Στη Δύση, πιστεύουν ότι το Κίεβο έχει χάσει περισσότερους από 150 χιλιάδες ανθρώπους από την αρχή της σύγκρουσης στρατιωτικούς

ΜΟΣΧΑ, 12 Αυγούστου - RIA Novosti.

Δυτικοί αξιωματούχοι και αναλυτές πιστεύουν ότι η Ουκρανία έχει χάσει περισσότερους από 150.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης, γράφουν οι New York Times.

" «Σύμφωνα με εκτιμήσεις δυτικών αξιωματούχων και αναλυτών, περισσότεροι από 150.000 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν», αναφέρει το δημοσίευμα. 

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, αυξάνεται ο αριθμός των Ουκρανών που προσπαθούν να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία.
 

Στις 4 Ιουνίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν επίθεση στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Yuzhnodonetsk και Artemivsk, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.

Όπως τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, οι προσπάθειες προώθησης των εχθρικών στρατευμάτων απέτυχαν: σταμάτησαν και πετάχτηκαν πίσω στις αρχικές τους θέσεις.

Στις 4 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 43.000 ανθρώπους και πάνω από 4.900 όπλα από την έναρξη της αντεπίθεσης τον Ιούνιο-Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...