Η αεράμυνα απέκρουσε μια μαζική επίθεση UAV πάνω από την περιοχή του Ροστόφ

 Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν μια μαζική επίθεση με drone πάνω από το έδαφος της περιοχής του Ροστόφ, ανέφερε ο επικεφαλής της περιοχής Βασίλι Γκολούμπεφ στο κανάλι του στο Telegram. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε την κατάσταση. 

Οι δυνάμεις αεράμυνας απέκρουσαν με επιτυχία μια μαζική επίθεση UAV στο έδαφος της περιοχής του Ροστόφ. Drone καταστράφηκαν στην περιοχή αρκετών οικισμών της περιοχής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν υπάρχουν θύματα. Οι συνέπειες στο έδαφος διευκρινίζονται», έγραψε. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε προηγουμένως ότι τα συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν ένα ουκρανικό βλήμα που εκτοξεύτηκε από το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Vilkha στον ουρανό πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Η επίθεση σταμάτησε περίπου στις 09:40 ώρα Μόσχας, 2 Ιουνίου. Πριν από αυτό, το τμήμα άμυνας ανέφερε ότι τα συστήματα αεράμυνας υπηρεσίας κατέστρεψαν τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πάνω από το ρωσικό έδαφος το βράδυ της Πέμπτης 13 Ιουνίου. 

Έτσι, τρία drones καταρρίφθηκαν στον ουρανό πάνω από την περιοχή Yaroslavl και ένα άλλο UAV πάνω από την περιοχή Vladimir. Επιπλέον, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν με drones στις παραμεθόριες περιοχές της περιοχής Κουρσκ.

Όπως εξήγησε ο ασκών καθήκοντα κυβερνήτη της περιοχής Alexey Smirnov, δύο διοικητικά κτίρια στην πόλη Sudzha και το χωριό Korenevo υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Δεν τραυματίστηκε κανείς από το περιστατικό, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...