Δραματικές διαστημικές αποστολές που μετατράπηκαν σε πρωτοφανείς περιπέτειες

Η ιστορία της κατάκτησης του Διαστήματος είναι γεμάτη από λαμπρούς θριάμβους αλλά και κολοσσιαίες τραγωδίες, καθώς ο χρόνος ήταν πολύτιμος στην ψυχροπολεμική κούρσα ΗΠΑ και ΕΣΣΔ για τις πρωτιές των διαστημικών προγραμμάτων τους και πισωγύρισμα δεν υπήρχε.
Ανάμεσα στη νίκη και την ήττα υπήρξαν βέβαια και μια σειρά από περιστατικά που λίγο έλειψε να μεταμορφωθούν σε τραγωδίες,

Έβγαλαν εκατομμύρια από τα βίντεο στο YouTube

Η πρώτη λίστα με αυτούς που βγάζουν τα περισσότερα χρήματα μέσα από τα βίντεό τους στο YouTube είναι γεγονός και ανήκει στο περιοδικό Forbes.
Πρώτος στα... charts ο κωμικός και παραγωγός Felix Kjellberg (γνωστός ως PewDiePie) με έσοδα που αγγίζουν τα 12 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Forbes.

Ηχητική ακτίνα σηκώνει και μετακινεί αντικείμενα δίχως να τα «αγγίζει»

Η τεχνολογία του «Σταρ Τρεκ» έγινε πραγματικότητα - Δείτε το βίντεο

Ερευνητές στη Βρετανία κατάφεραν να αναπτύξουν ένα σύστημα που μπορεί να σηκώνει και να μετακινεί μικρά αντικείμενα δίχως να τα «αγγίζει», χρησιμοποιώντας «ολογράμματα» από ηχητικά κύματα, κάνοντας πραγματικότητα μια ιδέα που μέχρι σήμερα υπήρχε μόνο στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας.

Μέχρι και 80 δισ. ευρώ θα κοστίσει στη Volkswagen το σκάνδαλο των ρύπων

Κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει την Volkswagen το σκάνδαλο παραποιημένων ρύπων. Ο γερμανός συγκοινωνιολόγος Στέφαν Ράμλερ κάνει λόγο σε συνέντευξή του για ζημιές που ενδέχεται να φθάσουν και τα 80 δισ. ευρώ.
8,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει σ΄ ολόκληρη την ΕΕ η Volkswagen για να αφαιρέσει το ηλεκτρονικό πρόγραμμα που παραποιούσε τους ρύπους των ντιζελοκινητήρων.

Δικαστήριο άρχισε έρευνα για απάτη σε βάρος της Volkswagen

Η ισπανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα πως αρχίζει έρευνα για απάτη σε βάρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen σχετικά με το σκάνδαλο της παραποίησης των εκπομπών ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της.
Δικαστής του ισπανικού Εθνικού Δικαστηρίου (Audiencia Nacional), το οποίο ειδικεύεται σε μεγάλες οικονομικές υποθέσεις,

Ο Ερντογάν φιμώνει τα Μέσα στην Τουρκία Σίγησαν σήμερα το πρωί το Kanalturk και το Bugun TV

Τέσσερις μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές η Τουρκία σείεται λόγω της κυβερνητικής επέμβασης στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου Koza-Ipek, γεγονός που χαρακτηρίζεται από την αντιπολίτευση ως φίμωση.
Ο όμιλος αυτός δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και τα μέσα ενημέρωσης.

Φιμώνεται η ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο περιορίστηκε σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση «Freedom House», η οποία υπογραμμίζει σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα «την αξιοσημείωτη οπισθοδρόμηση» που καταγράφηκε στη Λιβύη, την Ουκρανία και τη Γαλλία.

Στην Αθήνα αύριο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας

Σειρά συναντήσεων θα έχει αύριο στη χώρα μας ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ.
Στις 14:00 θα έχει συνάντηση με το Νίκο Κοτζιά. Πριν από την κατ' ιδίαν συνάντηση, ο υπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύσει στις 13.00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ. Στάινμαγερ στην ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου,

Καμμένος: Στείλαμε το μήνυμα της εθνικής κυριαρχίας

Για πρώτη φορά στην παρέλαση και ο κύπριος υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης

«Ενωμένος ο ελληνικός λαός, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στην εθνική μας εορτή στείλαμε το μήνυμα της εθνικής κυριαρχίας. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή. Οι αξιωματικοί, οι ανθυπασπιστές, οι υπαξιωματικοί, οι στρατιώτες, έχουν υψηλό ηθικό, ετοιμότητα και

Τζιτζικώστας: Οι Έλληνες προσηλωμένοι στο στόχο θα τα καταφέρουμε

Τη βεβαιότητα ότι όλοι οι Έλληνες ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο θα τα καταφέρουν εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Όλοι οι Έλληνες τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας, που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι, πολεμώντας το φασισμό και το ναζισμό.

Παππάς: Ο λαός στην πρώτη γραμμή των αγώνων απέναντι στον ολοκληρωτισμό

«Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στην πρωτοπορία των διεθνών αγώνων για δημοκρατία και ελευθερία, απέναντι σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού και φασισμού» τόνισε στο μήνυμά του για την 75η επέτειο του «Όχι», ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, από το Ναύπλιο όπου βρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου.

«Η Ελλάδα στους πρώτους μήνες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, το Α΄ Πρόγραμμα έχει προετοιμάσει και θα μεταδώσει την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, 12:00-14:00, το ραδιοφωνικό αφιέρωμα «Η Ελλάδα στους πρώτους μήνες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». Συμμετέχουν κατά θεματική σειρά οι ιστορικοί: Xρήστος Χατζηΐωσήφ, Γιώργος Μαργαρίτης, Προκόπης Παπαστράτης και Βασίλης Μανουσάκης.