Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Νικητής στην επιβίωση, πατώντας σε δύο βάρκες

 Η νίκη του Αλεξάνταρ Βούτσιτς την Κυριακή είναι σίγουρο ότι έκανε κάποια πρόσωπα στις Βρυξέλλες να γίνουν σκυθρωπά. Ο σέρβος πολιτικός αποτελεί αγκάθι στα πλευρά της ΕΕ μιας και προσπαθεί να σταθεί σε μια γκρίζα ζώνη ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, Ανατολής και Δύσης, και να επωφεληθεί όσο μπορεί και από τα δύο, χωρίς να διαταράξει τις ισορροπίες.

Μεσόγειος: Τα στενά του Γιβραλτάρ πέρασε υβριδικό ρωσικό υποβρύχιο προς ενίσχυση των ναυτικών δυνάμεων

 Πηγές παρακολούθησης πλοήγησης στα κοινωνικά δίκτυα και Telegram ανέφεραν ότι τη νύχτα της 17.12.2023, το ντίζελ-ηλεκτρικό υποβρύχιο Ufa του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού (FROP) διέσχισε το Στενό του Γιβραλτάρ και εισήλθε στη Μεσόγειο Θάλασσα

Το υποβρύχιο συνοδεύεται από το ρυμουλκό Sergey Balk που ανήκει στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας (FRMN).

Προηγουμένως, στις 15 Δεκεμβρίου, το πετρελαιοφόρο Kama του Ρωσικού Βόρειου Στόλου (FRN)

Αργεντινή: Μέτρα ασφαλείας ετοιμάζει η κυβέρνηση για το κύμα αντιδράσεων λόγω υποτίμησης και μέτρων λιτότητας

 Ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής Javier Milei και οι σύμμαχοι του προετοιμάζουν νέες κατευθυντήριες γραμμές ασφαλείας εν αναμονή διαδηλώσεων που θα ξεσπάσουν αφού αποφάσισε να υποτιμήσει το εθνικό νόμισμα περισσότερο από 50%, αλλά οι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απογοητευμένοι από τα μέτρα που αναμένεται να καταστείλουν τα κινήματα διαμαρτυρίας , αναφέρει το The Guardian.

Στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και τα εξής:

Παναμάς: Ελπίδα για αποσυμφόρηση στη Διώρυγα μετά την αύξηση των βροχοπτώσεων – Αύξηση του αριθμού διελεύσεων πλοίων

 Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά (ACP) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι από τα μέσα Ιανουαρίου θα αυξήσει σε 24 τις καθημερινές διελεύσεις πλοίων από το κανάλι, χάρη στις σημαντικές βροχοπτώσεις των τελευταίων έξι εβδομάδων και τις προβλέψεις ότι θα συνεχιστούν. 

Η νέα ενημέρωση έρχεται να αντικαταστήσει προηγούμενη ανακοίνωση της ACP, η οποία προέβλεπε 20 διελεύσεις την ημέρα τον Ιανουάριο.

Αυτή τη στιγμή, επιτρέπεται η διέλευση 22 πλοίων την ημέρα με συστήματα δεξαμενών (locks) Panamax ή Neopanamax. Η ξηρασία που πλήττει τελευταία τον Παναμά έχει επηρεάσει δραματικά και

Β. Πούτιν: “Η Ρωσία θα είναι κυρίαρχη ή ανύπαρκτη”

 “Η Ρωσία θα είναι είτε κυρίαρχη είτε ανύπαρκτη“, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ομιλία του στο 21ο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία, γράφει το Tass.

«Πρέπει να θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε ποτέ και να διδάσκουμε στα παιδιά μας: Η Ρωσία ή θα είναι ένα αυτάρκης και κυρίαρχο κράτος ή δεν θα υπάρχει καθόλου. Είναι κάτι πολύ σημαντικό, που πρέπει να το έχουμε στο μυαλό και στην καρδιά μας» τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Γκάζι: Συνελήφθη ο ένας εκ των δύο δραστών – «Εγώ ένα χαστούκι έριξα, δεν περίμενα να πυροβολήσει»

 Ο συλληφθείς φέρεται να είναι ο συνοδηγός του δράστη που έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τους τρεις Κρητικούς

«Ένα χαστούκι έριξα. Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του συλληφθέντα για την αιματηρή συμπλοκή στο Γκάζι, με θύματα τρεις άντρες, ξημερώματα του Σαββάτου (16/12).

