Κίνηση μήνυμα προς ΗΠΑ: Η Ρωσία σχεδιάζει δοκιμή του μεγαλύτερου πυρηνικού πυραύλου στον κόσμο με πτήση πάνω από το Ν. Πόλο

 Στη δοκιμή του μεγαλύτερου πυρηνικού πυραύλου της, του Satan 2, που έχει ύψος όσο μια 14όροφη πολυκατοικία, ετοιμάζεται να προχωρήσει η Ρωσία με μια πτήση του πάνω από το Νότιο Πόλο, όπως αποκάλυψαν κρατικά ΜΜΕ προτού λογοκριθεί γρήγορα η είδηση.

Ουκρανία: Ολόκληρη στρατιωτική μονάδα υπόλογη για οικονομικές ατασθαλίες – Kόστισαν 1.000.000 ευρώ στα κρατικά ταμεία

 Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να κινηθεί νομικά μετά την ανακάλυψη οικονομικών ατασθαλιών σε στρατιωτική μονάδα, οι οποίες κόστισαν στο κράτος σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ, κυρίως μέσω φουσκωμένων τιμολογίων.

Λογιστικός έλεγχος εντόπισε σε στρατιωτική μονάδα που σταθμεύει στην επαρχία Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία, πολλές οικονομικές παρατυπίες που προκάλεσαν ζημιές σχεδόν 39 εκατ. χρίβνια (σχεδόν 1 εκατ. ευρώ) στα κρατικά ταμεία, επεσήμανε το υπουργείο στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ουκρανία: O Ζελένσκι απολύει κορυφαίους αξιωματούχους της κυβερνοάμυνας εν μέσω εισαγγελικής έρευνας για διαφθορά

 Δυο αξιωματούχοι στον τομέα της κυβερνοάμυνας στην Ουκρανία παύθηκαν των καθηκόντων τους, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, καθώς οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν έρευνα για φερόμενη υπεξαίρεση στην κυβερνητική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας.

Β.Zελένσκι: Η κατάσταση είναι δύσκολη στο πεδίο της μάχης… αλλά όχι ειρήνη με τους Ρώσους

 Ο Β.Zελένσκι απέρριψε την ιδέα ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, παρά τη «δύσκολη κατάσταση» στο στρατιωτικό μέτωπο, το δήλωσε σε συνέντευξή του στη βρετανική The Sun.

John Mearsheimer: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες φταίνε για όλα στην Ουκρανία»

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να επέμβουν εάν θέλουν ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν και ο Ουκρανός ηγέτης Ζελένσκι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε ο Αμερικανός καθηγητής John Mearsheimer.

Καταστρέφει Λονδίνο, Γαλλία, Τέξας σε 6 λεπτά: Το πρώτο σύνταγμα Sarmat σε θέσεις μάχης – Η Ρωσία πηγαίνει σε μετωπική με το ΝΑΤΟ με μη ανασχέσιμο στρατηγικό όπλο…

 H Ρωσία θέτει σε υπηρεσία μάχης στις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις, το πρώτο σύνταγμα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat (ICBM) σύμφωνα με αποκαλύψεις στο TASS καλά πληροφορημένης πηγής προσκείμενης στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Το πρώτο σύνταγμα Sarmat, που αποτελείται από αρκετά σιλό πυραύλων μεταβαίνει σε υπηρεσία μάχης ως μέρος του σχηματισμού Uzhur των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων τον Δεκέμβριο 2023», είπε η πηγή.

Μαρτυρικές ώρες για τους Ουκρανούς στη Μαρίνκα: Εγκλωβίστηκαν στα δυτικά προάστια – Οι Ρώσοι θέτουν υπό έλεγχο την πόλη & ασφαλίζουν το Ντονέτσκ!

 Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ισχυρή επίθεση και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο πολλών οικοδομικών τετραγώνων εγκλωβίζοντας τις ουκρανικές δυνάμεις στα νοτιοδυτικά προάστια της Μαρίνκα. 

Οι Ουκρανοί έχουν μείνει χωρίς πυρομαχικά και ενισχύσεις και κινδυνεύουν με αποκοπή.

Οι Ρώσοι αναφέρουν πως η ουκρανική διοίκηση έδωσε εντολή να φύγουν κάποιες δυνάμεις από την πόλη προκειμένου να ενισχύσουν το μέτωπο της Αβντίφκα.

Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ: Ισοπέδωσε ισραηλινή στρατιωτική βάση με βαλλιστικούς πυραύλους & drones – Η πιο σοβαρή επίθεση μέχρι τώρα! (βίντεο)

 Η Χεζμπολάχ κατέστρεψε ολοσχερώς την ισραηλινή στρατιωτική βάση Biranit στην Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ, σε αυτό που περιγράφεται ως η μεγαλύτερη επίθεση της σιιτικής οργάνωσης από την έναρξη του πολέμου.

