ΙΕΛΚΑ: Οι πέντε διατροφικές τάσεις του καταναλωτή του μέλλοντος

 Πέντε διατροφικές και καταναλωτικές τάσεις οι οποίες αναμένεται να διαμορφώσουν τον κλάδο των σούπερ μάρκετ και των προμηθευτών τα επόμενα χρόνια αναδεικνύει έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο 5-11 Νοεμβρίου 2021, σε δείγμα 1.000 καταναλωτών από όλη την Ελλάδα, με θέμα τις διατροφικές και αγοραστικές τάσεις τροφίμων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι πέντε διατροφικές τάσεις του καταναλωτή του μέλλοντος είναι οι εξής:

Tο νέο της αστέρι της Sagrada Familia φωτίζει τον ουρανό της Βαρκελώνης

 Mε κάθε λαμπρότητα και την συμμετοχή εξεχουσών προσωπικοτήτων της εκκλησιαστικής, πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωή της Βαρκελώνης, έγινε εχθές Τετάρτη, 8 Δεκέμβρη, ημέρα της εθνικής εορτής της Άμωμου Συλλήψεως στην Ισπανία, η τελετή  φωταγώγησης του νέου αστεριού που στεφανώνει τον Πύργο της Παρθένου Μαρίας, έναν από τους πιο ψηλούς (138 μέτρα) της Sagrada Familia, του πιο εμβληματικού κτιρίου της πόλης.

Η Sagrada Familia, είναι ίσως το σημαντικότερο έργο του παγκόσμιας φήμης Καταλανού αρχιτέκτονα, Αντόνι Γκαουντί, τα κτίρια του οποίου κοσμούν πολλά σημεία της Βαρκελώνης και της προσδίδουν ιδιαίτερη αίγλη και αναγνωρισιμότητα.

Βόλος- κορονοϊός: Δυο θάνατοι- 3 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

 Άλλοι δυο συνάνθρωποι μας που νοσηλεύονταν με κορονοϊό έχασαν την μάχη για τη ζωή τις τελευταίες ώρες, στο νοσοκομείο του Βόλου. Πρόκειται για μια γυναίκα 66 ετών και έναν άνδρα 79 ετών.

Εν τω μεταξύ τρεις ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι, οκτώ εντός ΜΕΘ Covid- μεταξύ των 8 και  ο 43χρονος τραυματισμένος δρομέας-  και 82 ασθενείς στις τρεις κλινικές κορονοϊού και στην Μονάδα Αρνητικής Πίεσης.

 

Η Θεσσαλονίκη φόρεσε τα γιορτινά της – Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

 «Έλαμψε» το βράδυ της Τετάρτης το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους. Επίσημη πρώτη για τη φωταγώγησή του, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Την πλατεία και τον άξονα της Αριστοτέλους φωτίζουν φέτος περίπου 350.000 γιορτινά λαμπιόνια, που όμως είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Στο μέσον της πλατείας Αριστοτέλους κυριαρχεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που έχει ύψος 18 μέτρα και προέρχεται από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής. Οι Θεσσαλονικείς έσπευσαν χθες να απολαύσουν το άναμμα του δέντρου, να φωτογραφηθούν και να ανταλλάξουν ευχές με τους αγαπημένους τους!

Στην 42η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ασφάλειας Υγείας η Ελλάδα – Απροετοίμαστη η ανθρωπότητα για νέα πανδημία δείχνουν τα στοιχεία

 Η ανθρωπότητα παραμένει «επικίνδυνα απροετοίμαστη» για την επόμενη πανδημία, προειδοποιεί η έκθεση που συνοδεύει τη δημοσιοποίηση για δεύτερη φορά του Παγκόσμιου Δείκτη Ασφάλειας Υγείας (2021 Global Health Security Index).

Ο Δείκτης κατατάσσει 195 χώρες ανάλογα με την εκτιμώμενη ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις μελλοντικές επιδημίες και πανδημίες. Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν την πρώτη θέση, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 42η, αν και το βασικό συμπέρασμα των συντακτών του Δείκτη είναι ότι καμία χώρα δεν βρίσκεται σήμερα στο επιθυμητό στάδιο, όσον αφορά την προετοιμασία της για τέτοιες σοβαρές υγειονομικές κρίσεις.

Πάνος Παπανικολάου: «Πόσες από τις 81 σημερινές απώλειες αφορούν διασωληνωμένους που πέθαναν εκτός ΜΕΘ;»

 

«Οι κκ υπουργοί που διαψεύδουν τα περί #vipΜΕΘ...»

Η πρώτη αντίδραση του Πάνου Παπανικολάου, ΓΓ της ΟΕΝΓΕ και επικεφαλής της νευροχειρουργικής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, στην σφοδρή επίθεση που δέχεται τόσο ο ίδιος, όσο και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μετά την καταγγελία για την ύπαρξη VIP ΜΕΘ, ήταν μέσω twitter.

