Ο Πούτιν ρίχνει στον πόλεμο με την Ουκρανία τα «αόρατα» T-14 Armata

Τα νέα T-14 Armata ρίχνει στον πόλεμο με την Ουκρανία η Ρωσία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA την Τρίτη 25 Απριλίου, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Επί του παρόντος πάντως δεν θα συμμετέχουν ακόμα στις επιχειρήσεις άμεσης επίθεσης, αναφέρεται στην συνέχεια του δημοσιεύματος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων  της Ρωσίας τα άρματα μάχης διαθέτουν πρόσθετη προστασία στα πλευρά τους και τα πληρώματα έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα στην Ουκρανία.


 

.. 

 

Το άρμα Τ-14 διαθέτει έναν μη επανδρωμένο πυργίσκο, με το πλήρωμα να ελέγχει εξ’ αποστάσεως τον οπλισμό από μια απομονωμένη θωρακισμένη κάψουλα που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του κύτους. Για το λόγο αυτό χαρακτηρίζονται ως «αόρατα».

 

Το 2015, οι σχεδιαστές του T-14 ισχυρίστηκαν ότι θα ήταν το πρώτο «αόρατο» τανκ στον κόσμο.

Τα οχήματα έχουν μέγιστη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο 80 χιλιόμετρα (50 μίλια) την ώρα, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα του RIA επισημαίνεται ότι οποιαδήποτε ανάπτυξη του T-14 θα ήταν πιθανότατα «μια απόφαση υψηλού κινδύνου» για τη Ρωσία.

Το T-14 θα αποτελούσε επίσης υλικοτεχνικό πονοκέφαλο για τη Ρωσία, καθώς είναι μεγαλύτερο και βαρύτερο από άλλα ρωσικά άρματα μάχης. Το Κρεμλίνο διέταξε την παραγωγή 2.300 αρμάτων μάχης  έως το 2020, αλλά αργότερα αυτό επεκτάθηκε μέχρι το 2025, σύμφωνα με αναφορές ρωσικών ΜΜΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Απριλίου 2023, 17:35

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...