Επίδειξη ισχύος της Χεζμπολάχ: Ισοπέδωσε ισραηλινή στρατιωτική βάση με βαλλιστικούς πυραύλους & drones – Η πιο σοβαρή επίθεση μέχρι τώρα! (βίντεο)

 Η Χεζμπολάχ κατέστρεψε ολοσχερώς την ισραηλινή στρατιωτική βάση Biranit στην Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ, σε αυτό που περιγράφεται ως η μεγαλύτερη επίθεση της σιιτικής οργάνωσης από την έναρξη του πολέμου.

Στην βάση Biranit έχει το αρχηγείο της η Μεραρχία 91 του ισραηλινού Στρατού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίθεση της Χεζμπολάχ έγινε με βαλλιστικούς πυραύλους Μπουρκάν και drones καμικάζι.

Δείτε βίντεο

Η πιο σοβαρή επίθεση της Χεζμπολάχ

Πιο αναλυτικά, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μπαράζ 40 πυραύλων συμπεριλαμβανομένων τριών drones καμικάζι εναντίον της  βάσης του IDF.

“Η 45η ημέρα του πολέμου είναι η πιο σημαντική στα βόρεια σύνορα καθώς έχουν συμβεί αρκετά ένοπλα επεισόδια.

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε μπαράζ πυραύλων Burkan και drones καμικάζι στην Άνω Γαλιλαία

Στην ισραηλινή βάση προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές αλλά δεν υπήρξαν θύματα 

Αυτή η εγκατάσταση των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) βρίσκεται στα σύνορα με τον Λίβανο.

Στο βίντεο βλέπουμε να καίγονται κτίρια εντός της ισραηλινής στρατιωτικής βάσης.  Στρατιώτες και πυροσβέστες του IDF προσπαθούν να καταπολεμήσουν τη φωτιά” αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Ρωσικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι αυτή είναι η πιο ισχυρή επίθεση της Χεζμπολάχ από την έναρξη της νέας παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης.

Μόλις χθες, τουλάχιστον τριάντα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα επιτέθηκαν εναντίον στρατιωτικών βάσεων του IDF στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Δείτε βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:21

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:13

Ανταποδίδει ο IDF

Το IDF ανέφερε ότι έπληξε πυρήνα της Χεζμπολάχ που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση με αντιαρματικούς πυραύλους από το λιβανέζικο χωριό Marwahin.

Ταυτόχρονα, μαχητικά , ελικόπτερα και άρματα μάχης έπληξαν άλλους στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο ως απάντηση στις επιθέσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Να σημειώσουμε ότι οι σιιτικές ομάδες εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις εναντίον ισραηλινών και αμερικανικών στρατιωτικών στόχων.

Στη Συρία και το Ιράκ επιτίθενται σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Στην Ερυθρά Θάλασσα, το κίνημα Ansar Allah,, Χούθι, της Υεμένης κατέλαβε ένα πλοίο με σημαία Μπαχάμες.

Οι ισραηλινές αρχές πιστεύουν ότι το Ιράν εμπλέκεται σε αυτές τις επιθέσεις, ενώ η ηγεσία της Ισλαμικής Δημοκρατίας απορρίπτει τέτοιες κατηγορίες εναντίον τους.

Δείτε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...