Ινδία: Μέσω κάμερας εθεάθησαν μετά από 10 ημέρες οι 41 παγιδευμένοι εργάτες στην οδική σήραγγα

 Εξαντλημένοι και ανήσυχοι οι 41 παγιδευμένοι εργάτες στην οδική σήραγγα στην Ινδία εθεάθησαν ζωντανοί με τη βοήθεια ενδοσκοπικής κάμερας που κατάφεραν να περάσουν τα συνεργεία διάσωσης, σήμερα Τρίτη.

Όλοι με πυκνά γένια φαίνονται να κοιτάζουν τον φακό που οι διασώστες πέρασαν μέσα απο τα χαλάσματα μέσω του λεπτού σωλήνα λεπτού σωλήνα που χρησιμοποιείται για την παροχή αέρα, τροφής και νερού στους εγκλωβισμένους.

Σε βίντεο που δεν δόθηκε στην δημοσιότητα απο τις κρατικές αρχές ακούγονται οι διασώστες να λένε στους άνδρες που ακόμη φορούν τα κράνη τους «Θα σας βγάλουμε έξω με ασφάλεια, μην ανησυχείτε».

Ινδία: Μέσω κάμερας εθεάθησαν μετά από 10 ημέρες οι 41 παγιδευμένοι εργάτες στην οδική σήραγγα 
(Photo by Department of Information and Public Relation (DIPR) Uttarakhand / AFP)

Οι εκσκαφείς συνεχίζουν να απομακρύνουν τόνους χώματος, σκυροδέματος και μπάζα από την υπό κατασκευή σήραγγα στην πολιτεία Ουταραχάντ στα βόρεια Ιμαλαΐα από τις 12 Νοεμβρίου, μετά την κατάρρευση τμήματος της στοάς.

Ωστόσο το έργο της διάσωσης προχωράει αργά και οι προσπάθειες περιπλέκονται από την πτώση των συντριμμιών καθώς και τις επαναλαμβανόμενες βλάβες των κρίσιμων βαρέων μηχανημάτων γεώτρησης. Χρειάστηκε δύο φορές να μεταφερθούν νέα κιτ διάσωσης.

«Όλοι οι εργαζόμενοι είναι απολύτως ασφαλείς», δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός του Ουταραχάντ Πουσκάρ Σινγκ Ντάμι σε δήλωση. «Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τους βγάλουμε με ασφάλεια σύντομα».

Ο Ντάμι είπε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι για τους άνδρες, ο οποίος του τόνισε ότι πρέπει να είναι η «ύψιστη προτεραιότητά τους» να βγάλουν τους εργάτες έξω ζωντανούς .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...