Ο άντρας ηλικίας 33 ετών, με καταγωγή από την Αλβανία συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των Αρχών. Επιπλέον εντοπίστηκε στα βόρεια προάστια της Αττικής και το ανθρακί τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες.

Γκάζι: Αυτός είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης που αναζητείται Ο δεύτερος δράστης συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής

 Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των πυροβολισμών σε βάρος τριών αντρών στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/12).

Ηδη η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι ο ένας εκ των δύο δραστών συνελήφθη, ενώ εντοπίστηκε και το τζιπ στο οποίο επέβαιναν το βράδυ εκείνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος συλληφθείς με καταγωγή από την Αλβανία υποστήριξε πως «ένα χαστούκι έριξα. Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει» ενώ αποκάλυψε πως τον δεύτερο δράστη τον γνώρισε 7 μήνες πριν.

Αυτοψία Κ. Σκρέκα σε σούπερ μάρκετ για «καθαρές τιμές» στο ράφι – Τι πρέπει να κοιτάει ο καταναλωτής

 Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις γιορτές, τα καταστήματα υποδέχονται τους καταναλωτές στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας. 

Αρκετοί είναι όσοι πραγματοποιούν έρευνα αγοράς ή ρίχνουν διερευνητικές ματιές συγκρίνοντας ποιότητα και τιμές, προτού αγοράσουν δώρα και τα απαραίτητα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. 

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας πραγματοποίησε επίσκεψη σε σούπερ μαρκετ στη Λένορμαν προκειμένου να δει από κοντά την πορεία του μέτρου “μόνιμη μείωση τιμής”.

«Για πόσα χρήματα γίνεται αυτή η ιστορία;»: Κόντρα Γεωργιάδη - Βελόπουλου για τους μετανάστες «Εγώ τον πήγα στον Καρατζαφέρη ως Πασόκο»

 Άγρια κόντρα ξέσπασε σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Βελόπουλο με φόντο την τροπολογία για τους μετανάστες και την άδεια διαμονής.

Η αρχή έγινε όταν πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε από το βήμα της Βουλής ότι «ήρθε ο κ. Γεωργιάδης εδώ ως Χατζηδάκης και έδειξε το Δελτίο Τύπου της ΕΘΕΑΣ που στηρίζει τη νομιμοποίηση ξένων εργατών γης που ήδη εργάζονται στη χώρα μας. 

Υπάρχει διαφορά μεταξύ ευφυολογήματος και επιχειρήματος, μεταξύ γενικού και ειδικού.

Υπέροχες εικόνες από το χιονισμένο Περτούλι

 Μπορεί η κακοκαιρία να δημιούργησε αναστάτωση σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά οι εικόνες από το χιονισμένο Περτούλι απεικονίζουν το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν τις επόμενες ώρες στην περιοχή, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Μπορεί η κακοκαιρία να δημιούργησε αναστάτωση σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά οι εικόνες από το χιονισμένο Περτούλι απεικονίζουν το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Συλλήψεις λιμενικών για διακίνηση κοκαΐνης- Διοικητής στον Πειραιά ο ένας Σε καίρια θέση στον τομέα των ναρκωτικών

 Κατηγορούμενοι για διακίνηση κοκαΐνης είναι δύο αξιωματικοί του λιμενικού σώματος, οι οποίοι συνελήφθησαν μαζί με άλλα 8 άτομα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Οι δύο λιμενικοί κατηγορούνται ότι αφαιρούσαν ποσότητες κοκαΐνης, που είχαν κατασχέσει οι αρχές από διάφορες υποθέσεις ναρκωτικών και τις διακινούσαν μαζί με 11 ιδιώτες στην αγορά.

Συνολικά οι αρχές έχουν προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ σε 10 συλλήψεις για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι δύο αξιωματικοί του λιμενικού σώματος.

