Στην Ουρουγουάη το 95% της ενέργειας παράγεται από Ανανεώσιμες Πηγές

Την ώρα που στο Παρίσι διεξάγεται η παγκόσμια σύνοδος για το κλίμα με έντονες αντιπαραθέσεις σχετικά με το ποιος - αναπτυσσόμενες ή ανεπτυγμένες χώρες - θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη μείωση της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Ουρουγουάη δίνει το παράδειγμα για τη  μετάβαση της ανθρωπότητας σε ένα διαφορετικό μοντέλο παραγωγής ενέργειας.

Παρίσι 2015- Το τελικό σχέδιο της συμφωνίας για το κλίμα - Τι προβλέπει

Το τελικό σχέδιο της συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που έχει σκοπό να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη, υποβλήθηκε το πρωί στους αντιπροσώπους 195 χωρών που συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι. Οι περισσότερες χώρες δείχνουν αποφασισμένες να υιοθετήσουν τη συμφωνία της Διάσκεψης του ΟΗΕ. Τα πάντα κρίνονται στην ολομέλεια της Συνόδου στις 18:30 (ώρα Ελλάδας).

Στόχος όλων να μην επαναληφθεί το φιάσκο της Κοπεγχάγης, όταν η αντίστοιχη Διάσκεψη για το Κλίμα το 2009 ολοκληρώθηκε χωρίς οικουμενική συμφωνία.

Πώς ντύνονταν οι γυναίκες στο Ιράν τη δεκαετία του ’70

Το Ιράν πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 οπότε και τέθηκε σε ισχύ το νέο θεοκρατικό σύνταγμα της χώρας ήταν μια εντελώς διαφορετική χώρα από αυτή που βλέπουμε σήμερα. Είχε δυτικό προσανατολισμό και πιο αυξημένη πολιτισμική ελευθερία σε σχέση με το παρόν.
Οι γυναίκες της δεκαετίας του ’70 ήταν μοντέρνες και ακολουθούσαν τη μόδα πιστά. Ντύνονταν σαν τις γυναίκες της Δύσης και τα περιοδικά είχαν ακόμη και πολύ αποκαλυπτικές φωτογραφίες με τα κορίτσια να αφήνουν το δέρμα τους γυμνό.

Κώστας Μυλωνάς έζησε… τέσσερις ζωές, μπήκε τρεις φορές φυλακή και έκανε έξι παιδιά

Πόσες ζωές μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος; Ο Κώστας Μυλωνας έχει ήδη ζήσει τέσσερις. Η πρώτη είναι η βιολογική. Οι υπόλοιπες τρεις οι εμπειρίες που έχει συλλέξει.
Έκανε τρεις φορές φυλακή, μία στην Ελλάδα και δύο στην Αμερική.
Στην Αμερική βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα όταν τον κατήγγειλε ο εργοδότης του, φοβούμενος ότι νταραβερίζεται με τη γυναίκα του.