Χάνει τον έλεγχο της Δικαιοσύνης το Μαξίμου – Οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τον πρωθυπουργό | #Μητσοτακης #ΠτΔ #ΚυριοςΜαξιμος

 

..

Χάνει τον έλεγχο της Δικαιοσύνης το Μαξίμου – Οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τον πρωθυπουργό | #Μητσοτακης #ΠτΔ #ΚυριοςΜαξιμος

Το σκάνδαλο Φουρθιώτη θα πέσει πάνω στο Μαξίμου και όχι στο λιμάνι

 Όταν μετά από τέτοιες αποκαλύψεις ο πρώην μάνατζερ πορνοστάρ παραμένει ελεύθερος, τότε δεν φταίει καμιά διορισμένη, κανένας ολιγάρχης.

Σίγουρα ο Φουρθιώτης δεν είναι μόνος. Υπάρχει μάλιστα η σοβαρή πιθανότητα κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τον χαρακτήρα του, ακόμα και να τον καθοδήγησαν προκειμένου να επιδιώξει την έκδοση «συμβολαίων», όπως καταθέτουν πλέον μάρτυρες.

Αυτό είναι εξαιρετικά εύκολο να επιβεβαιωθεί, εάν ελεγχθούν προσεκτικά οι επικοινωνίες του  και διαπιστωθούν τυχόν επαφές με άτομα που επίσης θα

Οι «Κλουζό» του 2021: Γάλλοι αστυνομικοί συνέλαβαν λάθος άτομο για τη δολοφονία του Κασόγκι

 Σαουδάραβα, πρώην μέλος της βασιλικής φρουράς του παλατιού του Ριάντ, ο οποίος καταζητείται για την άγρια δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε η γαλλική αστυνομία. Μόνο που λίγες ώρες αργότερα διαπίστωσε ότι έπιασε λάθος άτομο…

Ο 33χρονος ύποπτος συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Παρισιού, ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση για το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Εφιάλτης σε διαμέρισμα «κολαστήριο» ισχυρού άντρα των media

 Την απόλυτη φρίκη που βίωσε στα χέρια μεγαλοστελέχους των media από το Κατάρ περιέγραψε γυναίκα σε βρετανικό δικαστήριο. Υποστήριξε ότι όχι μόνο τη χτυπούσε και τη βίαζε στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο, αλλά την απειλούσε με… πρακτικές «Νονού».

Στη δίκη που είναι σε εξέλιξη σε δικαστήριο του Λονδίνου ο 32χρονος διευθυντής τηλεοπτικού ενημερωτικού καναλιού και αθλητικού καναλιού στο Κατάρ Σαλέχ Αλ-Μεσαλάμ κατηγορείται ότι επιτέθηκε επανειλημμένα στη γυναίκα, από τον φετινό Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, στο διαμέρισμά του, στο Πάντινγκτον του δυτικού Λονδίνου.

Σάλος με τις… «ρεζερβέ» κλίνες ΜΕΘ: «Πόλεμος» μεταξύ Παγώνη και γιατρών

 Ζητείται παρέμβαση εισαγγελέα - Άγνωστο πώς βρήκαν άμεσα κρεβάτια ΜΕΘ πολιτικοί, Μητροπολίτες και γνωστοί δημοσιογράφοι

Κόντρες, σύγκρουση και σάλος μετά τις σοβαρές καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Την ώρα που οι διασωληνωμένοι ασθενείς από κορωνοϊό αυξάνονται δραματικά -οι περισσότεροι από αυτούς είναι εκτός ΜΕΘ-, τα νοσοκομεία ασφυκτιούν από την πίεση στην οποία δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, «ανάβουν φωτιές» τα περί… ρεζερβέ κρεβάτια αποκλειστικά για VIR ασθενείς!

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς : “Κόκκινη νύχτα” στην αγορά του Πειραιά στις 23 Δεκεμβρίου 2021

 Επιστολή στα μέλη  του για την εκδήλωση “Red Night” που θα λάβει χώρα απο τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά στις 23 Δεκεμβρίου απέστειλε το Δ.Σ. του Συλλόγου


Στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για τη γιορτινή περίοδο, σας καλούμε να συμμετέχετε στην κοινή προσπάθεια τόνωσης και προβολής της αγοράς του Πειραιά, αλλά και της πόλης μας, με την διοργάνωση ατομικών ή ομαδικών γιορτινών δράσεων που θα αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών – καταναλωτών.

Εντυπωσιάζει και φέτος ο Πύργος Πειραιά με την Χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση του [video]

 Εντυπωσιακός και φέτος ο Πύργος Πειραιά με τη Χριστουγεννιάτικη Φωταγώγηση του , η οποία επίσημα θα γίνει τη Τρίτη 7/12 και ώρα 19.00 αλλα σήμερα απο τις 20.30 και μετά γίνονται δοκιμαστικά με τους περαστικούς να σταματάνε εντυπωσιασμένοι απο τα ..φωτορυθμικά του Πύργου.


Στο παρακάτω βίντεο…η εικόνα μιλάει απο μόνη της