Ερυθρός Αστέρας: Πέθανε ο 26χρονος μπασκετμπολίστας Ιβάν Τσόροβιτς

 Πέθανε στα 26 του χρόνια ο μπασκετμπολίστας Ιβάν Τσόροβις.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον σύλλογο του Ερυθρού Αστέρα.

Η ανακοίνωση:

«Με τις ομάδες του Ερυθρού Αστέρα ο Ιβάν έπαιξε σε δύο τελικούς του τουρνουά των μικρών της EuroLeague. 

Μία ασθένεια ωστόσο έβαλε τέλος στην καριέρα του. Έχασε τη μάχη, όμως πάλεψε μέχρι το τέλος, χωρίς να γκρινιάζει για το παραμικρό. Μέχρι το τέλος, πραγματικά».

Διάσωση 500 μεταναστών από το Ocean Viking στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα

 Το Ocean Viking, το πλοίο-ασθενοφόρο που έχει ναυλώσει η οργάνωση SOS Méditerranée, διέσωσε περισσότερους από 500 ανθρώπους που κινδύνευαν σε 11 επιχειρήσεις που πραγματοποίησε τις τελευταίες 42 ώρες στα νοτιοδυτικά του νησιού Λαμπεντούζα, ανακοίνωσε η ανθρωπιστική, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Μασσαλία.

Οι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου που επιβαίνουν στο πλοίο, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της SOS Méditerranée, διέσωσαν περισσότερους από 500 ανθρώπους και «οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται» στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Τυνησίας και της Λαμπεντούζα, ανέφερε η οργάνωση.

Χαβάη: Σοκάρει βίντεο ντοκουμέντο με ανθρώπους να ρίχνονται στον ωκεανό για να σωθούν από τις φλόγες

 Αυξάνεται δραματικά ητραγική λίστατων νεκρών απότις φωτιές στη Χαβάη. Τα τελευταία στοιχεία κάνουν λόγο για 67 νεκρούς και άλλοι δεκάδες έχουν υποστεί εγκαύματα. 

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων, καθώς εκφράζονται φόβοι ακόμα και για εκατοντάδες.

Μαρόκο: 67 μετανάστες διασώθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Ταρφάγια

 Το πολεμικό ναυτικό του Μαρόκου διέσωσε χθες Παρασκευή 67 μετανάστες που επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο στα ανοικτά των ακτών της Ταρφάγια (νοτιοδυτικά), όπως μετέδωσε το Μαροκινό Πρακτορείο Ειδήσεων (MAP).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η φουσκωτή λέμβος κινδύνευε να βυθιστεί και στήθηκε επιχείρηση για τη διάσωση των επιβαινόντων. Στους διασωθέντες, μεταξύ των οποίων ήταν μια γυναίκα και τρεις ανήλικοι, «παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε πλοίο του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, προτού μεταφερθούν στο λιμάνι Λααγιούν», στη Δυτική Σαχάρα.

Το Λιμενικό διέσωσε 60 ανθρώπους ανοιχτά της Πύλου – Μεταξύ τους και 9 παιδιά

 Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ολοκληρώθηκε η ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 60 ανθρώπων που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος, 43 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Πρόκειται για 40 άνδρες, 11 γυναίκες και 9 παιδιά που παρελήφθησαν από παράκτιο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Κατάκολου.

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 67 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στη Χαβάη

 Τουλάχιστον 67 είναι οι νεκροί από τις πυρκαγιές στη Χαβάη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές της κομητείας Μάουι. «Άλλοι 12 θάνατοι επιβεβαιώθηκαν μέχρι τις 13:00 (τοπική ώρα χθες Παρασκευή, 02:00 ώρα Ελλάδος του Σαββάτου) καθώς παραμένει ενεργό το πύρινο μέτωπο στη Λαχέινα. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 67», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της κομητείας Μάουι.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της αμερικανικής πολιτείας Τζος Γκριν είχε πει στο δίκτυο CNN πως έχουν επιβεβαιωθεί 59 θάνατοι. «Χωρίς αμφιβολία, τα θύματα θα είναι περισσότερα. Δεν γνωρίζουμε πόσα ακριβώς θα είναι τελικά», τόνισε.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι κατέστρεψε 20 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία

 Συνολικά 20 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν προς την χερσόνησο της Κριμαίας, κατέστρεψαν νωρίς σήμερα οι ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 14 drones, ενώ τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου εξουδετέρωσαν έξι.

Πάντως, το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές.

Η Ζαχάροβα χαρακτήρισε ψέμα τη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την άρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τον διάλογο με την Ουκρανία

 Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε ψευδείς ισχυρισμούς ότι η Ρωσία φέρεται να αρνήθηκε να κάνει διάλογο με την Ουκρανία για την επίλυση της σύγκρουσης. 

Στο τηλεγραφικό της κανάλι λοιπόν σχολίασε την αντίστοιχη δήλωση του επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μίλερ. 