Στην βάση Biranit έχει το αρχηγείο της η Μεραρχία 91 του ισραηλινού Στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση της Χεζμπολάχ έγινε με βαλλιστικούς πυραύλους Μπουρκάν και drones καμικάζι.

Βαριές απώλειες των Ουκρανών στη Χερσώνα: Οι Ρώσοι σφυροκοπούν με αεροπορικές προσβολές και θερμοβαρικά τα ουκρανικά προγεφυρώματα (vid)

 Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι πεζοναύτες, δυνάμεις της αεροπορίας και του πυροβολικού απέκρουσαν και νέες προσπάθειες της Ουκρανίας να αποκτήσει πρόσβαση στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου και στα νησιά στις εκβολές του ποταμού στη νότια Ουκρανία.

Παράλληλα, ο ρωσικός Στρατός εξαπέλυσε σφοδρές θερμοβαρικές και αεροπορικές προσβολές εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν εισχωρήσει σε βάθος 3-8 χλμ στην αριστερή όχθη της Χερσώνας

Αργεντινή: Πώς κατάφερε να θριαμβεύσει στις εκλογές ο ακραίος φιλελεύθερος Μιλέι;

 Η Αργεντινή ξεκινά μια νέα εποχή μετά τη νίκη του ακραία φιλελεύθερου και αντισυστημικού οικονομολόγου Χαβιέρ Μιλέι.Η Αργεντινή ξεκινά μια νέα εποχή μετά τη νίκη του ακραία φιλελεύθερου και αντισυστημικού οικονομολόγου Χαβιέρ Μιλέι, ο οποίος εμφανίστηκε πριν δύο χρόνια στην πολιτική με ριζοσπαστικές και αμφιλεγόμενες προτάσεις.

Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών συγκέντρωσε το 55,6% των ψήφων έναντι του 44,3% για τον αντίπαλό του, απερχόμενο υπουργό Οικονομίας Σέρχιο Μάσα.

Τι ώθησε όμως τους Αργεντίνους να τον εκλέξουν, με τόσo μεγάλη διαφορά;

ΗΠΑ: Αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού βγήκε από το διάδρομο προσγείωσης και έπεσε στη θάλασσα (Βίντεο)

 Το P-8A Poseidon, είναι αεροσκάφος περιπολίας πολλαπλών αποστολών, που φέρει το ίδιο πλαίσιο με εκείνο ενός επιβατικού Boeing 737 και αποκαλείται «δολοφόνος των υποβρυχίων».

Η πυκνή ομίχλη έβγαλε εκτός πορείας ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ το οποίο κατέληξε στην θάλασσα.

Το δικινητήριο αεροσκάφος P-8A Poseidon κατέληξε στα νερά ανοικτά της νήσου Οάχου της Χαβάης αφού προσπέρασε τον διάδρομο προσγείωσης σε αεροπορική βάση του Σώματος Πεζοναυτών.

Μαδούρο: «Στην Αργεντινή κέρδισε η νεοναζιστική άκρα δεξιά»

 Μύδροι από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας για την εκλογική νίκη του Μιλέι...

«Στην Αργεντινή κέρδισε η νεοναζιστική άκρα δεξιά. Στους Αργεντινούς λέμε: επιλέξατε, αλλά δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί, καθώς η έλευση εξτρεμιστή της δεξιάς με αποικιοκρατικό σχέδιο είναι τρομερή απειλή» είπε ο Νικολάς Μαδούρο για την εκλογική νίκη του Χαβιέρ Μιλέι στην Αργεντινή.

Σείστηκε η γη στην Ουκρανία..Η Ρωσία έπληξε αποθήκες απεμπλουτισμένου ουρανίου

 Η Ρωσία έπληξε αποθήκες πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία σύμφωνα με κορυφαίο επιστήμονα. 

Ο Δρ. Christopher Busby, φυσικοχημικός και επιστημονικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Κίνδυνο Ακτινοβολίας αναφέρει 

«Αύξηση των σωματιδίων ουρανίου στον αέρα μετά τις εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία έχει εντοπιστεί μέχρι τη Νοτιοανατολική Αγγλία».

Ουκρανός στρατιώτης: “Τελειώσαμε – Δεν βγαίνουμε ζωντανοί” -12.000 Ουκρανοί εγκλωβίστηκαν στην Αβντίφκα – Επιχειρησιακή περικύκλωση της πόλης

 Συγκλονιστικές σκηνές διαδραματίζονται στην Αβντίφκα όπου η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χειροτερεύει μέρα με την ημέρα.

Oι Ρώσοι επιταχύνουν τις επιχειρήσεις καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι μετεωρολόγοι προέβλεψαν ελαφρύ παγετό και χιονοπτώσεις σε αυτό το τμήμα του μετώπου, που θα αλλάξει τις χρήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού και καμουφλάζ.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν πως η πόλη βρίσκεται υπό πλήρη επιχειρησιακή περικύκλωση στην Αβντίφκα.

