Η Ρωσία σχεδίαζε τον τρομακτικό υβριδικό «σούπερ στρατό» «Humanzee» που «δεν φοβάται τον θάνατο»

 Οι επιστήμονες κατάφεραν να πετύχουν πολλά πράγματα στη σύγχρονη εποχή και ένας Σοβιετικός πειραματιστής ήλπιζε να είναι ο πρώτος που θα δημιουργήσει έναν σκληρό στρατό από υβρίδια ανθρώπου-χιμπατζή

Η Ρωσία επινόησε ένα σχέδιο για να απελευθερώσει έναν κολασμένο υβριδικό στρατό «Humanzee» γεμάτο «σούπερ στρατιώτες» ανθρώπου-χιμπατζή.

Η πασίγνωστη χώρα για την αγάπη της για τον πόλεμο και τις τρελές συνωμοσίες αποφάσισε κάποτε ότι επρόκειτο να γεννήσουν τα μεταλλαγμένα ζώα στον κόσμο.

Πολλοί οπαδοί της Σκωτίας τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα έξω από το γερμανικό αεροδρόμιο

 Πολλοί οπαδοί του ποδοσφαίρου της Σκωτίας τραυματίστηκαν σε δυστύχημα έξω από γερμανικό αεροδρόμιο.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης φαίνεται ότι έσπευσαν στο σημείο στο αεροδρόμιο Weeze μετά τη συντριβή το βράδυ της Πέμπτης (13 Ιουνίου). Πέντε οπαδοί φέρεται να έχουν τραυματιστεί, δύο εκ των οποίων σοβαρά, αναφέρει η The Record .

Συνολικά τέσσερα ασθενοφόρα φέρεται να έσπευσαν στο σημείο, περίπου 70 χιλιόμετρα έξω από το Ντίσελντορφ.

Ανασχηματισμός: Όλα τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

 Ανακοινώθηκε (14/6, 11:30) η σύνθεση της νέας κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η ανακοίνωση έγινε από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

1987: 37 χρόνια από το μνημειώδες έπος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ

 14 Ιουνίου 1987: Μια ιστορική μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό! Η Εθνική Ελλάδας Μπάσκετ κατακτά για πρώτη φορά το Κύπελλο στο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επικρατώντας της Σοβιετικής Ένωσης με σκορ 103-101.

Το τουρνουά αυτό, το 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης, διοργανώθηκε από τη FIBA Europe και διεξήχθη στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 3 έως τις 14 Ιουνίου.

Γκ. Σιλιάνοφσκα: Η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας από εμένα δεν αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος και δεν πρόκειται να προκαλέσει προβλήματα

 Η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα ισχυρίστηκε ότι η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας από την ίδια δεν αποτελεί παραβίαση του Συντάγματος και δεν πρόκειται να προκαλέσει προβλήματα στη χώρα της.

Σκόπια- Ανταπόκριση: Νίκος Φραγκόπουλος

«Να σας υπενθυμίσω ότι τα προσωπικά έγγραφα μου, το διαβατήριο η ταυτότητά μου, αλλά και όλα τα επίσημα έγγραφα που κυκλοφορούν από την προεδρία φέρουν το συνταγματικό όνομα.


Σέντρα στο Euro 2024 με τον αγώνα Γερμανία – Σκωτία – Μετάδοση στις 22:00 από την ΕΡΤ

 Σέντρα στις 22:00 σήμερα στο Euro 2024 με τον αγώνα της οικοδέσποινας Γερμανίας με τη Σκωτία. Τους 51 αγώνες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων, που θα διεξαχθούν στα γήπεδα της Γερμανίας μέχρι τις 14 Ιουλίου, θα μεταδώσει η ΕΡΤ. 

Παράλληλα, η δημόσια τηλεόραση θα μεταδίδει καθημερινά δύο εκπομπές για το Euro, μία πριν και μία μετά τη λήξη των αγώνων, στις 21:00 και στις 24:00 αντίστοιχα.


Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως τη νύχτα κατέρριψε 87 ουκρανικά drones

 Την κατάρριψη 87 ουκρανικών drones εκ των οποίων τα 70 είχαν στόχο την περιφέρεια του Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας. Στη περιοχή αυτή έχει εγκατασταθεί το γενικό επιτελείο της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

«Στη διάρκεια της νύχτας, εμποδίσθηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα. Συνολικά 87 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν πάνω από ρωσικές περιφέρειες», διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Θ. Κολυδάς, ΕΜΥ: Από 17 έως 23 Ιουνίου η πιο ζεστή περίοδος – Ποια η τάση των θερμοκρασιών μέχρι το τέλος Ιουνίου

 Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του στην ψηφιακή πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) αναλύει την τάση των θερμοκρασιών μέχρι το τέλος Ιουνίου παραθέτοντας σχετικούς χάρτες που δείχνουν τις αποκλίσεις του υδράργυρου από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Περού: Η κυβέρνηση καλείται να αποσύρει νομοσχέδιο που παραγράφει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν πριν από το 2002

 Η Περουβιανή κυβέρνηση κλήθηκε απο το Διαμερικανικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΔΑΔ) χτες Πέμπτη να αποσύρει «αμέσως» σχέδιο νόμου που προβλέπει την παραγραφή εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν πριν από το 2002.

