Ιθάκη: Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν την ηρεμία ( foto-vid )

Το νησί του Οδυσσέα είναι έτοιμο να υποδεχτεί και φέτος τους επισκέπτες του.
Ο δήμαρχος Διονύσιος Στανίτσας, τονίζει πως το νησί είναι ένας παγκόσμιος προορισμός αλλά και ιδανικός τόπος για τον Έλληνα επισκέπτη που αναζητάει την ηρεμία. Όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών, τα τελευταία 2 με 3 χρόνια, η Ιθάκη κινείται ανοδικά, ενώ πρωταγωνιστεί στον θαλάσσιο τουρισμό. Δεκάδες σκάφη πιάνουν λιμάνι στους κολπίσκους του νησιού, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Κεφαλονιά Πλατεία Βαλλιάνου: Το πριν και το μετά ενός μεγάλου έργου… [εικόνες + βίντεο]

Η πλατεία Βαλλιάνου, που τόσος ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες σε ολόκληρη την Ελλάδα για το χρόνο ρεκόρ κατασκευή της, πήρε το όνομα της από τον Κεφαλλονίτη ευεργέτη Παναγή Βαλλιάνο. Μάλιστα, ο ανδριάντας του βρίσκεται έως σήμερα στο πάνω μέρος της πλατείας.

Το Saristra Festival, το μεγάλο εναλλακτικό φεστιβάλ της Κεφαλονιάς, επιστρέφει!

Σε ένα μαγικό σημείο, μόλις 3 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σάμης, βρίσκεται το ημιορεινό χωριό των Παλιών Βλαχάτων, απόκοσμο και εγκαταλελειμμένο ύστερα από το σεισμό του 1953, με τα χαλάσματα να δίνουν την αίσθηση ότι ξεπήδησαν από σκηνικό του Game of Thrones ή από το σύμπαν του Tolkien. Μικρά σπιτάκια, χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική, εκκλησίες, η κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και παλιές στέρνες, πέτρινοι ξυλόφουρνοι, τα παλιά χωμάτινα δρομάκια, είναι λίγα μόνο από όσα μπορεί να δει ο επισκέπτης σήμερα στα Παλιά Βλαχάτα.

Λέαινα φροντίζει νεογέννητη αντιλόπη στο Εθνικό Πάρκο Kruger (Vid)

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες μιας λέαινας η οποία γλύφει μια νεογέννητη αντιλόπη στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νοτίου Αφρικής.

Τις φωτογραφίες τράβηξε ο 45χρονος δάσκαλος Graeme Mitchley ενώ βρισκόταν εκεί μαζί με τη γυναίκα του.

Ινδία: Ο 8χρονος γίγαντας που έχει ύψος 1,98 μέτρα

Είναι μόλις 8 ετών και έχει ύψος 1,8 μέτρα. Αλλά και η μητέρα του είναι μία από τις ψηλότερες γυναίκες του κόσμου με ύψος που φτάνει τα 2,18 μέτρα. Πάντως, ο μικρός αναπτύσσεται γρήγορα και φαίνεται να φτάνει σιγά σιγά τη μητέρα του.

Το όμορφο ακριτικό νησί που επιλέγουν φέτος οι Αυστριακοί

Τα πλοία μπορεί να κάνουν μέχρι και 20 ώρες, εντούτοις οι κάτοικοι του νησιού δεν το βάζουν κάτω
Η έλλειψη γιατρών στα ορεινά χωριά της Καρπάθου, ένα φράγμα για την ύδρευση και ο βιολογικός καθαρισμός είναι τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει το πανέμορφο νησί της Καρπάθου. Μέχρι πρότινος υπήρχε ανάγκη και για νοσοκομείο αλλά αυτό εγκαινιάστηκε πρόσφατα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν κάνει διακοπές στην Κρήτη Με ποιoν ταξίδευαν μαζί στην πτήση από Αθήνα στο Ηράκλειο

Μετά την κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε η εποχή για ανάπαυλα για τον προπονητή της τροπαιούχου, τον γνωστό σε όλους άσο του ποδοσφαίρου Ζινεντίν Ζιντάν.
Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη
Και όπως φαίνεται η Κρήτη και οι ομορφιές της ήταν δελεαστικές για τον Ζιντάν, τον οποίο είδαν έκπληκτοι οι επιβάτες της πτήσης Αθήνα – Ηράκλειο, να ανεβαίνει στο αεροσκάφος μαζί με την οικογένειά του.

