Κορωνοϊός-«Κόλαφος» κατά κυβέρνησης από γιατρό της ΟΕΝΓΕ: «Διπλασιάζουν το ιδιωτικό νοσήλιο στις ΜΕΘ για να πλουτίσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα» (Video)

Mια ακόμα αποκαλυπτική συνέντευξη, για την πραγματική κατάσταση που ακόμα και σήμερα επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, έδωσε η γιατρός στο Ασκληπειό Βούλας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, Δέσποινα Τοσονίδου, στο κρατικό κανάλι της ΕΡΤ1.

Όπως είπε,  «οι συνάδελφοι γιατροί νοσηλευτές ετοιμαζόμαστε να δώσουμε την μεγαλύτερη μάχη της ζωής μας. Ο λαός μας έχει δείξει μέγιστη ωριμότητα τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπεριορισμού την ίδια στιγμή που γιατροί και νοσηλευτές κάνουμε ότι μπορούμε για να δώσουμε τη μάχη έχουμε μια κυβέρνηση που μας αφήνει ανοχύρωτους. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην

Αλλαγή ώρας 2020: Ξημερώματα Κυριακής πάμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Ξημερώματα της Κυριακής 29 Μαρτίου αλλάζει η ώρα σε θερινή και πάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Η επόμενη αλλαγή ώρας, θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο (του 2020) και ενδεχομένως και το Μάρτιο του 2021. Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς κατά τους μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Ξεπέρασε και την Ιταλία: Τα 3 λάθη της Ισπανίας που την έριξαν στον γκρεμό του κορονοϊού

Όταν η κατάσταση στην Ιταλία άρχισε να ξεφεύγει και οι μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών περιέγραφαν την πρωτόγνωρη -εν καιρώ ειρήνης- κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, ήταν σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κάποιος ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάτι χειρότερο από αυτό.
Κι όμως, η δοκιμασία στην οποία υποβάλλεται πια και η Ισπανία είναι τουλάχιστον ανάλογης έκτασης, με τις «προβλέψεις» των δεικτών στατιστικής να προδιαγράφουν μια ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία.

Σφραγίδα στο χέρι, ακραία μέτρα: Η χώρα που έκανε το μεγαλύτερο lockdown στην ιστορία του πλανήτη

Αν και μέχρι χθες η Ινδία δήλωνε μόλις 512 κρούσματα κορωνοϊού και μόνο 9 θανάτους από την πανδημία, οι προβλέψεις για την δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη δεν είναι καθόλου ευοίωνες, γεγονός που την οδηγεί σε νέα (και για πολλούς ακραία) μέτρα.

Σχετικά πρόσφατα και εμείς εδώ στο menshouse αναφερθήκαμε στο «ινδικό παράδοξο» (διαβάστε περισσότερα εδώ) όπου μια περιοχή με 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους έχει ελάχιστα θύματα από COVID -19, την ίδια στιγμή που άλλες χώρες με υγειονομικές συνθήκες και νοσοκομειακή περίθαλψη πολύ ανώτερη (όπως η Ιταλία) γνωρίζει μια εθνική καταστροφή, με τα θύματα να μετριούνται σε εκατοντάδες την ημέρα.

Επίπεδα καλοκαιριού Ελλάδας: Πώς αντέδρασε ο κορωνοϊός σε 6 χώρες με θερμοκρασία άνω των 27°C

Ο κορωνοϊός είναι ακόμα ένας μεγάλος άγνωστος για την επιστήμη. Η ιατρική και ερευνητική κοινότητα μελετούν τον ιό, όμως ακόμα δεν μπορούν να καταλήξουν σε κάποια σαφή συμπεράσματα για κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες της συμπεριφοράς του.
Μια από αυτές που θα κρίνει εν πολλοίς τι θα συμβεί (και) στη χώρα μας το καλοκαίρι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του ιού σε υψηλές θερμοκρασίες.
Οι επιστήμονες δεν έχουν κάποια ένδειξη για το αν το καλοκαίρι θα αναχαιτιστεί η εξάπλωσή του όπως συμβαίνει με τον ιό της γρίπης για παράδειγμα, όμως σίγουρα μια εικόνα από τα… προσεχώς μας δίνει η αντίδραση του κορωνοϊού στις χώρες όπου η μέση θερμοκρασία είναι άνω των 27 βαθμών Κελσίου.