"Εδώ είναι οι ψεύτες! Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ίδιοι είπαν στον [Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr] Zelensky να περικόψει τις διαπραγματεύσεις τον Απρίλιο του 2022,

16 εταιρείες από την SEZ "Technopolis "Moscow" θα συμμετάσχουν στο βραβείο για το καλύτερο βιομηχανικό σχέδιο στη Ρωσική Ομοσπονδία

 Αιτήσεις για το διαγωνισμό "The Best Industrial Design of Russia" υπέβαλαν 16 επιχειρήσεις από την ειδική οικονομική ζώνη "Technopolis "Moscow".

 Αυτό αναφέρθηκε στον επίσημο ιστότοπο του δημάρχου και της κυβέρνησης της πρωτεύουσας. 

Ο Βλάντισλαβ Οβτσίνσκι, επικεφαλής του Τμήματος Επενδύσεων και Βιομηχανικής Πολιτικής της Μόσχας, σημείωσε ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για τη διάδοση του βιομηχανικού σχεδίου. 

«16 επιχειρήσεις από την Τεχνόπολη Μόσχας SEZ υπέβαλαν αίτηση για το βραβείο. 

Άνοιξε το κέντρο δοκιμών και δοκιμών UAV στην περιοχή Kaluga Shapsha: στην περιοχή Kaluga άνοιξε ένα κέντρο δοκιμών UAV με βάση το αεροδρόμιο

KALUGA, 11 Αυγούστου - RIA Novosti. 

Οι αρχές της περιοχής Kaluga, μαζί με την εταιρεία Aeromax, άνοιξαν και αναπτύσσουν ένα κέντρο δοκιμών και δοκιμών μη επανδρωμένων αεροσκαφών με βάση το αεροδρόμιο Mikheevo, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης Vladislav Shapsha. 

" "Έχουμε ήδη δημιουργήσει και αναπτύσσουμε ένα κέντρο δοκιμών και δοκιμών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων με βάση το αεροδρόμιο Mikheevo μαζί με την Aeromax στην περιοχή Kaluga. 

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε επτά επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Kupyansk

 ΜΟΣΧΑ, 12 Αυγούστου - RIA Novosti. 

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε επτά επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ μέσα σε μια μέρα, δήλωσε στο RIA Novosti ο Σεργκέι Ζιμπίνσκι, επικεφαλής του κέντρου τύπου της Δυτικής ομάδας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο εχθρός πραγματοποίησε τέσσερις αντεπιθέσεις από μονάδες της 14ης και 41ης ξεχωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας και της 25ης χωριστής αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας στις θέσεις των στρατευμάτων μας στην περιοχή του χωριού Σίνκοβκα και της οδού Μάνκοβκα. 

Ξεκίνησε η παραγωγή μιας νέας έκδοσης του ρωσικού drone καμικάζι «Gadfly».

 ТУЛА, 12 авг — РИА Новости. 

TULA, 12 Αυγούστου - RIA Novosti.

Η παραγωγή μικρής κλίμακας της δεύτερης έκδοσης του drone καμικάζι Ovod FPV ξεκίνησε στη Ρωσία, δήλωσε στο RIA Novosti ο Αντρέι Ιβάνοφ, επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού-κατασκευαστή.

"Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος "Gadfly" έκδοση 2.0 αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε σε παραγωγή μικρής κλίμακας. <...> 

Στη Δύση, πιστεύουν ότι το Κίεβο έχει χάσει περισσότερους από 150 χιλιάδες ανθρώπους από την αρχή της σύγκρουσης στρατιωτικούς

ΜΟΣΧΑ, 12 Αυγούστου - RIA Novosti.

Δυτικοί αξιωματούχοι και αναλυτές πιστεύουν ότι η Ουκρανία έχει χάσει περισσότερους από 150.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, γράφουν οι New York Times.

" «Σύμφωνα με εκτιμήσεις δυτικών αξιωματούχων και αναλυτών, περισσότεροι από 150.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν από τον Μπάιντεν να αποσύρει το αίτημα για βοήθεια στην Ουκρανία να διαθέσει 24 δισεκατομμύρια δολάρια

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 12 Αυγούστου - RIA Novosti. Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ζήτησαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσύρει το αίτημα για νέα χρηματοδότηση για βοήθεια 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, δήλωσε ο βουλευτής Γουόρεν Ντέιβιντσον στο Twitter. 

" "Οι Αμερικανοί έχουν βαρεθεί να υποστηρίζουν έναν ατελείωτο πόλεμο αντιπροσώπων. 

Οι συνάδελφοί μου και εγώ γράψαμε μια επιστολή απαιτώντας από τον Πρόεδρο Μπάιντεν να αποσύρει το τελευταίο πακέτο βοήθειας μέχρι να παρασχεθεί στο Κογκρέσο μια ολοκληρωμένη στρατηγική στο πλαίσιο της Ουκρανίας", έγραψε ο Davidson. 

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τέσσερα προπύργια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Kupyansk

 ΜΟΣΧΑ, 12 Αυγούστου - RIA Novosti.

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε τέσσερα προπύργια και πέντε θέσεις παρατήρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, δήλωσε στο RIA Novosti ο Σεργκέι Ζιμπίνσκι, επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας Zapad. 

«Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, οι ομάδες επίθεσης της 6ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων κατέλαβαν τέσσερα οχυρά και πέντε θέσεις παρατήρησης και νίκησαν περισσότερα από μια διμοιρία πεζικού κοντά στο χωριό Ολσάνα», είπε.