Μητσοτάκης: Μέτρα στήριξης τριών μηνών ύψους 1,1 δισ. ευρώ – Αφορούν τους ευάλωτους και νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ

 Το πλαίσιο των μέτρων στήριξης διάρκειας τριών μηνών ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, τα οποία θα εξειδικευτούν το πρωί της Πέμπτης από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι η ώρα η πολιτική να θέσει κανόνες στις αγορές. «Πρέπει να δράσουμε ακόμα μια φορά και σε επίπεδο εθνικό», είπε, προσθέτοντας: «Η αναταραχή είναι διεθνής γι’ αυτό και η αντιμετώπιση της δεν μπορεί, παρά να είναι πρωτίστως, υπόθεση της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Αναφορές για βομβαρδισμό σε θέατρο – καταφύγιο αμάχων στη Μαριούπολη – Αρνείται η Ρωσία την επίθεση

 Ένα θέατρο που στεγάζει «εκατοντάδες πολίτες» υπέστη σοβαρές ζημιές από ρωσική αεροπορική επιδρομή στη Μαριούπολη, ανακοίνωσε σήμερα το δημαρχείο αυτής της πολιορκημένης πόλης στη νοτιοανατολική Ουκρανία. «Το αεροπλάνο έριξε μια βόμβα στο κτίριο όπου βρίσκονταν εκατοντάδες πολίτες που είχαν βρει εκεί καταφύγιο. Είναι αδύνατο να εξακριβωθεί άμεσα ο απολογισμός θυμάτων, γιατί οι βομβαρδισμοί των κατοικημένων περιοχών συνεχίζονται», ανέφερε το δημαρχείο σε ανάρτηση στο Telegram αναρτώντας μια φωτογραφία του θεάτρου, το κεντρικό τμήμα του οποίου έχει καταστραφεί. To πρακτορείο RIA ανέφερε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε ότι έκανε αεροπορική επίθεση στο θέατρο.

Για νέα μέτρα στήριξης Ρώσων και Ουκρανίας. Βασικά σημεία από την ομιλία του Πούτιν

 ΜΟΣΧΑ, 16 Μαρτίου - RIA Novosti. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για νέα μέτρα στήριξης των Ρώσων. Αυτό ανακοίνωσε σε σύσκεψη για οικονομικά θέματα.

Το έγγραφο διευρύνει τις εξουσίες των περιφερειακών αρχών και τις υποχρεώνει να λάβουν τα ακόλουθα μέτρα για να διασφαλίσουν την κοινωνικοοικονομική σταθερότητα:


    —

    αύξηση των κοινωνικών πληρωμών·

Πούτιν: Η Δύση έχει αφαιρέσει όλες τις μάσκες προσποίησης

 


RIA: Πολύ νωρίς για να αποκαλυφθούν πιθανές συμφωνίες για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία δηλώνει το Κρεμλίνο

 

Είναι πολύ νωρίς να αποκαλυφθεί οποιαδήποτε σειρά πιθανών συμφωνιών μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου ήρθαν μετά από δημοσίευμα των Financial Times νωρίτερα σήμερα που ανέφερε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ένα προκαταρκτικό ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων.

Η Εμινέ Ερντογάν έστειλε βίντεο στον Άκη Πετρετζίκη με τον χαλβά από στραγάλια

 Στο πρωτοσέλιδο της σημερινής εφημερίδας Hürriyet φιγουράρει ο χαλβάς που έφαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγιπ Ερντογάν,  κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη Κυριακή.

Η Μόσχα αποδέχεται μια Ουκρανία με καθεστώς Σουηδίας

 Την ώρα που το ΝΑΤΟ και η ΕΕ εξαγγέλλουν έκτακτες συνεδριάσεις με τη συμμετοχή του Τζο Μπάιντεν για τη διαμόρφωση της νέας αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προχώρησε την Τετάρτη το πρωί σε μια αιφνιδιαστικά αισιόδοξη διατύπωση για το μέλλον της Ουκρανίας.

Κατά τον Ντμίτρι Πεσκόφ, η Μόσχα θα αποδεχόταν μια Ουκρανία με ουδέτερο καθεστώς τύπου Σουηδίας. Πρόκειται όντως για βαρυσήμαντη τοποθέτηση, δεδομένων των συνθηκών. Η Σουηδία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η κατά συρροή ληστεία στα ράφια των σούπερ μάρκετ

 Είναι δυνατόν ένα κιλό φέτα Δωδώνη να είναι φθηνότερο στη Γερμανία από την Ελλάδα κατά 44 λεπτά του ευρώ; Κι όμως είναι. Η σύγκριση τιμών στο ράφι των σούπερ μάρκετ στην Κεντρική Ευρώπη και στην πατρίδα μας σε αντίστοιχα προϊόντα, αλλά και σε ελληνικής προέλευσης συσκευασίες, πείθει τον κάθε αφελή καταναλωτή πως στην Ελλάδα συντελείται διαχρονικά και συστηματικά κατά συρροή ληστεία του Έλληνα πολίτη. Είναι δυνατόν οι ελιές Καλαμών να πωλούνται φθηνότερα στο Βερολίνο παρά την Αθήνα; Ε, λοιπόν, είναι.