Στυλιανίδης για τα 2 στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ: Αμείλικτοι σε φαινόμενα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος

 Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης έθεσε άμεσα σε διαθεσιμότητα δύο (2) Στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για τα οποία έχει σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προέβη στην ακόλουθη δήλωση σε σχέση με την εν λόγω υπόθεση:

Δ. Καλαματιανός: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει την τροπολογία για τους ξένους εργάτες αν και είναι πρόχειρη και χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες

 «Εμείς με ξεκάθαρο τρόπο στηρίζουμε την τροπολογία παρότι είναι πρόχειρη, ατελής και χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες γιατί θέλουμε να υπάρχουν εργατικά χέρια και οι άνθρωποι αυτοί να έχουν πλήρη εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματα». 

Αυτό τόνισε στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Διονύσης Καλαματιανός, αναφερόμενος στην τροπολογία για τους ξένους εργάτες που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας «Αναμόρφωση επαγγελματικής ασφάλισης, εξορθολογισμός ασφαλιστικής νομοθεσίας,

Βουλή: «Καυγάς» Γεωργιάδη – Βελόπουλου με αφορμή τη διάταξη για την άδεια διαμονής μεταναστών

 Αύριο (19/12/2023) θα ψηφιστεί το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει την επίμαχη διάταξη που αφορά τους μετανάστες. Νωρίτερα υπήρξε πολύ έντονος διάλογος του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Σύμφωναμε με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Λάμπρο Παναγιώτου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία. 

 Μάλιστα ο Διονύσης Καλαματιανός ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να μάθει αν επιμένει μετά τις ακροδεξιές κραυγές που ακούγονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας στην τροπολογία αυτή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανεβαίνοντας στο βήμα είπε ότι την υπέγραψα, την υπερασπίζομαι και δεν αλλάζει τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

🔴 LIVE | Pakistan Tehreek-e-Insaf’s First Virtual Powershow.. 18/12 15:51 Πακιστάν: Φυλακισμένος πρώην πρωθυπουργός απευθύνει οπτικοακουστικό μήνυμα μέσω τεχνητής νοημοσύνης

 1.564.221 προβολές Ζωντανή ροή πριν από 22 ώρες #PTI #ImranKhan #PrimeMinisterImranKhan

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι «υπερδιακινητής παραπληροφόρησης», προειδοποιούν οι ειδικοί

 Η τεχνητή νοημοσύνη αυτοματοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας ψευδών ειδήσεων, παράγοντας τεράστιες ποσότητες περιεχομένου που συχνά είναι δύσκολο να διαφοροποιηθεί από τις πραγματικές ειδήσεις. 

Από τον Μάιο, οι ιστότοποι που φιλοξενούν ψευδή άρθρα τα οποία έχουν δημιουργηθεί με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 1.000%, ενώ οι σχετικοί ιστότοποι αυξήθηκαν από 49 σε περισσότερους από 600, σύμφωνα με τον NewsGuard, έναν οργανισμό που παρακολουθεί την παραπληροφόρηση.

Τρακτέρ στην Πύλη του Βραδεμβούργου

 Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες της Γερμανίας, μετά τις περικοπές επιδοτήσεων που αποφάσισε η γερμανικής κυβέρνηση - Υπέρ των αγροτών τάσσεται και ο υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας

Βερολίνο — Ανταπόκριση Γιώργος Παππάς

Ασυνήθιστες εικόνες για τη γερμανική πρωτεύουσα: Εκατοντάδες τρακτέρ έχουν κατακλύσει σήμερα κεντρικές οδικές αρτηρίες του Βερολίνου με κατεύθυνση την εμβληματική Πύλη του Βραδεμβούργου για τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των περικοπών που προωθεί η γερμανική κυβέρνηση από το 2024.

Αίγυπτος: Τρίτη θητεία για τον αλ-Σίσι με ποσοστό 89,6%

 Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της χώρας του, με το 89,6% των ψήφων, εξασφαλίζοντας, όπως αναμενόταν, μια νέα εξαετή θητεία, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Εκλογική Αρχή.

Ο επικεφαλής της Αρχής Χαζέμ Μπαντάουι τόνισε ότι η συμμετοχή στις εκλογές, που διεξήχθησαν στη διάρκεια τριών ημερών από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου, έφτασε σε ένα «άνευ προηγουμένου» ποσοστό 66,8% μεταξύ των 67 εκατομμυρίων Αιγύπτιων ψηφοφόρων.

Πάνω από 39 εκατομμύρια ψηφοφόροι ψήφισαν τον Σίσι, ο οποίος ηγείται της χώρας εδώ και μια δεκαετία.