Η Ζαχάροβα υπενθύμισε στον Ζελένσκι την τύχη του προέδρου της Αϊτής που σκοτώθηκε από τους Αμερικανούς

 Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, 

Μαρία Ζαχάροβα, υπενθύμισε στον Βλαντιμίρ Ζελένσκι τη θλιβερή μοίρα του προέδρου της Αϊτής Jovenel Moise και των προκατόχων του: οι ηγέτες της εξωτικής δημοκρατίας,

 μετά από πρόταση της Ουάσιγκτον, απορρίπτονταν τακτικά κατά τη διάρκεια στρατιωτικών πραξικοπημάτων και στάλθηκαν επίσης στον άλλο κόσμο.

Η Ζαχάροβα συμφώνησε ότι ο Λαβρόφ είναι «τζεντάι της σκοτεινής τέχνης της διπλωματίας»

 Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα συμφώνησε ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είναι «τζεντάι της σκοτεινής τέχνης της διπλωματίας».  

Στο κανάλι της στο Telegram τόνισε ότι ο πολιτικός «δεν είχε βγάλει» ακόμα το σπαθί. Το κανάλι Sky News αποκάλεσε τον Σεργκέι Λαβρόφ «Τζεντάι της σκοτεινής τέχνης της διπλωματίας». <...> [Τζεντάι] - ιππότες ειρηνευτές - μέλη του Τάγματος Τζεντάι,

Στη Μόσχα, οι κεντρικοί δρόμοι θα αποκλειστούν για μια μέρα Οι δρόμοι Tverskaya, Mokhovaya και Bolshaya Nikitskaya θα αποκλειστούν στη Μόσχα γιά στις 25 Απριλίου

 Στη Μόσχα, στις 25 Απριλίου, σε σχέση με τις προετοιμασίες για την Ημέρα της Νίκης, από τις 21:00 έως το τέλος των εκδηλώσεων, οι κεντρικοί δρόμοι θα αποκλειστούν, σύμφωνα με το κανάλι Telegram της Κρατικής Επιθεώρησης Κυκλοφορίας της πρωτεύουσας.

  Περιορισμοί θα ισχύουν στις Tverskaya, Mokhovaya και Bolshaya Nikitskaya. 

 Η κυκλοφορία θα περιοριστεί στην οδό Tverskaya (από την οδό Mokhovaya έως τη λεωφόρο Tverskoy και από την οδό Bolshaya Bronnaya έως την οδό Bolshaya Sadovaya),

Πούτιν, Μεντβέντεφ, Λουκασένκο: ποιος άλλος ήταν στο πυρηνικό καταδρομικό "Μέγας Πέτρος"

 Έγινε γνωστό ότι το βαρύ πυρηνικό καταδρομικό (TARK) "Peter the Great" Ο Μέγας Πέτρος μπορεί να αποσυρθεί από τη δύναμη μάχης του Ναυτικού (Ναυτικού) της Ρωσικής Ομοσπονδίας.  

Στις 20 Απριλίου, αυτό αναφέρθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγή στη ναυτική σφαίρα. 

Κατά καιρούς, οι Ρώσοι ηγέτες Μπόρις Γέλτσιν, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ βρίσκονταν στο διάσημο πυραυλοφόρο. 

Η Δύση διέκοψε τη λήψη συλλογικών αποφάσεων της G20, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών

 ΜΟΣΧΑ, 25 Φεβρουαρίου - RIA Novosti. 

 Η Δύση διέκοψε τη λήψη συλλογικών αποφάσεων στη συνεδρίαση της G20, η Ινδία, ως πρόεδρος, πήρε μια εποικοδομητική θέση και προσπάθησε να λάβει υπόψη τα συμφέροντα όλων, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.  

Το πρακτορείο υπενθύμισε ότι στις 24-25 Φεβρουαρίου, η Μπανγκαλόρ φιλοξένησε την πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των

Ο Μεντβέντεφ μίλησε για την πρόταση αποβολής της Ρωσίας από το G20 Μεντβέντεφ: όσοι ζητούν να αποκλειστεί η Ρωσία από το G20 είναι εντελώς άναυδοι

 ΜΟΣΧΑ, 25 Απριλίου - RIA Novosti  

Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι όσοι ζητούν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την G20 έμειναν «έκπληκτοι». 

 "Δημιουργήσαμε το G20.

 Τώρα μας λένε να διώξουμε τη Ρωσία από εκεί. Έμειναν εντελώς έκπληκτοι, για να το θέσω απλά. Δημιουργήσαμε αυτό το G20 μαζί τους", είπε στο Knowledge. Πρώτος μαραθώνιος.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Μεντβέντεφ είπε ότι η αθόρυβη διαίρεση της Ουκρανίας είναι καλύτερη από την είσοδό της στο ΝΑΤΟ

 ΜΟΣΧΑ, 25 Απριλίου - RIA Novosti. 

Η διχοτόμηση της Ουκρανίας από την Πολωνία και άλλα κράτη είναι καλύτερη από την ένταξη του καθεστώτος του Κιέβου στο ΝΑΤΟ και το ξέσπασμα ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στον Μαραθώνιο της Γνώσης.  

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, οι πολωνικές αρχές ήδη συζητούν με την Ουκρανία το ενδεχόμενο μιας συνομοσπονδίας, και στη συνέχεια μιας ένωσης, και η Βαρσοβία βιάζεται με μια τέτοια απόφαση, ενώ υπάρχει μια ευκαιρία για αυτό με τη μορφή μιας ουκρανικής κρίσης. 

Η Νότια Αφρική εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

 ΜΟΣΧΑ, 25 Απριλίου - RIA Novosti. 

Οι αρχές της Νότιας Αφρικής θα εξετάσουν το ενδεχόμενο αποχώρησης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC) σύμφωνα με την απόφαση του κυβερνώντος κόμματος Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC), δήλωσε ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα, σύμφωνα με την τοπική έκδοση της Daily Dispatch.  

" "Η γνώμη μας είναι ότι θα θέλαμε να συζητήσουμε σωστά τα θέματα της άδικης μεταχείρισης,

Ο Πούτιν ρίχνει στον πόλεμο με την Ουκρανία τα «αόρατα» T-14 Armata

Τα νέα T-14 Armata ρίχνει στον πόλεμο με την Ουκρανία η Ρωσία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA την Τρίτη 25 Απριλίου, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Επί του παρόντος πάντως δεν θα συμμετέχουν ακόμα στις επιχειρήσεις άμεσης επίθεσης, αναφέρεται στην συνέχεια του δημοσιεύματος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων  της Ρωσίας τα άρματα μάχης διαθέτουν πρόσθετη προστασία στα πλευρά τους και τα πληρώματα έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα στην Ουκρανία.

Πρώτη πτήση για το τουρκικό εκπαιδευτικό Hurjet

 Την πρώτη του δοκιμαστική πτήση πραγματοποίησε σήμερα το τουρκικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος Hurjet.

Το Hurjet κατασκευάζεται από την τουρκική TUSAS και πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό και ελαφρύ μαχητικό.

Στόχος του είναι να αντικαταστήσει τα εκπαιδευτικά Τ38 και τα παλιά ακροβατικά F5. Το πρώτο επιχειρησιακό Hurjet αναμένεται να παραδοθεί στην τουρκική αεροπορία το 2025.