Πούτιν, Μεντβέντεφ, Λουκασένκο: ποιος άλλος ήταν στο πυρηνικό καταδρομικό "Μέγας Πέτρος"

 Έγινε γνωστό ότι το βαρύ πυρηνικό καταδρομικό (TARK) "Peter the Great" Ο Μέγας Πέτρος μπορεί να αποσυρθεί από τη δύναμη μάχης του Ναυτικού (Ναυτικού) της Ρωσικής Ομοσπονδίας.  

Στις 20 Απριλίου, αυτό αναφέρθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγή στη ναυτική σφαίρα. 

Κατά καιρούς, οι Ρώσοι ηγέτες Μπόρις Γέλτσιν, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ βρίσκονταν στο διάσημο πυραυλοφόρο. 

 Σύμφωνα με την πηγή, ο λόγος για μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να είναι σοβαρό οικονομικό κόστος στην επισκευή και τον εκσυγχρονισμό του πλοίου. Πιθανώς, ενώ αυτό το θέμα είναι «υπό μελέτη». 

Η πηγή σημείωσε ότι «η εμπειρία επισκευής και εκσυγχρονισμού του ίδιου τύπου TARK» ναύαρχος Nakhimov «έδειξε ότι είναι πολύ δαπανηρή». Ωστόσο, δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας. 

 Ο Μέγας Πέτρος είναι η ναυαρχίδα του ρωσικού βόρειου στόλου. Αυτό είναι το μοναδικό πυρηνικό πλοίο επιφανείας μάχης του ρωσικού ναυτικού και το μεγαλύτερο σε λειτουργία μη αεροσκάφος πολεμικό πλοίο στον κόσμο. 

 Το σκάφος είναι εξοπλισμένο με πυρηνικό εργοστάσιο και όπλα κατευθυνόμενων πυραύλων. 

Η αποστολή του καταδρομικού είναι να χτυπά μεγάλους επιφανειακούς στόχους και να παρέχει ολοκληρωμένη αντιαεροπορική και ανθυποβρυχιακή άμυνα. 

 Εν τω μεταξύ, υπήρξαν αναφορές ότι σε περίπτωση αποχώρησης του «Μεγάλου Πέτρου» από το ρωσικό ναυτικό, το όνομά του θα μπορούσε να δοθεί στο στρατηγικό πυρηνικό υποβρύχιο πυραυλοφορέα του έργου 955A «Borey-A». 

Αλλά αυτές οι πληροφορίες δημοσιεύονται επίσης με συνδέσμους σε πηγές στη ναυτική σφαίρα, δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση. Φωτογραφία του διάσημου πυραυλοφόρου "Μέγας Πέτρος" - στη γκαλερί NEWS.ru.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...