Βαριές απώλειες των Ουκρανών στη Χερσώνα: Οι Ρώσοι σφυροκοπούν με αεροπορικές προσβολές και θερμοβαρικά τα ουκρανικά προγεφυρώματα (vid)

 Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι πεζοναύτες, δυνάμεις της αεροπορίας και του πυροβολικού απέκρουσαν και νέες προσπάθειες της Ουκρανίας να αποκτήσει πρόσβαση στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου και στα νησιά στις εκβολές του ποταμού στη νότια Ουκρανία.

Παράλληλα, ο ρωσικός Στρατός εξαπέλυσε σφοδρές θερμοβαρικές και αεροπορικές προσβολές εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων που έχουν εισχωρήσει σε βάθος 3-8 χλμ στην αριστερή όχθη της Χερσώνας

Πεζοναύτες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας σταματούν όλες τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να αποκτήσουν πρόσβαση με αμφίβια μέσα στα νησιά του Δνείπερου και την αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε αυτό τον μήνα ότι οι δυνάμεις της διέσχισαν τον Δνείπερο και δημιούργησαν αρκετά προγεφυρώματα στις ανατολικές όχθες του ποταμού.

“Bαριές απώλειες”

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο στο οποίο λέει ότι εμφανίζονται πεζοναύτες να νικούν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υφίστανται βαριές απώλειες και χάνουν εξοπλισμό στις ανεπιτυχείς τους προσπάθειες να φθάσουν σε νησιά στο Δνείπερο.


Επίσης, συνεχίζει να μην είναι σαφές πόσο σημαντική είναι η ουκρανική προσπάθεια για πρόσβαση στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

Η διάσχιση του Δνείπερου αφήνει τις ουκρανικές μονάδες να είναι εκτεθειμένες μεταξύ του ποταμού και περιοχών με έλη από τη μία πλευρά και των ρωσικών γραμμών με ισχυρή οχύρωση από την άλλη.

Δείτε βίντεο

Ουκρανία: «Ο στρατός απώθησε τις ρωσικές δυνάμεις σε βάθος 8 χιλιομέτρων στην αριστερή όχθη του Δνείπερου»

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε χτες ότι απώθησε τις ρωσικές δυνάμεις σε βάθος «3 ως 8 χιλιομέτρων» στην αριστερή όχθη του Δνείπερου, δίνοντας μια πρώτη εκτίμηση σε αριθμούς για την προέλαση των στρατευμάτων στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έπειτα από μήνες αντεπίθεσης χωρίς μεγάλα κέρδη.

«Οι προκαταρκτικοί αριθμοί κυμαίνονται από 3 ως 8 χιλιόμετρα» λόγω γεωγραφικών και τοπογραφικών ιδιαιτεροτήτων της αριστερής όχθης του Δνείπερου, δήλωσε η εκπρόσωπος του στρατού Ναταλία Γκουμένιουκ στην ουκρανική τηλεόραση.Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε ωστόσο αν οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την ζώνη αυτή της περιφέρειας της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, ή αν ο ρωσικός στρατός αποσύρθηκε από αυτές καθώς βρισκόταν αντιμέτωπος με τις επιθέσεις των δυνάμεων του Κιέβου.

«Ο εχθρός συνεχίζει να ρίχνει πυρά πυροβολικού στην δεξιά όχθη», συνέχισε η εκπρόσωπος, υπολογίζοντας τον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται στη ζώνη αυτή σε «αρκετές δεκάδες χιλιάδες».

«Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε», συμπλήρωσε.

Δείτε βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...