Βελιγράδι: «Όχι» στο γαλλογερμανικό σχέδιο για το Κόσοβο λέει η Σερβία

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι το γαλλογερμανικό σχέδιο για την οριστική επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το Βελιγράδι.

«Το σχέδιο αυτό απορρίφθηκε, προχθές, κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Δεν μας παρέχει καν την ευκαιρία να συζητήσουμε, αφού ξεκινά με βάση την διαπίστωση ότι το Κόσοβο είναι ανεξάρτητο κράτος, κάτι που δεν μπορούμε να αποδεχτούμε» δήλωσε στην εφημερίδα «Vecernje Novosti» ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας εκτίμησε ότι η τελική λύση για το Κόσοβο δεν θα είναι ιδεατή ούτε για το Βελιγράδι αλλά ούτε και για την Πρίστινα, ωστόσο η σερβική ηγεσία οφείλει να διασφαλίσει ότι μέσα από τον διάλογο θα γίνουν σεβαστά σημαντικά εθνικά συμφέροντα.

Ρωσική καταδρομική επιχείρηση οδήγησε στη εξόντωση Πολωνών μισθοφόρων

 Μονάδα Ρώσων καταδρομέων εντόπισε, προσέγγισε και εξολόθρευσε ολόκληρο συγκρότημα Πολωνών μισθοφόρων στην περιοχή του Ντονμπάς.

Το σημαντικότερο και που δείχνει το επίπεδο εκπαίδευσης των Ρώσων καταδρομέων είναι ότι η μάχη έγινε μέσα σε δασική περιοχή με τους Ρώσους να πλησιάζουν αθέατοι στα 30-50 μέτρα από την Πολωνική μονάδα πριν ανοίξουν πυρ.

Με το που έγινε η προσέγγιση ξεκίνησαν μαζικά πυρά από κάθε ατομικό όπλο, σε συνδυασμό με εκτοξεύσεις χειροβομβίδων και βομβίδων.

Με το ελληνικό εθνόσημο καίγονται «σαν λαμπάδες» στην ουκρανική πεδιάδα τα «ελληνικά» ΤΟΜΑ BMP-1

 Μαρτυρία αξιωματικού ε.α.: «Πριν τα στείλουν στον Ζελένσκι τους άλλαξαν όλες τις μπαταρίες που εμείς ζητούσαμε χρόνια»

«Πονάει η καρδιά» των Ελλήνων στρατιωτικών βλέποντας τα ΤΟΜΑ BMP-1P του Ελληνικού Στρατού να καίγονται σαν λαμπάδες στις ουκρανικές πεδιάδες υπηρετώντας το καθεστώς Ζελένσκι. 

Αλλά δύο κτυπήθηκαν από ρωσικά αντιαεροπορικά φορητά αντιαρματικά όπλα, ενώ στο ένα έχει μείνει ακόμα επάνω το εθνόσημο.

Μελιτόπολη: Αποκαταστάθηκε πλήρως το μνημείο του Βλαντιμίρ Λένιν που είχαν καταστρέψει οι Ουκρανοί

 Ακούστηκε ξανά ο σοβιετικός ύμνος και ύψωσαν την σημαία της ΕΣΣΔ

Το μνημείο του Βλαντιμίρ Λένιν, του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917 το οποίο είχαν καταστρέψει οι Ουκρανοί από το 2015  στη Μελιτόπολη, αποκαταστάθηκε πλήρως στην αρχική του θέση.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του TASS, το μνημείο ανεγέρθηκε στο ίδιο μέρος – στη διασταύρωση των οδών Getmanskaya και Mikhail Grushevsky. Το μνημείο μοιάζει με το αυτό που υπήρχε πριν, μόνο ο σχεδιασμός του βάθρου έχει αλλάξει. Στα πόδια του απλώνονται φρέσκα λουλούδια.

Β.Πούτιν: «Δεν χρειάζεται να επιτεθείς στις μεγάλες πόλεις για να νικήσεις»

 Τι είπαν Μακρόν - Ζελένσκι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, «έριξε βόμβα» τους δυτικούς ηγέτες αναφερόμενος στις πυρηνικές επιθέσεις στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι σε συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο Πούτιν εξέφρασε την άποψη ότι οι βομβαρδισμοί -που προκάλεσαν την παράδοση της Ιαπωνίας και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου- απέδειξαν ότι «δεν χρειάζεται να επιτεθείς στις μεγάλες πόλεις για να νικήσεις».

Σε λειτουργία τέθηκε ξανά ο έκτος αντιδραστήρας του βουλγαρικού πυρηνικού σταθμού «Κοζλοντούι»

 Στα τέλη Οκτωβρίου, ο αντιδραστήρας είχε σταματήσει λόγω προβλημάτων με την ψύξη της γεννήτριας

Σε λειτουργία τέθηκε και πάλι ο έκτος αντιδραστήρας του βουλγαρικού πυρηνικού σταθμού «Κοζλοντούι» μετά από διακοπή λειτουργίας τις προηγούμενες ημέρες, όπως αναφέρει σε ενημέρωσή του ο πυρηνικός σταθμός.

Στα τέλη Οκτωβρίου, αναφέρθηκε ότι το έκτο μπλοκ του βουλγαρικού πυρηνικού σταθμού είχε σταματήσει λόγω προβλημάτων με την ψύξη της γεννήτριας.

NYT – Ουκρανία: «Σχέδιο εκκένωσης του Κιέβου αν συνεχίσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί»

 Αν καταρρεύσει το σύστημα ηλεκτρισμού, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την πόλη 3 εκατομμύρια κάτοικοι

Σχέδια ακόμα για πλήρες μπλακ άουτ στο Κίεβο κάνουν οι Αρχές στην Ουκρανία, προετοιμάζοντας σε έσχατο σενάριο την εκκένωση της πρωτεύουσας.

Η κατάσταση όπως αποκαλύπτουν οι New York Times, είναι ήδη δύσκολη με το 40% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας να έχει υποστεί ζημιά ή να έχει καταστραφεί.

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν με HIMARS το τεράστιο φράγμα της Νόβα Κάκοβκα στη Χερσώνα

 Κατηγορούν την Ρωσία!

Δεν έχει όρια η ουκρανική προπαγάνδα στον πόλεμο που διεξάγεται με την Ρωσία. Το Κίεβο φρόντισε να διασπείρει ψευδείς πληροφορίες, πληροφορίες που αναπαράχθηκαν από δυτικά ΜΜΕ, όλες τι προηγούμενες ημέρες ότι επίκειται ρωσικό κτύπημα στο φράγμα Νόβα Κάκοβκα, το οποίο βρίσκεται υπό  ρωσικό έλεγχο και στη συνέχεια προχώρησαν στον βομβαρδισμό του κατηγορώντας  την Ρωσία!  

Το φράγμα στην υπό ρωσική διοίκηση  περιοχή της Ουκρανίας Νόβα Κάκοβκα καταστράφηκε από βομβαρδισμό των ουκρανικών δυνάμεων, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.