Βίντεο από την πτήση του μοιραίου ελικοπτέρου στο Σχινιά

Σε βίντεο έχει καταγραφεί μέρος της μοιραίας πτήσης του ελικοπτέρου που κατέπεσε στο Σχινιά το πρωί της Παρασκευής με αποτέλεσμα δύο άτομα από τα τρία που βρίσκονταν σε αυτό, να βρουν τραγικό θάνατο.
Το βίντεο έχει ανέβει στο facebook στον προσωπικό λογαριασμό του Χριστόφορου Αλέξανδρου Βουλγαρέλη, ο οποίος μετέδιδε live από το ψεκαστικό ελικόπτερο.

Έλεγε πως είναι «πρίγκηπας του Μαυροβουνίου» και ...απόγονος του Μέγα Κωνσταντίνου (pics)

Είχε καταφέρει να ξεγελάσει τους πάντες.

Ο 56χρονος Stefan Cernetic επί χρόνια τριγυρνούσε στα σαλόνια της υψηλής κοινωνίας υποδυόμενος έναν ανύπαρκτο πρίγκηπα.
Είχε πείσει ότι είναι απόγονος του Μέγα Κωνσταντίνου, των Παλαιολόγων κ.α. και -όπως γράφει στο σάιτ του- "Πρίγκηπας του Μαυροβουνίου και της 'Μακεδονίας', της Σερβίας, της Αλβανίας και της Βοϊβοντίνας".

Fast and furious με νταλίκες σε δρόμο της Νοτίου Αφρικής (vid)

Οργισμένοι είναι χρήστες του διαδικτύου με δυο οδηγούς φορτηγών οι οποίοι επιδίδονται σε κόντρες σε δρόμο της Νότιας Αφρικής
Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα διερχόμενου οχήματος. 

Στο βίντεο φαίνονται δύο φορτηγά να κινούνται παράλληλα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, εκτός πόλης, ο οποίος διαθέτει μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Λίστα με τις απαιτήσεις των αραβικών χωρών για τη λήξη του εμπάργκο παρέλαβε το Κατάρ

Μια λίστα με 13 αιτήματα παρέδωσαν οι τέσσερις αραβικές χώρες που έχουν απομονώσει το Κατάρ κατηγορώντας το ότι παρέχει υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις, δίνοντας στο μικροσκοπικό, αλλά πλούσιο Εμιράτο διορία δέκα ημερών προκειμένου να συμμορφωθεί με αυτά.
Τον κατάλογο των αιτημάτων, που συνέταξαν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,

Αυστηρό μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Άγκυρα για την Αγιά Σοφιά

Σοβαρές διαστάσεις έχει πάρει η νέα προκλητική ενέργεια της Άγκυρας να αναγνωστεί το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, και να μεταδοθεί τηλεοπτικά από το κρατικό κανάλι της χώρας.
Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση της UNESCO, αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία στέλνουν και οι ΗΠΑ, καθώς ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντm, με δηλώσεις του διαμηνύει στην Άγκυρα να σεβαστεί την πολύπλοκη ιστορία της Αγιάς Σοφιάς και την παράδοσή της.

Παρέμβαση της UNESCO για την τουρκική πρόκληση στην Αγιά Σοφιά

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η νέα πρόκληση της Άγκυρας με αφορμή την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής εντός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.
Τη στήριξη της UNESCO για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της