Φλέγεται η γενέτειρα του Ζελένσκι: Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν το Krivoy Rog- Στάχτη κάλυψε το Ternopil -Σφοδρή επίθεση στο Κίεβο – Καταστράφηκε το 20ο οπλοστάσιο

 Η Ρωσία εξαπέλυσε μια από τις πλέον ισχυρές αεροπορικές επιδρομές με drones Geran-2 και πυραύλους Kh-59, καθώς και πυραύλους αντι-ραντάρ Kh-31P, κτυπώντας στόχους στο Κίεβο, την γενέτειρα του Ζελένσκι και το Τερνόπιλ στην Δυτική Ουκρανία.

Η γενέτειρα του Ζελένσκι δέχτηκε μαζική επίθεση

Χθες το βράδυ και νωρίς το πρωί ρωσικά drones Geran-2 έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής.

“Kill Zone” Aεροπορίας και πυροβολικού η Ζαπορίζια: Οι Ρώσοι έβαλαν κιτ ανεμοπορείας στις βόμβες FAB-500 και θέρισαν τις ουκρανικές δυνάμεις- 700 νεκροί

 Η ρωσική Αεροπορία προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του πολέμου με συνέπεια οι ουκρανικές απώλειες να έχουν εκτοξευτεί.

Oι Ρώσοι τοποθέτησαν κιτ ανεμοπορείας στις συμβατικές βόμβες σοβιετικής εποχής ελεύθερης πτώσης FAB 250/500/1500 και τις μετέτρεψαν σε κατευθυνόμενα stand-off όπλα ακτίνας μέχρι 60 χλμ.

 Πλέον τα Su-24/34 κτυπούν με μεγάλη ακρίβεια ουκρανικές συγκεντρώσεις δυνάμεων χωρίς κίνδυνο κατάρριψης από MANPADS ή άλλα αντιαεροπορικά.

Χάος στις ουκρανικές ΕΔ: Αποχωρούν πέφτοντας σε ναρκοπέδια – Τέσσερις Ρώσοι VDV αιχμαλωτίζουν 11 Ουκρανούς- Το Κίεβο έχασε 4.100 στρατιώτες σε μία εβδομάδα!

 Η αντεπίθεση των Ουκρανών εξελίσσεται σε σφαγή, αφού όπως ανακοίνωσαν οι Ρώσοι από την έναρξη των επιθετικών ενεργειών της Ουκρανίας στις 4 Ιουνίου 2023 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2023 έχουν σκοτωθεί 71.500 Ουκρανοί στρατιώτες.

Η αντεπίθεση αποδείχθηκε κρεατομηχανή με συνέπεια να θερίζει τους ίδιους τους Ουκρανούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Β.Ζελένσκι προχώρησε στην παραδοχή ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν πρόκειται να έχει κανένα «happy end» διότι πολύ απλά δεν είναι ταινία αναφέροντας πως το Κίεβο έχει χάσει πολλούς στρατιώτες στο πεδίο της μάχης.

Η Ουκρανία θα αιτηθεί οικονομική βοήθεια 12 έως 14 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ για το 2024

 Η Ουκρανία θα χρειαστεί περίπου 12 έως 14 δισ. δολάρια σε χρηματοοικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ για το 2024, καθώς οι δαπάνες του προϋπολογισμού παραμένουν υψηλές εν μέσω συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στη χώρα.

"Δεν υπάρχουν ακόμη σχετικές συνομιλίες, υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες και δεν έχουμε την πεποίθηση ότι τα συγκεκριμένα ποσά είναι εγγυημένα", σημείωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών Σερχίι Μαρτσένκο, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Κίεβο. Η Ουκρανία αναμένει να λάβει οικονομική βοήθεια άλλων 3,3 δισ. δολ. από τις ΗΠΑ πριν το τέλος του 2023.

