Μέσα στο τρένο πέρασαν τη νύχτα επιβάτες της Thalys Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας

Παγιδευμένοι επί ώρες έμειναν χθες το βράδυ δεκάδες επιβάτες του τρένου Τhalys, που προερχόταν από τις Βρυξέλλες, εξαιτίας της θύελλας που έπληξε τη βόρεια Γαλλία, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία.
«Οι επιβάτες μεταφέρονται στο Παρίσι με TGV» διευκρίνισε στο AFP ο διευθυντής υπηρεσιών του Τhalys Μπερτράν Καμύ. Οι επιβάτες αναμένεται να φθάσουν στη γαλλική πρωτεύουσα με καθυστέρηση δέκα ωρών.

Το ίδιο χρώμα φορέματος έφερε… ένταση στο δελτίο ειδήσεων

Ό,τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες τηλεοπτικών εκπομπών καλό θα ήταν να μένει εκεί. Off camera. Αλλιώς τα αποτελέσματα θα είναι εξόχως άβολα, όπως στην περίπτωση του αυστραλιανού Channel 9.
Η κεντρική παρουσιάστρια δεν άντεξε το γεγονός πως εκείνη, η ρεπόρτερ και μια ψυχολόγος, καλεσμένη του δελτίου, έλαβαν τις θέσεις τους στο στούντιο, φορώντας και οι τρεις λευκά φορέματα.

Πατέρας και κόρη διέσχισαν με χαλασμένο καταμαράν τη θάλασσα της Τασμανίας

Στην Αυστραλία έφτασαν τελικά, ύστερα από έναν μήνα στη θάλασσα, ένας Νεοζηλανδός και η κόρη του, που κατάφεραν να διανύσουν με το μικρό, χαλασμένο καταμαράν τους 2.000 επικίνδυνα χιλιόμετρα στη θάλασσα της Τασμανίας.
Όπως γράφει η βρετανική Telegraph, ο 46χρονος Alan Langdon και η κόρη του Que είχαν σχεδιάσει ένα σύντομο ταξίδι από το Kawhia στο Bay of Islands στην ανατολική ακτή της Νέας Ζηλανδίας.

Άδωνις: Τέλος στην τυρρανία Παππά με την απόφαση του ΣτΕ

Στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή μίλησε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες και τον νόμο Παππά,

ΣτΕ: Παράνομα τα κανάλια - Πρέπει να επαναληφθεί ο διαγωνισμός

Επιτακτική θεωρεί την ανάγκη να επαναληφθεί ταχύτατα ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, η πολυαναμενόμενη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ υπό τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νίκο Σακελαρίου, που δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί.
Η απόφαση επαναβεβαιώνει την πάγια θέση της νομολογίας του Δικαστηρίου ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών με

«Τα τηλεοπτικά κανάλια δεν θα αφεθούν στο τσάμπα», τονίζει στη Βουλή ο Νίκος Παππάς

«Η ανεξάρτητη αρχή δηλαδή το ΕΣΡ και η πολιτική ηγεσία οφείλουν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον, το οποίο επιτάσσει υψηλό τίμημα για τη λειτουργία των τηλεοπτικών καναλιών».
Αυτό τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από το ΕΣΡ προκειμένου να επιβληθούν διαδικασίες στο τηλεοπτικό τοπίο και τι γίνεται με την είσπραξη του τέλους συχνοτήτων και του φόρου διαφημίσεων.

Παπανδρέου: Δεν έχω στόχο την ηγεσία. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει πρόεδρο

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά αυτό δεν το αμφισβητώ» δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Παπανδρέου. 
«Έμενα δεν είναι στόχος μου η ηγεσία, ποτέ δεν ήταν, εγώ έχω και την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αν γίνει κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη τότε θα υπάρξουν εσωτερικές διαδικασίες»,

«Χιονόμπαλες» Γκλέτσου κατά Μπακογιάννη

Χιονοπόλεμο φουλ παίζει ο Γκλέτσος εναντίον του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.
Ο δήμαρχος Στυλίδας σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων:
«Ο εντεταλμένος σύμβουλος για τα μηχανήματα της Περιφέρειας ενημερωμένος ξεκάθαρα για όλη την ανεπάρκεια της Περιφέρειας σε μηχανήματα και αλάτι,

Μετά τον Ομπάμα ήρθε η σειρά του Μπάιντεν να κλάψει

Συγκινημένος κι έκπληκτος ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, την υψηλότερη τιμή που μπορεί να λάβει Αμερικανός πολίτης, από τον Μπαράκ Ομπάμα.
Ο απερχόμενος πρόεδρος επαίνεσε τον αντιπρόεδρο για την πίστη του στους Αμερικανούς, την αγάπη του για τη χώρα και τις υπηρεσίες που παρείχε σε όλη τη ζωή του.
Η βράβευση έγινε ενώ Ομπάμα και Μπάιντεν ετοιμάζονται σε λίγες ημέρες να αποχαιρετήσουν οριστικά τον Λευκό Οίκο, με την έναρξη της προεδρίας Τραμπ.

Πίσω στο ΠΑΣΟΚ ο Λεωνίδας Γρηγοράκος Επιστροφές μετά τη συνάντηση Γεννηματά - Παπανδρέου

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εντάσσεται ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος, όπως γίνεται γνωστό με επιστολή της Φώφης Γεννηματά προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.
Όπως ανέφερε ο ίδιος σε χθεσινή του δήλωση, μετά τη συνάντηση Γεννηματά - Παπανδρέου, «πολιτική μου βούληση είναι η ένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με τα ψηφοδέλτια της οποίας εκλέχτηκα Βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015, ανταποκρινόμενος και στις πρωτοβουλίες της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ενότητα του χώρου».