Το διεθνές δικαστήριο, που εδρεύει στο Σαν Χοσέ, της Κόστα Ρίκα, απαίτησε με απόφαση του την αναστολή της νομοθετικής διαδικασίας όσον αφορά κείμενο που αναφέρει ότι γεγονότα που εκτυλίχθηκαν προτού τεθεί σε ισχύ το Καταστατικό της Ρώμης στη χώρα, την 1η Ιουλίου 2002, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι ΗΠΑ στέλνουν υποβρύχιο στην Κούβα καθώς ρωσικά πολεμικά πλοία επισκέπτονται το νησί

 NEW YORK, June 14. /TASS/. The US sent the fast attack submarine USS Helena to Guantanamo Bay as Russian naval ships are visiting Cuba.

The US Southern Command said the US submarine pulled into the Cuban bay as part of a "routine port visit."

However, The Associated Press described the port call as "a show of force" as Russian warships gathered in the Caribbean.

The AP reported that other US ships also have been tracking and monitoring the Russian drills, which Pentagon officials say do not represent a threat to the US.

Η Κίνα απορρίπτει τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ για βοήθεια στη Ρωσία σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

 ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 14 Ιουνίου. /TASS/. Το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας διεξάγεται ανοιχτά και σύμφωνα με τους κανόνες του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), καθώς το Πεκίνο ασκεί αυστηρό έλεγχο στις εξαγωγές αγαθών διπλής χρήσης, δήλωσε στο TASS ο Liu Pengyu, εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ενεργά την αναταραχή στη Γεωργία- Αρμενία

 ΜΟΣΧΑ, 14 Ιουνίου. /TASS/. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ενεργά τις ταραχές στη Γεωργία, αλλά δεν καταδικάζουν τις αρμενικές αρχές για την καταστολή των συνεχιζόμενων συγκεντρώσεων στη χώρα, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Κανείς δεν περιμένει την ένταξη της Αρμενίας και της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση — Μεντβέντεφ

 ΜΟΣΧΑ, 14 Ιουνίου. /TASS/. 

Η Δύση δεν έχει καμία πρόθεση να προσκαλέσει την Αρμενία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και η Ουκρανία δεν πρέπει να το περιμένει στο εγγύς μέλλον, έγραψε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στο άρθρο του για την εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta.

Η αεράμυνα απέκρουσε μια μαζική επίθεση UAV πάνω από την περιοχή του Ροστόφ

 Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν μια μαζική επίθεση με drone πάνω από το έδαφος της περιοχής του Ροστόφ, ανέφερε ο επικεφαλής της περιοχής Βασίλι Γκολούμπεφ στο κανάλι του στο Telegram. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε την κατάσταση. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: εκρήξεις χτύπησαν στον ουρανό πάνω από το Ροστόφ-ον-Ντον

 Το κανάλι Telegram SHOT ανέφερε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στον ουρανό πάνω από το Rostov-on-Don, μετά από τις οποίες ενεργοποιήθηκε το σύστημα αεράμυνας. 

Το υπουργείο Άμυνας και οι επίσημες αρχές δεν σχολίασαν την κατάσταση.

Οι ΗΠΑ χρειάζονται τους ορυκτούς πόρους της Ουκρανίας για να απεξαρτηθεί η Δύση από πετρέλαιο και φυσικό αέριο

 Γιατί οι ΗΠΑ ξοδεύουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία;

Γιατί όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα Λίντσεϊ Γκράχαμ, η Ουκρανία διαθέτει ορυκτό πλούτο αξίας 12 τρισ. δολαρίων!

Επισήμως η ΕΕ και οι ΗΠΑ διακήρυτταν ότι ο σκοπός της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία ήταν να αποδυναμωθεί η Ρωσία και να διατηρηθεί η σύγκρουση αυτή σε μια «καυτή» φάση για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το νέο προηγμένο α/α σύστημα S-500 Prometheus θα προστατεύει τη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία!

 Το α/α σύστημα S-500 Prometheus από εδώ και στο εξής θα προστατεύει τη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία.

Το πιο προηγμένο σύστημα αεράμυνας της Ρωσίας θα προσθέσει ένα μεγάλο «θόλο» αντιβαλλιστικής άμυνας γύρω από τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η απόφαση είναι λογική καθώς οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι ΑΤΑCMS έκαναν φοβερή ζημιές στους Ρώσους τους τελευταίους μήνες.

Αναμένεται να φανεί πως το νέο αντιεροπορικό σύστημα θα ανταπεξέλθει σε αυτές τις προκλήσεις.