Ταξί: 24ωρη απεργία την Τετάρτη – Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

 Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Η απεργία του κλάδου των ταξί είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης και να ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ:

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ο κλάδος μας συμμετέχει στην ομοβροντία αντιδράσεων από φορείς και συλλόγους αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών που πλήττονται από το φορολογικό νομοσχέδιο.

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καλλιθέα – Μηχανή συγκρούστηκε με ταξί, νεκρός ο δικυκλιστής

 Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στις 23:30 χθες το βράδυ, στη Λεωφόρο Συγγρού, στην έξοδο προς Γλυφάδα, στην περιοχή της Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα μηχανή προσέκρουσε στην πίσω αριστερή ρόδα ενός ταξί. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο 44χρονος δικυκλιστής εκτινάχθηκε στην άσφαλτο.

Στο σημείο του τροχαίου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε τον άτυχο αναβάτη χωρίς τις αισθήσεις του.

Η προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Καλλιθέα: Δύο θανατηφόρα τροχαία σε απόσταση 20 μέτρων στη Λ. Συγγρού με διαφορά λίγων ωρών

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δύο θανατηφόρα τροχαία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λεωφόρο Συγγρού σε απόσταση 20 μέτρων.

Συγκεκριμένα, στις 4:50 στη Λεωφόρο Συγγρού στο ρεύμα προς Πειραιά (στη θέση Ψαλίδι) στην περιοχή της Καλλιθέας, ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε τρεις κολώνες ηλεκτροφωτισμού. 

Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική, 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα, όπου προχώρησε στον απεγκλωβισμό ενός τραυματισμένου άνδρα και μιας γυναίκας χωρίς τις αισθήσεις από το αυτοκίνητο.

Γάζα: Επιταχύνονται οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων – «Είμαστε κοντά» λέει ο Χανίγια

 Πυρετώδεις είναι οι διαπραγματεύσεις για να σφραγιστεί μια συμφωνία που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ορισμένων έστω από τους 240 ομήρους της Χαμάς και την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, όπου περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές επιθέσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητείται επίσης η απελευθέρωση ορισμένων από τους Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, που βρίσκονται στις ισραηλινές φυλακές.


Ινδία: Μέσω κάμερας εθεάθησαν μετά από 10 ημέρες οι 41 παγιδευμένοι εργάτες στην οδική σήραγγα

 Εξαντλημένοι και ανήσυχοι οι 41 παγιδευμένοι εργάτες στην οδική σήραγγα στην Ινδία εθεάθησαν ζωντανοί με τη βοήθεια ενδοσκοπικής κάμερας που κατάφεραν να περάσουν τα συνεργεία διάσωσης, σήμερα Τρίτη.

Όλοι με πυκνά γένια φαίνονται να κοιτάζουν τον φακό που οι διασώστες πέρασαν μέσα απο τα χαλάσματα μέσω του λεπτού σωλήνα λεπτού σωλήνα που χρησιμοποιείται για την παροχή αέρα, τροφής και νερού στους εγκλωβισμένους.

Σε βίντεο που δεν δόθηκε στην δημοσιότητα απο τις κρατικές αρχές ακούγονται οι διασώστες να λένε στους άνδρες που ακόμη φορούν τα κράνη τους «Θα σας βγάλουμε έξω με ασφάλεια, μην ανησυχείτε».

Γάζα: Στους 68 οι νεκροί ισραηλινοί στρατιώτες

 Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανακοίνωσαν τον θάνατο ακόμη δύο στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μάχες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην χερσαία επιχείρηση κατά της Χαμάς σε 68.

Πρόκειται για τους: Άρνον Μοσέ Αβραάμ Μπενβενίστι Βάσπι, 26 ετών από το Γεσούντ Χαμαάλα, αξιωματικός στο τάγμα αναγνώρισης της ταξιαρχίας Givati και τον επιλοχία Ιλία Σενκίν, 20 ετών, από το Νοφ Χαγκαλίλ, στρατιώτη στο τάγμα Rotem της ταξιαρχίας Givati.

Ο στρατός αναφέρει ότι δύο έφεδροι και άλλοι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά στις μάχες.

Μάχη με τον καύσωνα και τις φωτιές στη Βολιβία: 13 νεκροί από θερμοπληξία

 Δεκατρείς άνθρωποι πέθαναν «από θερμοπληξία» τις τελευταίες ημέρες στη Βολιβία, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η κυβέρνηση, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία ενημέρωσε πως καταγράφονται θερμοκρασίες άνευ προηγουμένου στο κράτος των Άνδεων.

Η υπουργός Υγείας Μαρία Ρενέ Κάστρο δήλωσε πως και οι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νομαρχία Σάντα Κρους (ανατολικά), που συνορεύει με τη Βραζιλία. 

«Πέθαναν από θερμοπληξία», τόνισε, διευκρινίζοντας πως όλα τα θύματα έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη ή αρτηριακή υπέρταση.