Αποχώρησε από την ΚΟ του Ποταμιού ο Ιλχάν Αχμέτ

Την απόφασή του να μη συμμετέχει πλέον στην ΚΟ του Ποταμιού έκανε γνωστή ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Μετά από αυτή την εξέλιξη το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη μένει με επτά βουλευτές.
Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, η οποία και ανακοινώθηκε από το προεδρείο.

Το μεγάλο πάρτι του «Αθήνα ‘97» με υπουργούς και δημοσιογράφους

Τριάντα οκτώ πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφοι και αθλητικοί παράγοντες καλούνται από το Ελεγκτικό Συνέδριο να επιστρέψουν 12.448.198 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο ταμείο! Το ποσό αυτό σύμφωνα με το πόρισμα κατασπαταλήθηκε κατά τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κλασσικού Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 1997.

Πρώην πρωθυπουργός στο Novartis -gate

Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία, η οποία βρίσκεται υπό έρευνα από τις αμερικανικές αρχές για τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα, φαίνεται πως έχει δημιουργήσει ένα πλέγμα διαφθοράς, το οποίο ξεκινάει από τα πολιτικά πρόσωπα που υπογράφουν τις πολιτικές και τις τιμές των φαρμάκων και επεκτείνεται έως τον ΕΟΦ, τους γιατρούς και τους κρατικούς λειτουργούς.

Αρης Πορτοσάλτε: Πορτο-σάλτα ηρεμήσου, ρε Αρη

Αν δεν ήταν δημοσιογράφος, θα ήταν σεφ τηλεοπτικής εκπομπής με ειδικότητα στα μοριακά γλυκά. Μεγάλο του σουξέ το «Φράουλες με αίμα».
Κείμενο: Tάσος Κατρής-Θεοδωρόπουλος
Ρεπορτάζ: Παύλος Μεθενίτης
Θυμάστε εκείνο το ασήμαντο συμβάν με τα αφεντικά της φράουλας στη Μανωλάδα της Πελοποννήσου που είχαν σκαγιάσει με τις καραμπίνες κάποιους αλλοδαπούς, μελαψούς εργάτες επειδή είχαν το θράσος να ζητήσουν τα καθυστερούμενα μεροκάματά τους;

ΝΔ: Της… ανανέωσης το κάγκελο

Οι «μαζί τα φάγαμε» Θόδωρος Πάγκαλος και ο εμπλεκόμενος σε παιδεραστία Νίκος Γεωργιάδης, οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για τις «γαλάζιες» λίστες.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν στο «κόμμα της αλήθειας», όπως με τόση σεμνότητα αυτοχαρακτηρίζεται της η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Φίλοι του αρχηγού, ψύλλοι της δημοσιογραφίας και στύλοι της διαπλοκής προσπαθούν να πείσουν μια δύσπιστη κοινή γνώμη ότι ο αρχηγός ετοιμάζει σχεδόν επανάσταση στη σύνθεση της «αυριανής» κοινοβουλευτικής ομάδας.

Αυστραλία: Παραιτήθηκε η υπουργός υγείας, μετά από σκάνδαλο

Η υπουργός Υγείας της Αυστραλίας, Σούζαν Λέι ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της, μετά το σκάνδαλο υπέρβασης δαπανών, που φαίνεται ότι έχει προκαλέσει την ενόχληση του πρωθυπουργού, Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Όταν Σαμαράς και Στουρνάρας συνάντησαν την αμαρτωλή εταιρεία Novartis (BINTEO)

Δεκέμβρης του 2012. Ο Αντώνης Σαμαράς υποδέχεται στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.
Μεταξύ τους και η εταιρεία Novartis, που σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εξαιτίας του ομώνυμου σκανδάλου που έχει ξεσπάσει και στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται πρώην πρωθυπουργός, αλλά και υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Στη «σέντρα» ο Αντώνης Σαμαράς για το σκάνδαλο της Novartis

Σαφείς αιχμές προς τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά αφήνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αναφορικά με το φλέγον ζήτημα του σκανδάλου της Novartis.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Κόντρα και τον Αιμίλιο Λιάτσο, ο κ. Κούλογλου έκανε λόγο για σκάνδαλο που μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο και από αυτό της Siemens, ενώ τόνισε πως υπουργός της ΝΔ που πήγε να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο… αναδομήθηκε!

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ από τις δηλώσεις Μπακογιάννη - Ορίστε τι ετοιμάζουν οι Μητσοτάκηδες στην ελληνική κοινωνία

Για «λίπος που πρέπει να κοπεί» μίλησε στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να επαναλάβει την Πέμπτη ακριβώς την ίδια ατάκα η αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο συνέντευξης στην αυτόδιαχειριζόμενη, ertopen.
Σε ένα κρεσέντο νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού, η Ντόρα Μπακογιάννη προανήγγειλε απολύσεις στο δημόσιο εφόσον το κόμμα της αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση.

Ποιος είναι ο πραγματικός αριστερός σύμφωνα με τον γαμπρούλη της Ντόρας (ΦΩΤΟ)

Αν ψάχνετε για πρότυπο αριστερού πολιτικού και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, μια πρόταση για αφετηρία στην έρευνά σας, θα μπορούσε κάλλιστα να σας κάνει ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.