους, να διασπάσουν την ρωσική άμυνα, να ανοίξουν δίοδο στην Αζοφική θάλασσα και να καταλάβουν την Κριμαία…
Ο πολιτικός λαοπλάνος Zelensky δήλωνε ότι το καλοκαίρι 2023 θα κάνει διακοπές στην Κριμαία… αλλά τελικά παραμένει ακόμη κρυμμένος σε καταφύγιο στο Κίεβο…

3η Σεπτέμβρη - 49 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ: Στις 6 το απόγευμα οι εκδηλώσεις στο Ζάππειο

 Τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την ίδρυσή του γιορτάζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ και κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων, είναι η κλιματική αλλαγή, μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού.

Οι φετινές εκδηλώσεις ξεκινούν το απόγευμα στις 18:00 στο περιστύλιο του Ζαππείου όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Σύγχρονες προκλήσεις: 
Κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές και βιώσιμη ανάπτυξη».
Ομιλητές θα είναι ο Χάρης Δούκας, καθηγητής ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων,

Jeffrey Sachs (Columbia University): Οι BRICS+ θα ελέγχουν το 42% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και θα... σκοτώσουν το δολάριο

 Ο αμερικανός οικονομολόγος Jeffrey Sachs υποστήριξε ότι τα κράτη της ομάδας των BRICS θα διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο καθώς διερχόμαστε μία διαρθρωτική ενεργειακή μετάβαση στην οικονομία μηδενικών εκπομπών άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του «πράσινου» υδρογόνου και της πυρηνικής ενέργεια

Η πρόσφατα ανακοινωθείσα επέκταση των BRICS θα ενισχύσει τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC+) και θα δώσει στα κράτη BRICS μεγαλύτερη ισχύ στις διαπραγματεύσεις στην παγκόσμια σκηνή,

Πρωτοσέλιδο Sozcu: «Στα κατεχόμενα νησιά μας υπάρχουν 6.000 Έλληνες στρατιώτες»

 Με τίτλο «Στα κατεχόμενα νησιά μας υπάρχουν 6.000 Έλληνες στρατιώτες» η αντιπολιτευόμενη κεμαλική και εθνικιστική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της δηλώσεις του απόστρατου συνταγματάρχη και πρώην γενικού γραμματέα του τουκρικόύ υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ.

Ο εκ των εμπνευστών των «γκρίζων ζωνών» Γιαλίμ δηλώνει στην εφημερίδα: «Οι Έλληνες στρατιώτες που ρίξαμε στη θάλασσα στη Σμύρνη, στις 9 Σεπτεμβρίου 1922,

Νίγηρας: Διαδηλώσεις εναντίον των Γάλλων στρατιωτών στη Νιαμέι και το Καλάμ

 Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Νιαμέι και το Καλάμ, στον νοτιοδυτικό Νίγηρα, ζητώντας επιτακτικά την άμεση αποχώρηση των γαλλικών δυνάμεων από τη χώρα αυτή, όπως ζητά και η στρατιωτική χούντα που ανέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο Μοαμέντ Μπαζούμ τον Ιούλιο.

Στην πρωτεύουσα, η διαδήλωση οργανώθηκε κοντά σε μια βάση όπου σταθμεύουν Γάλλοι στρατιώτες, με πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων που αντιτίθενται στην παρουσία των γαλλικών δυνάμεων στη χώρα. 

«Ο γαλλικός στρατός να πάει στο σπίτι του» έγραφε το πλακάτ που κρατούσε ένας διαδηλωτής.

La Repubblica: Η Μελόνι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη συνεχή θητεία ως πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών

 Δεν επιθυμεί να επιδιώξει να επανεκλεγεί πρόεδρος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών. Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica.

Σημειώνεται ότι η θητεία της, πρόκειται να λήξει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές του επόμενου Ιουνίου.

«Θεωρώ ότι είναι πιθανό να μην είναι εκ νέου υποψήφια, η προσφορά της είναι ήδη ιδιαίτερα σημαντική», δήλωσε στην εφημερίδα ο Νικόλα Προκατσίνι, ο οποίος συμπροεδρεύει τη ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ουκρανικό δικαστήριο διέταξε την κράτηση του μεγιστάνα Κολομόισκι – Κατηγορείται για διαφθορά

 Να τεθεί υπό κράτηση για δύο μήνες ο ισχυρός επιχειρηματίας Ίχορ Κολομόισκι, διέταξε Ουκρανικό δικαστήριο

 Ο άνδρας κατηγορείται για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ωστόσο του δόθηκε η δυνατότητα να καταβάλει εγγύηση ύψους άνω των 509 εκατομμυρίων χρίβνια, ποσό που ισοδυναμεί με περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μια έμμεση αναφορά στη δικαστική δίωξη του Κολομόισκι, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που με τις ενέργειές του οδηγούν ενώπιον της δικαιοσύνης χρονίζουσες υποθέσεις.

Ιταλία: Ο πρώην πρωθυπουργός Τζουλιάνο Αμάτο κατηγορεί Γαλλία και ΗΠΑ για την αεροπορική τραγωδία του 1980 στην Ούστικα

 Τη Γαλλία και τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για την αεροπορική τραγωδία της Ούστικα κατηγόρησε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο.

Στις 27 Ιουνίου 1980 σκοτώθηκαν 81 άνθρωποι. Τώρα, ο πρώην ηγέτης υποστηρίζει ότι οι δύο αυτές χώρες έκαναν τα πάντα για να μην ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Σαράντα τρία χρόνια μετά το αεροπορικό δυστύχημα, οι οικογένειες των θυμάτων εξακολουθούν να ζητούν αλήθεια και δικαιοσύνη για μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές καταστροφές στην ιστορία της χώρας.