Οι κυρώσεις γίνονται μπούμεραγκ: Σε χαμηλό 5 ετών το ευρώ - Το ρούβλι σημειώνει μεγάλη άνοδο

 Η Ευρώπη πληρώνει το μπαράζ των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Μεγάλη πτώση έναντι του αμερικανικού δολαρίου κατέγραψε το ευρώ, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την προμήθεια ενέργειας, αλλά και το ενδεχόμενο ύφεσης στην Ευρωζώνη. Την ίδια ώρα το ρούβλι σημειώνει μεγάλη άνοδο

Φταίει πράγματι ο… Πούτιν για τις ελλείψεις σε φυσικό αέριο στην Ευρώπη;/ Οι πληρωμές σε ρούβλια γίνονται ήδη

 Ως διάγνωση, λέγεται και… κρετινισμός! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 22/4/22 απέστειλε επιστολή στις χώρες-μέλη με την οποία τις ενημερώνει ότι η πληρωμή για το ρωσικό γκάζι σε ρούβλια, καταπατά τις κυρώσεις της Ε.Ε κατά της Μόσχας! Αλλά, ήδη, κατά το Bloomberg, τέσσερεις χώρες πλήρωσαν σε ρούβλια για τις προμήθειες τους ενώ δέκα συνολικά έχουν ανοίξει ρουβλικούς λογαριασμούς! Ιδού ποια είναι η αντικειμενική εικόνα.

Του Δημήτρη Λιάτσου*

Σαμποτέρ που συνελήφθη στο Μπέλγκοροντ παραδέχτηκε ότι σχεδίαζε να αναμίξει ποτήρια και δηλητήριο στη ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια για κατοίκους της Ουκρανίας.

 Ένας από τους σαμποτέρ που κρατήθηκαν στο Μπέλγκοροντ παραδέχτηκε ότι σχεδίαζε να αναμίξει ποτήρια και δηλητήριο στην ανθρωπιστική βοήθεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τους κατοίκους της Ουκρανίας.

⠀Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης στο FSB, μίλησε επίσης για σχέδια για ζημιά στις σιδηροδρομικές γραμμές προκειμένου να εκτροχιαστεί το ρωσικό στρατιωτικό τρένο, να τα κινηματογραφήσει όλα σε βίντεο και να τα δημοσιεύσει στο δίκτυο.

Λιζ Τρας: Ισχυρίζεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει για δέκα χρόνια

  Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας συμμετείχε στο ετήσιο δείπνο του λόρδου δημάρχου του Σίτι του Λονδίνου και αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας έθεσε ως στόχο την

Βρετανία: «Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας μπορεί ακόμα να πλήξει στόχους στην Ουκρανία»

 Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας, στη νέα του ενημέρωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζει ότι ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Ναυτικού διατηρεί την επιχειρησιακή δυνατότητα να πλήξει παράκτιους και άλλους στόχους στην Ουκρανία παρότι έχασε το αποβατικό Saratov και το πυραυλοφόρο καταδρομικό Moskva.
Περίπου είκοσι σκάφη του ρωσικού Ναυτικού,