Η ομιλία – σταθμός του Γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς για τον πόλεμο στην Ουκρανία

 Μια συγκλονιστική ομιλία στο κοινοβούλιο των ΗΠΑ για τον πόλεμο την Ουκρανία έδωσε ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς υπενθυμίζοντας σε όσους έχουν κοντή μνήμη τον ιστορικό απολογισμό των πολέμων των ΗΠΑ σε στρατιώτες, αμάχους αλλά και στην οικονομία της.

Δολοφονία τριών Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά

 Η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα σε σχετική ανακοίνωση της έκανε λόγο για την στυγνή δολοφονία τριών Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά, ως γεγονός που επιβεβαιώνει την τρομοκρατία που ασκεί το Ισραηλινό κράτος. 

«Το περιστατικό ήρθε ως συνέχεια των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττει εδώ και χρόνια το στρατιωτικού χαρακτήρα απολυταρχικό καθεστώς του Ισραήλ», διαπιστώνεται μεταξύ άλλων στην ίδια ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Απεργία γιατρών στην Αϊτή ενάντια στις απαγωγές από συμμορίες

 Χιλιάδες γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες του τομέα Υγείας συνέχισαν σήμερα για δεύτερη μέρα την τριήμερη απεργία που ξεκίνησαν την Δευτέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς εγκληματικότητας και ανομίας που καλλιεργεί η ανεξέλεγκτη δράση εκατοντάδων ένοπλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος στην Αϊτή.

Η κινητοποίηση των γιατρών και νοσηλευτών προκάλεσε αναστολή λειτουργίας των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην πρωτεύουσα Πορτ Ο Πρενς και σε άλλες μικρότερες πόλεις της φτωχότερης χώρας του βόρειου Ημισφαιρίου. Τα νοσοκομεία δέχονταν μόνον έκτακτα περιστατικά.

Πραγματικότητα και… δημοσκοπήσεις – Πανδημία, ακρίβεια, πόλεμος, προπαγάνδα στο επίκεντρο της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ

 Μέσα σε ένα μόλις 24ωρο και μέσα στη φωτιά του πολέμου και των καταιγιστικών διεθνών εξελίξεων η κυβέρνηση βρέθηκε έκθετη με την πραγματικότητα και οι πολίτες αντιμέτωποι με την αλήθεια. Από τη μια η παραδοχή του εγκλήματος διαρκείας στην πανδημία με τους πάνω 16.000 θανάτους ασθενών covid εκτός ΜΕΘ και από την άλλη η καταγγελία για μια ακόμη εταιρεία δημοσκοπήσεων, καταρρίπτουν το επικοινωνιακό προπέτασμα για τον αποπροσανατολισμό και την δημιουργία στρεβλής αποτύπωσης της πραγματικότητας στην κοινή γνώμη.

Του Σωτήρη Μπολάκη

periodista.gr Ο Κύρτσος διέσυρε δημόσια τον Στουρνάρα μετά τους άθλιους ισχυρισμούς του

 


Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δεν πρότεινε νέες ιδέες στη συνάντησή τους στην Τουρκία.

 

 #Russian Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τετάρτη ότι #Ukrainian ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δεν πρότεινε νέες ιδέες στη συνάντησή τους στην Τουρκία. bit.ly/3JgvxZ9

Πανελλαδική απεργία των οικοδόμων με συγκέντρωση σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και πόλεις της επαρχίας

 Σε 24ωρη Πανελλαδική Πανοικοδομική απεργία για σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου προχώρησαν οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι στα συναφή επαγγέλματα.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην πλ. Κάνιγγος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ. έξω από τον ΕΦΚΑ. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης σε πολλές πόλεις της χώρας.


Zhores #Alferov Χωρίς την έρευνά του 📱 τα κινητά τηλέφωνα δεν θα υπήρχαν!

 

 Ο μεγάλος Ρωσοσοβιετικός φυσικός Zhores #Alferov - ένα από τα λαμπρά μυαλά του 20ου αιώνα - θα γινόταν σήμερα 92 ετών.

 Έλαβε το 🏆 @NobelPrize

 στη Φυσική "για την ανάπτυξη ετεροδομών ημιαγωγών" το 2000.

 Χωρίς την έρευνά του 📱 τα κινητά τηλέφωνα δεν θα υπήρχαν!