Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες- μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν στο συνέδριο της Εσθονίας

Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν σήμερα στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έκδοση διακήρυξης την οποία υπογράφουν οι εκπρόσωποι των εξής χωρών: Εσθονίας , Λετονίας , Λιθουανίας , Πολωνίας , Κραοτίας , Ουγγαρίας , Τσεχίας και Σλοβακίας.

Οι Beatles στην Αράχοβα. Η λεπτομέρεια που λίγοι εντοπίζουν στην φωτογραφία

Πριν από ακριβώς 50 χρόνια οι Beatles πατούσαν το πόδι τους στην Ελλάδα. Ο φωτογράφος Αριστοτέλης Σαρρηκώστας που τους απαθανάτισε θυμάται και αφηγείται στο NEWS 24/7
Adtech Ad
Είναι από αυτές τις φωτογραφίες που το σουρέαλ της κατάστασης -  οι Beatles το θρυλικότερο συγκρότημα όλων των εποχών δίπλα σε δύο παραδοσιακούς οργανοπαίκτες στην Αράχοβα -

Το μίσος που χωρίζει τις ιδεολογίες της Άκρας Δεξιάς και της Άκρας Αριστεράς δεν είναι μίσος πολιτικό, ούτε ταξικό.

 Είναι μίσος θρησκευτικό. Προκύπτει μάλιστα περισσότερο από τις ομοιότητες και λιγότερο από τις διαφορές τους. Οι ιδεολογίες τους στην πραγματικότητα είναι "κοσμικές" θρησκείες. Οι παλιές θρησκείες είχαν στο κέντρο τους τον Θεό, οι νέες θρησκείες του φασισμού και του σταλινικού κομμουνισμού είχαν στο κέντρο τους το κράτος. Πίστευαν φανατικά ότι τη δικαιοσύνη και την ευτυχία που δεν μπόρεσε να δώσει στους ανθρώπους ο... Θεός, μπορεί να τις χαρίσει απλόχερα το... κράτος!