Η βιομηχανική κάνναβη σε Ημαθία και Αιτωλοακαρνανία αποδίδει καρπούς ( Βίντεο )

Προοπτικές για ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών δίνει η καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης στις Φυτείες της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ την ίδια εικόνα μεταφέρουν και οι καλλιεργητές της Ημαθίας που προχώρησαν από τον προηγούμενο μήνα στη συγκομιδή της σοδειάς.
Αιτωλοακαρνανία

Από το 2006, οπότε και εγκαταλείφθηκε η παραδοσιακή καλλιέργεια του καπνού Bιρτζίνια, που αποτελούσε τη μοναδική πηγή εσόδων των παραγωγών, νέα εποχή φαίνεται να ξεκινά με ευοίωνα μηνύματα.

Η κάνναβη, «το δώρο των θεών», ως φάρμακο απ’ το 3000 π.Χ. έως το Μεσαίωνα

Η ιαματική αξία της κάνναβης στη λαϊκή ιατρική σπάνια διαχωρίστηκε από τις παραισθησιογόνες ιδιότητές της.

Η αρχαιότερη αναφορά σ΄ αυτήν τη χρήση είναι πέντε χιλιάδων χρόνων παλιά και προέρχεται από την Κίνα όπου ο αυτοκρατορικός βοτανολόγος Σεν Νουνγκ (Shen Nung) σύστηνε την κάνναβη για τη θεραπεία της ελονοσίας, της μπέρι-μπέρι, της δυσκοιλιότητας, των ρευματικών πόνων, της αφηρημάδας και των διαταραχών της γυναικείας περιόδου.

Η Ελβετία πασχίζει να κουρντίσει το ρολόι της κάνναβης

Η κυβέρνηση της Ελβετίας προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς στις έρευνες για τη φαρμακευτική κάνναβη, αλλά και στις διαδικασίες που είναι αναγκαίες ώστε η συνταγογράφησή της να γίνει απλούστερη.

Σε ένα αγρόκτημα σε καταπράσινο τοπίο, μια ώρα από την πρωτεύουσα της Βέρνης, ο Markus Lüdi παρουσιάζει με υπερηφάνεια την καλλιέργειά του μιλώντας στο BBC. Είναι εποχή συγκομιδής και φέτος, μετά το μακρύ καυτό καλοκαίρι, είναι πιθανό η σοδειά του να είναι πολύ αποδοτική. Τα φυτά του προστατεύονται από έναν πολύ ψηλό φράκτη.

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ηγέτης στον κλάδο της κάνναβης»

Εκρηκτικές θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τις εξελίξεις στην καλλιέργεια κάνναβης στη χώρα μας. Μόλις τέσσερα χρόνια αφότου ξεκίνησε δειλά δειλά η σπορά βιομηχανικής κάνναβης, η αύξηση στις καλλιεργούμενες εκτάσεις είναι αλματώδης, καθώς από τα 20 στρέμματα το 2016, πέρσι έφτασαν τα 300, για να υπερτριπλασιαστούν φέτος, αγγίζοντας τα 1.085 στρέμματα.
Άλμα στις καλλιέργειες βιομηχανικής κάνναβης
Συντάκτης: Ιωάννα Σωτήρχου .Και οι προοπτικές για την ερχόμενη χρονιά είναι ακόμη καλύτερες,

Το παρασκήνιο της επίθεσης Μητσοτάκη – Μαρινάκη στον Καραμανλή

Τα πρώτα χρόνια της αφωνίας του (του Κώστα Καραμανλή), όλοι εκτιμούσαν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας του να αρθρώσει έστω και μία σοβαρή εξήγηση για το πώς οδηγήθηκε επί των ημερών του η χώρα στη χρεοκοπία. Τώρα, όμως, είναι προφανές ότι ο «άφωνος» Καραμανλής στοχεύει στον καθολικό εξαγνισμό του μέσα από την προεδρική εκλογή του 2020. Με δεδομένο τον ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο δεν αντιπολιτεύεται αλλά συνεργάζεται εμμέσως μαζί του, και με πιο δεδομένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει δεμένα τα χέρια, λογικό είναι να πιστεύει ότι διά περιπάτου θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Νόμος του 2013 «έθαψε» την υπόθεση για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων – Πώς τα έπαιρναν

Απέναντι στο μεγαλύτερο, ίσως, σκάνδαλο της μεταπολίτευσης βρίσκονται οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, αναφορικά με τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν τα κόμματα το προηγούμενο διάστημα και χαρακτηρίζουν τον τεράστιο βαθμό διαφθοράς του παλιού πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε τη χώρα για δεκαετίες.

Οι Εισαγγελείς αποφάσισαν χθες την κλήτευση, ως υπόπτων, τραπεζικών στελεχών και καθ’ ύλιν (παλαιότερα) αρμοδίων εκπροσώπων των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων από το 2000 μέχρι και το 2011.