Ηράκλειο: Σφοδρή μετωπική σύγκρουση στον ΒΟΑΚ – Μια γυναίκα νεκρή και δύο τραυματίες

 Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά το πρωί στον Βόρειο Οδικό Άξονα στο ύψος της Σταλίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε η Τροχαία από αυτόπτες μάρτυρες, Ι.Χ με που οδηγούσε νεαρός πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, καθώς στο σημείο δεν υπάρχει διαχωριστικό διάζωμα και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο τύπου “κλούβα” στο οποίο επέβαιναν μια 72χρονη και ο σύζυγος της 75 ετών.

Οι διασώστες που έσπευσαν, μαζί με συνεργείο της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν την γυναίκα νεκρή και τον σύζυγό της, όπως και τον νεαρό οδηγό του άλλου αυτοκινήτου τραυματισμένους.

Κολομβία: Καταδίκη πρώην αρχηγού της κρατικής ασφάλειας για ψυχολογικά βασανιστήρια σε δημοσιογράφο

 Δικαστής στην Μπογοτά καταδίκασε χθες τον άλλοτε επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών και ασφαλείας σε 12ετή κάθειρξη για διάφορα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου του ψυχολογικού «βασανισμού με επιβαρυντικές περιστάσεις», με θύμα μια δημοσιογράφο, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Κολομβίας.

Ο Ενρίκε Αρίσα, πρώην διευθυντής της ασφάλειας (Departamento Administrativo de Seguridad, DAS) της Κολομβίας —η υπηρεσία διαλύθηκε το 2011—, καταδικάστηκε για «διωγμό, παρενόχληση και άλλες παράνομες ενέργειες σε βάρος της δημοσιογράφου Κλαούδια Χουλιέτα Ντούκε Ορέγο», διευκρίνισε η εισαγγελία μέσω X.

Viral ο ηγέτης της Αϊτής – Ήπιε νερό από την… κανάτα μιλώντας στον ΟΗΕ

 Ο μεταβατικός πρόεδρος της Αϊτής, φαίνεται πως… μπερδεύτηκε μιλωντας στη Γενική Συνελεύση του ΟΗΕ και αντί να πιεί νερό από το ποτήρι που έχουν στη διάθεσή τους οι ομιλητές που βρίσκονται στο βήμα, ήπιε από ολόκληρη τη κανάτα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έχει γίνει viral, ο πολιτικός πίνει από την κανάτα, με αποτέλεσμα μάλιστα να πέσει νερό στο κοστούμι του κα να το σκουπίσει ενώ μιλά.

Αργεντινή: Το 52,9% του πληθυσμού πλήττεται από τη φτώχεια

 Η φτώχεια στην Αργεντινή, σε ασταμάτητη επέλαση τα τελευταία δυο χρόνια, έφθασε να πλήττει το 52,9% του πληθυσμού το πρώτο εξάμηνο, με άλλα λόγια αυξήθηκε αλματωδώς κατά 11 εκατοστιαίες μονάδες μέσα σε έξι μήνες, αποκαλύπτουν επίσημοι αριθμοί οι οποίοι δημοσιοποιήθηκαν χθες Πέμπτη.

Από το σύνολο του πληθυσμού των σχεδόν 47 εκατομμυρίων Αργεντινών, το 52,9% βρέθηκε τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς κάτω από το όριο της φτώχειας, έναντι 41,7% το δεύτερο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του εθνικού ινστιτούτου στατιστικής (INDEC), τα πρώτα κατά την περίοδο πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται αφότου ανέλαβε την προεδρία ο ακραίος φιλελεύθερος Χαβιέρ Μιλέι τον Δεκέμβριο.

ΗΠΑ: Ο τυφώνας «Helene» ενισχύθηκε σε κατηγορία 4 καθώς πλησιάζει τη Φλόριντα

 Ο τυφώνας Ελέν ενισχύθηκε χθες Πέμπτη σε «εξαιρετικά επικίνδυνο» φαινόμενο κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, με ανέμους ως και 215 χιλιομέτρων ανά ώρα, ανακοίνωσε το αμερικανικό εθνικό κέντρο τυφώνων (NHC).

Ο τυφώνας πλησιάζει στις ακτές της βορειοδυτικής Φλόριντας —της τρίτης πολυπληθέστερης αμερικανικής πολιτείας— κι αναμενόταν να φθάσει πάνω από το έδαφος στο τέλος της ημέρας (νωρίς το πρωί ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το NHC, μέρος του συστήματος της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το οποίο έχει έδρα το Μαϊάμι.