Οι Ρεπουμπλικάνοι ζήτησαν από τον Μπάιντεν να αποσύρει το αίτημα για βοήθεια στην Ουκρανία να διαθέσει 24 δισεκατομμύρια δολάρια

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 12 Αυγούστου - RIA Novosti. Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ζήτησαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσύρει το αίτημα για νέα χρηματοδότηση για βοήθεια 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, δήλωσε ο βουλευτής Γουόρεν Ντέιβιντσον στο Twitter. 

" "Οι Αμερικανοί έχουν βαρεθεί να υποστηρίζουν έναν ατελείωτο πόλεμο αντιπροσώπων. 

Οι συνάδελφοί μου και εγώ γράψαμε μια επιστολή απαιτώντας από τον Πρόεδρο Μπάιντεν να αποσύρει το τελευταίο πακέτο βοήθειας μέχρι να παρασχεθεί στο Κογκρέσο μια ολοκληρωμένη στρατηγική στο πλαίσιο της Ουκρανίας", έγραψε ο Davidson. 

Στην επιστολή που δημοσίευσε, 12 βουλευτές αντιτίθενται στην πρωτοβουλία του αρχηγού του κράτους.

Την Πέμπτη, ο Μπάιντεν έστειλε αίτημα στο Κογκρέσο για νέες πιστώσεις για την Ουκρανία και άλλους σκοπούς. Στο πλαίσιο του αιτήματος, το ποσό για τη στήριξη του Κιέβου υπερέβη το αίτημα για χρηματοδότηση για την επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων των κρατών - από τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια που ζητήθηκαν, τα 24 προορίζονται για την Ουκρανία. 

Συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο πρόσθετα κονδύλια για στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο ύψους 13,1 δισ. Επιπλέον, ζητά από τους νομοθέτες άλλα 2,3 δισ. δολάρια για την Ουκρανία μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις δυτικές χώρες ότι η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία δεν αλλάζει τίποτα και απλώς παρατείνει τη σύγκρουση. Όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα σε αυτή την αντιπαράθεση όχι μόνο με την προμήθεια όπλων, αλλά και με την εκπαίδευση του προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...