Παύλος Πολάκης: «Δήλωσα διαθεσιμότητα αλλά δεν με κάλεσαν»Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV και τη Νίκη Λυμπεράκη:

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας καταγγέλλει το ύψος της αποζημίωσης που συμφώνησε η κυβέρνηση με τις ιδιωτικές κλινικές για τις κλίνες ΜΕΘ
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
Σε σειρά καταγγελιών για το ύψος της αποζημίωσης που συμφώνησε η κυβέρνηση με τις ιδιωτικές κλινικές για τις κλίνες ΜΕΘ έχει προχωρήσει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και μιλώντας στο OPEN απάντησε, μεταξύ άλλων, τι κόστος έχει στην πραγματικότητα η νοσηλεία σε κλίνη ΜΕΘ και, επειδή είχε δηλώσει διαθέσιμος να συνδράμει ως γιατρός, αν έχει κληθεί.

Πλοίο «φάντασμα» με όπλα από την Τουρκία στη νατοϊκή και ελληνική φάκα

 Ένα παραλίγο ρεσάλτο νότια από το Καστελόριζο

Ένα εμπορικό πλοίο τουρκικών συμφερόντων, γεμάτο όπλα για τη Λιβύη γυρίζει προς την Τουρκία σε νοτιοανατολικό λιμάνι της κατοχικής δύναμης. Η επιστροφή του έχει να κάνει με τον στενό κλοιό που ξεκίνησε να δημιουργεί η νατοϊκή δύναμη που περιπολεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα φοβούμενη ακόμη και το ρεσάλτο ελέγχου των εμπορευμάτων που προορίζονταν για την Τρίπολη, παίρνει πίσω κακήν κακώς το πλοίο «φάντασμα».

Κορονοϊός: Τα συμπτώματα, πώς μεταδίδεται, πόσο θα κρατήσει η επιδημία – Οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις

Πέντε θάνατοι καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο στην Ελλάδα. Στους 26 που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας, προστέθηκε ένας ακόμη και πιο συγκεκριμένα ένας άνδρας που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 27.
powered by Rubicon Project

Τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας πλησιάζουν τα 900. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πέμπτης, ανέρχονται σε 892.

Στην ιστοσελίδα του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει αναρτήσει έναν χρήσιμο οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για όσα πρέπει να ξέρουμε για τον κορονοϊό.

Τούρκος υπουργός Εσωτερικών: «Βομβαρδίσαμε» την Ελλάδα με σφαίρες και βόμβες αερίου

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με βασικό θέμα την πανδημία κορονοϊού στην Τουρκία, προχώρησε και σε αναφορά για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον Έβρο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, οι τουρκικές δυνάμεις έβαλλαν κατά των ελληνικών με σφαίρες και βόμβες αερίου επί ώρες.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, υποστήριξε πως η ελληνική πλευρά είναι αυτή που προκαλεί και η τούρκικη απλώς απαντούσε με «δεκαπλάσια ένταση».

Κορονοϊός: 253 νεκροί στη Γερμανία – 42.288 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γερμανία έφτασε τα 42.288, ενώ 253 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω του ιού, ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Τα κρούσματα παρουσίασαν αύξηση κατά 5.780 σε σχέση με χθες Πέμπτη, ενώ ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 55, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Για πρώτη φορά τόσο απαισιόδοξοι οι Γερμανοί μετά το 1950

Η κρίση του κορονοϊού έχει κάνει τους Γερμανούς πιο απαισιόδοξους από οποιοδήποτε άλλο γεγονός από τότε που ιδρύθηκε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, σύμφωνα έρευνα που

ΕΕ: Οι 27 συμφωνούν για «κοινή απάντηση» στον κορονοϊό, αλλά Γερμανία και Ολλανδία λένε όχι στο κορονο-ομόλογο

Οι 27 χώρες της ΕΕ δέχθηκαν χθες Πέμπτη, έπειτα από πιέσεις της Ιταλίας, όπου η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη, να εξετάσουν σε διάστημα 15 ημερών πιο σθεναρά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ύφεση στην οικονομία που προβλέπεται λόγω της covid-19.
powered by Rubicon Project

«Αναγνωρίζουμε πλήρως τη σοβαρότητα των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της κρίσης της covid-19 και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση με πνεύμα αλληλεγγύης», τόνισαν στην κοινή τους ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.