Μόνο με (θωρακισμένο και πολυτελές) τρένο οι μετακινήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν στο εξωτερικό

 Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA την Κυριακή το απόγευμα ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν ξεκίνησε το σιδηροδρομικό ταξίδι από την πρωτεύουσα Πιονγκ Γιανγκ για το Βλαδιβοστόκ για να συναντηθεί με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

 Παρότι είναι μια απόσταση που δεν ξεπερνά τα 700 χλμ., το τρένο έφτασε σήμερα Τρίτη στη ρωσική πόλη, αφού λόγω του υπερβολικού βάρους της θωράκισης και του εξοπλισμού που φέρει δεν μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 60 χλμ./ώρα, ενώ κάνει και διάφορες στάσεις για λόγους ασφαλείας. 

Γερμανία: Η χώρα έχει αυξήσει κάθετα τις αγορές καυσίμου από την Ινδία, η οποία διυλίζει ρωσικό πετρέλαιο

 Οι γερμανικές εισαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων προερχόμενων από την Ινδία δωδεκαπλασιάσθηκαν σε διάστημα έτους από τον Ιανουάριο ως τον Ιούνιο του 2023, αν και η χώρα αυτή αγοράζει και μετατρέπει ρωσικό πετρέλαιο που πλήττεται από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Οι αγορές ινδικών πετρελαϊκών προϊόντων αυξήθηκαν από «μόνο 37 εκατομμύρια ευρώ στη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών του 2022, σε 451 εκατομμύρια ευρώ ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2023, δηλαδή αύξηση 1.127,4%», ανακοίνωσε σήμερα το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής Destatis.

Milliyet: Άνθρωποι γνωστού αρχηγού συμμορίας οι νεκροί στην Αρτέμιδα

 Άνθρωποι του καταζητούμενου στην Τουρκία για σειρά ένοπλων επιθέσεων, αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν είναι οι νεκροί στο μακελειό με τους έξι νεκρούς που σημειώθηκε στην Αρτέμιδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουκρικής εφημερίδας Milliyet.

H τουρκική εφημερίδα σημειώνει μάλιστα ότι o ένας από τους νεκρούς, τον οποίο κατονομάζει με το μικρό του όνομα, ήταν στενός συνεργάτης του αρχηγού της συμμορίας Μπαρίς Μπογιούν.

Ο Ντορούκ Μπ. φέρεται να διέφυγε, πριν από μερικούς μήνες, από καταδίωξη της αστυνομίας μαζί με τον Ογουζχάν Χ. και κατέφυγε στο δάσος στην περιοχή Τσεκμέκιοϊ της Κωνσταντινούπολης,

ΗΠΑ: Ο Μακάρθι ζητά επίσημη έρευνα για την παραπομπή Μπάιντεν για την υπόθεση του γιου του

 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:23

Ο πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μακάρθι δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ της έναρξης έρευνας για πρόταση μομφής κατά του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

"Δίνω εντολή σε επιτροπές της Βουλής μας να ξεκινήσουν μια επίσημη έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Τζο Μπάιντεν", είπε ο ΜακΚάρθι σε δημοσιογράφους, δηλώνοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είπε "ψέματα" στον αμερικανικό λαό για τις αμφιλεγόμενες υποθέσεις του γιου του (Χάντερ Μπάιντεν) στο εξωτερικό.

Έφτασε στη Ρωσία ο Κιμ Γιόνγκ Ουν

 Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν αφίχθη σήμερα στην Ρωσία με το ιδιωτικό του τρένο, υπό τους ήχους μιας στρατιωτικής μπάντας, για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εν μέσω προειδοποιήσεων της Ουάσιγκτον να μην ανταλλάξουν όπλα.

Ο Κιμ αναχώρησε από την Πιονγιάνγκ με προορισμό την Ρωσία την Κυριακή με το τεθωρακισμένο τρένο του, το οποίο είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα της ελιάς, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας, συνοδευόμενος από κορυφαίους αξιωματούχους της αμυντική βιομηχανίας και του στρατού.

Η Πολωνία παρατείνει μονομερώς την απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών αγροτικών προϊόντων

 Η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρατείνει μονομερώς την ισχύ απαγόρευσης εισαγωγών ουκρανικών σιτηρών μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, μια ημερομηνία που έχουν ορίσει οι Βρυξέλλες.

