Η Μπεσίκτας στον δρόμο του Ολυμπιακού, κόντρα στην Άντερλεχτ ο ΑΠΟΕΛ

Μετά την Οσμάνλισπορ ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει και πάλι στην Τουρκία. Η κλήρωση των «16» του Europa League έφερε τους «ερυθρόλευκους» απέναντι στην Μπεσίκτας.

Η Μπεσίκτας συμμετείχε στους ομίλους του Champions League, όμως υποβιβάστηκε στο Europa League μετά την ήττα με 6-0 από τη Ντιναμό Κιέβου. Στους «32» απέκλεισε την Χάποελ Μπερ Σεβά με δυο νίκες (3-1 στο Ισραήλ και 2-1 στην Τουρκία).

Η Άγκυρα ζητά την άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

Τον άμεσο τερματισμό των εργασιών του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ζητά με δήλωσή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ.
Μιλώντας από το βήμα της σύσκεψης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες, ο κ. Ισίκ θέτει το επίσημο αίτημα της χώρας του για τον τερματισμό των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Στη φυλακή πρώην διευθυντής του ΔΝΤ για υπεξαίρεση

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ροντρίγο Ράτο από την ισπανική Δικαιοσύνη.
Ο Ράτο και ακόμη 65 υψηλόβαθμα στελέχη και μέλη διοικητικών συμβουλίων της Caja Madrid και στη συνέχεια της Bankia δικάστηκαν για υπεξαίρεση χρημάτων.
Κατηγορούνται ότι ρύθμισαν προσωπικές τους δαπάνες με «κρυφές» κάρτες visa, τις οποίες

Ρώσοι επιστήμονες βρήκαν μυστική βάση των ναζί στην Αρκτική

Μια άγνωστη στρατιωτική βάση των ναζί στην Αρκτική έφεραν στο «φως» Ρώσοι επιστήμονες.

Η στρατιωτική βάση εντοπίστηκε στο νησί «Γη της Αλεξάνδρας» και εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε το 1942, ένα χρόνο αφότου ο Αδόλφος Χίτλερ εισέβαλε στη Ρωσία.

Αυτό σημαίνει ότι είναι 74 ετών.

Η κωδική ονομασία της ήταν «Schatzgraber», δηλαδή «κυνηγός θησαυρού», και χρησιμοποιείτο από τους Ναζί ως μετεωρολογικός σταθμός.

Διαβάστε σε ποια χώρα κατασκευάζεται το αυτοκίνητό σας

Η κάθε μάρκα διατηρεί διάφορες μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων ανά τον κόσμο.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε στοιχεία που αφορούν τη χώρα προέλευσης των μοντέλων που διατίθενται στην ελληνική αγορά.

Το YouTube πάει στα Όσκαρ

Μια ειδική έκδοση του YouTube, με αφορμή την απονομή των βραβείων Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να δουν τα δημοφιλέστερα τρέιλερ για τις υποψηφιότητες στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας.
Συγκεκριμένα, το «Movie Trailers Leaderboard» κατατάσσει τα πιο δημοφιλή τρέιλερ για τις υποψηφιότητες στη συγκεκριμένη κατηγορία, συμπεριλαμβάνοντας τα επίσημα κανάλια των εταιρειών παραγωγής.

Ο γιος του Χέλμουτ Κολ κατηγορεί την Άνγκελα Μέρκελ για τον θάνατο της μητέρας του

Δώδεκα συνεχόμενα χρόνια στην εξουσία περιέχουν δοκιμασίες, πίκρες χαρές, διαψεύσεις, συμμαχίες και προδοσίες. Σίγουρα το τίμημα είναι μεγάλο, ακόμα πιο μεγάλο εάν ηγείσαι μίας μεγάλης χώρας. Πρόσφατα έφθασε ο πρώτος λογαριασμός από το παρελθόν για την Ανγκελα Μέρκελ.
Ο Βάλτερ Κολ, γιος του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ και της Ανελόρε, κατηγορεί τη γερμανίδα νυν καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ότι φέρει μερίδιο ευθύνης για τον θάνατο (αυτοκτονία) της μητέρας του:

Απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη με εισιτήριο 65 δολαρίων από την Norwegian Air

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν οικονομικές λύσεις μπορούν τώρα να διασχίσουν τον Ατλαντικό κλείνοντας εισιτήρια αξίας 65 δολαρίων με την Norwegian Air Shuttle ASA, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία, αυξάνοντας τις πιέσεις στους αμερικανικούς αερομεταφορείς να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικοί απέναντι στις διεθνείς αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.
Ξεκινώντας από τα μέσα Ιουνίου, η ευρωπαϊκή εταιρία χαμηλού κόστους θα πραγματοποιεί

