Το τελευταίο χειροκρότημα στη Σαπεκοένσε (εικόνες – video)

Μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους, με δάκρυα και με τραγούδια των οπαδών της Σαπεκοένσε, το μικρό χωριό Τσαπέκο στη νότια Βραζιλία απέτισε σήμερα το απόγευμα τον ύστατο και σπαρακτικό φόρο τιμής στα θύματα της αεροπορικής συντριβής που αποδεκάτισε την ποδοσφαιρική του ομάδα τη Δευτέρα στην Κολομβία.
Περίπου 100.000 άνθρωποι παρέστησαν στην τελετή στο Arena Conda, το γήπεδο της ομάδας. Γιγαντοοθόνες είχαν εγκατασταθεί γύρω από το κατάμεστο στάδιο, το οποίο έχει χωρητικότητα μόλις 19.000 θεατών.

Η πλάκα του πρίγκιπα Χάρι στην Rihanna στην εξέταση για τον ιό του AIDS

«Δεν είναι τόσο επώδυνη η εξέταση, όπως είπες σήμερα το πρωί!» είπε η Rihanna με σκοπό να πειράξει τον πρίγκιπα Χάρι, καθώς έκαναν μαζί το τεστ για τον ιό του AIDS.
Η εντυπωσιακή ποπ τραγουδίστρια και ο πρίγκιπας της Ουαλίας παρευρέθηκαν στα Μπαρμπέιντος στο πλαίσιο της εκστρατείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
Ο πρίγκιπας Χάρι έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες εκστρατεία για ενημέρωση και πρόληψη κατά του ιού HIV. Έπεισε την γνωστή τραγουδίστρια να κάνουν μαζί το τεστ, και αυτή αποδέχτηκε αμέσως την πρόσκληση.

Η Taylor Swift έφαγε τη σκόνη της Selena Gomez «Μάχη» για τους followers στο Instagram

Τη σκόνη της Selena Gomez έφαγε η Taylor Swift αφού η πρώτη αναδείχθηκε η διάσημη με τους περισσότερους followers στο Instagram το 2016. Συγκεκριμένα η Gomez έχει 103 εκατομμύρια διαδικτυακούς φίλους ενώ η Taylor Swift έχει 93,6 φίλους στο διαδίκτυο.
Η αμερικανίδα τραγουδίστρια, ηλικίας 24 ετών, πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα φέτος, κυρίως εξαιτίας της περιοδείας της που ανέβαλε λόγω της κατάθλιψης που είχε ως απόρροια της μάχης της εναντίον της αυτοάνοσης νόσου του λύκου, η οποία την υποχρέωσε να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες.

Οι Τούρκοι εγκαλούν Καμμένο και εκείνος απαντά με Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Δεν έχουν τελειωμό οι Τουρκικές προκλήσεις καθώς ζητούν από τον υπουργό Άμυνας να λειτουργεί με σοβαρότητα. Η απάντηση Καμμένου με ένα τραγούδι 
Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην οποία επιστρέφουν τους χαρακτηρισμούς του Πάνου Καμμένου, ο οποίος σε ομιλία του απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο είχε μεταξύ άλλων πει: «Αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, θα επιστρέψουμε στη συνθήκη των Σεβρών.

Οι Θεοί και οι Ήρωες των Αρχαίων Ελλήνων καταλαμβάνουν την Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας

< <Χάλκινο μετάλλιο με προτομή Αθηνάς Προμάχου, πρώτο μισό 2ου αι. π.Χ. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αρ. ευρ. ΜΘ 17540.
Στο Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας, που βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία, στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας, παρουσιάζεται από τις 15 Νοεμβρίου η έκθεση «Θεοί και Ήρωες των Αρχαίων Ελλήνων», μια διοργάνωση της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με Επιστημονική Επιτροπή, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους «2016 - Η Ελλάδα στη Ρωσία», υπό την αιγίδα των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Μα γιατί άργησα(ν), να γνωρίσω τον Ελύτη;

Έπρεπε λοιπόν, μ΄αυτά και μ΄εκείνα, να περάσουν όλα τα μαθητικά χρόνια του γυμνασίου και του λυκείου, για να φτάσουμε μετά από 6 συναπτά έτη λογοτεχνικής διδασκαλίας, στη μέρα εκείνη όπου θα διαβάζαμε ένα κείμενο του Οδυσσέα Ελύτη, αυτή τη φορά στο σχολικό βιβλίο έκθεσης Γ' λυκείου *, για να μου μαγνητίσει την σκέψη και την προσοχή το παρακάτω απόσπασμα.

Η Φυλή του Δαν: Ισραηλίτες ή Έλληνες μισθοφόροι στην υπηρεσία των Αιγυπτίων;

Ο Δαν, σύμφωνα με τη «Γένεση», ήταν ένας από τους 12 γιους του Ιακώβ, με μητέρα τη Βαλά. Ο ίδιος και η φυλή του δεν είναι από τους μεγάλους «πρωταγωνιστές» της Παλαιάς Διαθήκης, ωστόσο, σύμφωνα με γραφόμενα, φαίνεται ότι η εν λόγω φυλή του Ισραήλ ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη, ίσως και η δεύτερη μεγαλύτερη κάποια στιγμή. Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Δαν ήταν το ένα από τα δύο παιδιά της Βαλά, η οποία με τη σειρά της ήταν θεραπαινίδα της συζύγου του Ιακώβ, Ραχήλ.

Η μεταφορά του υπουργείου Οικονομικών, οι 770 «χήνες» σε ενοίκια και οι «καταφερτζήδες»

Πριν από μερικές ημέρες βρέθηκα σε ένα οικονομικό συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν επιχειρηματίες, πολιτικοί και στελέχη επιχειρήσεων. Άκουσα, μεταξύ άλλων, για ορισμένα παρατράγουδα που συμβαίνουν στο Δημόσιο.
Εξοργίστηκα όταν έμαθα ότι το υπουργείο Οικονομικών πληρώνει 550 + 220 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως ενοίκια για τα κτήρια που στεγάζουν την κεντρική υπηρεσία, άλλες διευθύνσεις, τμήματα και εποπτικοί μηχανισμοί του υπουργείου!

Η άγνωστη «μονομαχία» στους αιθέρες που παραλίγο να πυροδοτήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο πριν 30 χρόνια

Ένα άγνωστο παρολίγον «θερμό επεισόδιο» πάνω από τη Θάλασσα του Μπάρεντς πριν 30 χρόνια, μεταξύ ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους SR-71 Blackbird και ενός σοβιετικού καταδιωκτικού MiG-31 φέρνει στο φως νέο βιβλίο, το οποίο επικαλείται έγγραφα τα οποία αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα.

Η μυστική ανεξάρτητη Πόλη στην καρδιά του...Λονδίνου όπου ακόμη και οι βασιλείς χρειάζονται άδεια για να μπουν

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για το περίφημο City του Λονδίνου. Την ιστορική περιοχή, με τις αρχαίες αγορές και τις φημισμένες γέφυρες αλλά και με τους μοντέρνους ουρανοξύστες όπου χτυπά η καρδιά του χρηματοοικονομικού τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ για πολλούς αποτελεί την οικονομική πρωτεύουσα του...πλανήτη.
Όλα αυτά βέβαια είναι λίγο- πολύ γνωστά.
Αυτό όμως που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως το City του Λονδίνου αν και γεωγραφικά βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας της Αγγλίας δεν είναι μέρος αυτής. Στην πραγματικότητα το City του Λονδίνου είναι μια άλλη πόλη μέσα στην πόλη του Λονδίνου.