"Όποια και αν είναι η απόφαση που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν θα ανοίξουμε τα σύνορα για την εισαγωγή ουκρανικών σιτηρών μετά από αυτή την ημερομηνία", ανέφερε μια ανακοίνωση της κυβέρνησης, στην οποία υπογραμμίζει την ανάγκη για συνέχιση αναζήτησης λύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα αναπτύξουμε τη δική μας χώρα και θα την κάνουμε ακόμα πιο δυνατή - Πούτιν ‼️

Πρόεδρος  - Πούτιν θα αναπτύξουμε τη δική μας χώρα και θα την κάνουμε ακόμα πιο δυνατή ‼️

#UkraineRussiaWar Δείτε βιντεο
Το μέλλον μας εξαρτάται μόνο από εμάς, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. .

Συνελήφθη Τούρκος με σφαίρες στο Ελ.Βενιζέλος- Εξετάζεται αν σχετίζεται με το μακελειό στη Λούτσα

 Στη σύλληψη Τούρκου υπηκόου στο αεροδρόμιο ΕΛ. Βενιζέλος προχώρησαν εχτές οι Αρχές,  ο οποίος έφερε πλαστό διαβατήριο, δύο πλαστές ταυτότητες και σφαίρες.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, επικαλούμενος αστυνομικές πηγές, ερευνάται η σύνδεσή του με το περιστατικό στη Λούτσα όπου έξι Τούρκοι κουρδικής καταγωγής με γαλλικές ταυτότητες δολοφονήθηκαν από αγνώστους.

Τα φυσίγγια που βρέθηκαν στην κατοχή του είναι από 9άρι όπλο και οι ταυτότητες πλαστές Πορτογαλίας.

"Ύμνοι" Πούτιν για Έλον Μασκ: Ξεχωριστός άνθρωπος και ταλαντούχος επιχειρηματίας

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν επαίνεσε τον Έλον Μασκ ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα και έναν ταλαντούχο επιχειρηματία, λίγες μόλις ημέρες αφόρου ο CEO της SpaceX παραδέχθηκε ότι απέτρεψε την Ουκρανία από το να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας του, Starlink, προκειμένου να εξαπολύσει επίθεση σε ρωσικά πολεμικά πλοία που ελλιμενίζονταν στην κατεχόμενη ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

"Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, ο Έλον Μασκ είναι οπωσδήποτε ένας ξεχωριστός άνθρωπος", τόνισε ο Πούτιν μιλώντας στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ

Η Τουρκία προσπαθεί πλαγίως να εκτοπίσει τη Ρωσία από την Κασπία

 Ο Ρωσικός Στόλος της Κασπίας κυριαρχεί στην κλειστή θάλασσα για τόσο καιρό που πολλοί αγνόησαν το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, έπαψε να είναι το μόνο αξιοσημείωτο εθνικό ναυτικό. 

Εξωτερικές δυνάμεις, λόγω της επέκτασης των ναυτικών τους, προσπαθούν να αναλάβουν μεγαλύτερο ρόλο. 

 Ωστόσο, αν αυτό ήταν δυνατό μέχρι το φετινό καλοκαίρι λόγω του γεγονότος ότι τα περισσότερα από τα παράκτια κράτη είχαν επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ακτοφυλακών και όχι γνήσιων ναυτικών, αυτό δεν ισχύει πλέον, γράφει ο Πολ Γκλόουμπ στο Jamestown Foundation.

Κακοκαιρία Daniel στη Λιβύη: Πάνω από 2.300 οι νεκροί στην Ντέρνα - "Πάνω από 10.000 οι αγνοούμενοι"

 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:14

Περισσότεροι από 2.300 είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης από τη βιβλική καταστροφή που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, με τις αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό να εκφράζουν φόβους ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ο Ουσάμα Άλι, εκπρόσωπος της "Υπηρεσίας Διάσωσης και Επειγόντων" που εξαρτάται από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης, είπε ότι μόνο στην Ντέρνα οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από την καταιγίδα Daniel είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους "περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι" και 7.000 να τραυματιστούν. Οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τις 5.000.