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία

Επιστροφή των ελληνικών εξαγωγών σε θετικό έδαφος μετά από τρία έτη συνεχούς πτώσης καταγράφηκε το 2016, σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στη Μόσχα, για τις διμερείς Εμπορικές Συναλλαγές Ελλάδας - Ρωσίας κατά το 2016.
Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η πτωτική πορεία του διμερούς εμπορίου μεταξύ Ελλάδας - Ρωσίας συνεχίστηκε και κατά το 2016,

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για αξιωματούχους της ΕΕ ζητά το Αζερμπαϊτζάν

Με την αιτιολογία ότι η επίσκεψή τους στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) ήταν παράνομη, το Αζερμπαϊζάν ζητά την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Μεταξύ αυτών και η Κύπρια Ελένη Θεοχάρους, η οποία βρέθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ως διεθνής παρατηρητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πρόσφατο δημοψήφισμα για την αλλαγή του συντάγματος.

Νέα «σύννεφα» στις σχέσεις Τουρκίας – Γερμανίας: 136 Τούρκοι διπλωμάτες ζητούν άσυλο από το Βερολίνο

Συνολικά 136 Τούρκοι πολίτες που είναι κάτοχοι διπλωματικού διαβατηρίου "έχουν καταθέσει αίτημα χορήγησης ασύλου" στη Γερμανία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε τον περσινό Ιούλιο στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση σχετικά με ένα πολύ ευαίσθητο θέμα όσον αφορά τις γερμανοτουρκικές σχέσεις.

Ο Γκορμπατσόφ πουλάει τη βίλα του 7 εκατ. ευρώ

Προς πώληση διατίθεται η βίλα του τελευταίου προέδρου της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ κοντά στην λίμνη Τέγκερνζεε, στις Βαυαρικές Άλπεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που αναμεταδίδει το ρωσικό πρακτορείοTASS.
Η αξία της βίλας φθάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού Τύπου, τα 7 εκατομμύρια ευρώ. Ο τοπικός Τύπος αναφέρει ότι η αξία της βίλας ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ και πως υποψήφιος

Η Nestlé αφαιρεί 18.000 τόνους ζάχαρης από τα προϊόντα της μέχρι το 2020

Η Nestlé δεσμεύτηκε να αφαιρέσει τουλάχιστον 18.000 τόνους ζάχαρης από τα προϊόντα που διαθέτει στην Ευρώπη μέχρι το 2020. Ως αποτέλεσμα, μέχρι το 2020 τα προϊόντα Nestlé στην Ευρώπη θα έχουν κατά μέσο όρο 5% λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με τώρα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Nestlé στηρίζει τα προγράμματα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών που σχετίζονται με τη βελτίωση τροφίμων,

Θαυμάστε την εντυπωσιακή καταβόθρα – χωνί με διάμετρο 22 μέτρα (video)

Ένα σπάνιο θέαμα είχαν τη τύχη να αντικρίσουν οι κάτοικοι της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όταν μετά τις σφοδρές κακοκαιρίες που «χτύπησαν» την πολιτεία, πλημμύρισε η λίμνη Μπεριέσα και η καταβόθρα της μεταμορφώθηκε σε ένα τεράστιο χωνί με διάμετρο 22 μέτρων.
Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε τον περασμένο μήνα η πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ,

Πρωτιά των Σοσιαλιστών στη Γερμανία σε νέα δημοσκόπηση του ARD

Για πρώτη φορά, εδώ και 10 χρόνια, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) βρίσκεται μπροστά από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) σε δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ΑRD.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, θα πρέπει να έκανε την καγκελάριο Μέρκελ «να συνοφρυωθεί από δυσαρέσκεια».

Handelsblatt: Έτοιμη η Μέρκελ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους υπό όρους

H καγκελάριος φαίνεται πρόθυμη να εκπληρώσει μια επιθυμία του ΔΝΤ: Τα πιθανά μέτρα για το χρέος πρόκειται να συγκεκριμενοποιηθούν κιόλας σύντομα, ακόμη κι αν εφαρμοστούν  το καλοκαίρι του 2018 και ως εκ τούτου μετά τις γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές» γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επικαλούμενη πληροφορίες από τη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ.

Παραιτήθηκαν δύο ηγετικά στελέχη της Samsung στη Νότια Κορέα

Παραιτήθηκαν δύο υψηλόβαθμα στελέχη του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung Group, στη Νότια Κορέα, μετά το ζήτημα που έχει προκύψει για την εμπλοκή του επιχειρηματικού ομίλου στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς, μεταδίδει σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, Yonhap.

Πελετίδης: Δεν θέλουμε να δούμε άλλο Δίστομο, η ΧΑ είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη Χρυσή Αυγή, αναδεικνύοντας πρώτα απ΄ όλα την αλήθεια και συσπειρώνοντας το λαό, διότι πρέπει να γίνει κατανοητό ποια είναι ακριβώς η Χρυσή Αυγή», τονίζει σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετά την αθώωσή του χθες από το δικαστήριο.