Γ.Πριγκόζιν: «Το ανατολικό Μπάκχμουτ το ελέγχουμε πλήρως» Οι ρωσικές μονάδες συνεχίζουν την εκκαθάριση της πόλης

 Οι μισθοφόροι της εταιρείας Wagner έχουν τον πλήρη έλεγχο του ανατολικού τμήματος της Μπαχμούτ, δήλωσε σήμερα ο ιδρυτής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Μονάδες της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner πήραν τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος της Μπαχμούτ», ανέφερε ο Πριγκόζιν με ηχητικό μήνυμά του στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram.

«Τα πάντα ανατολικά του ποταμού Μπαχμούτκα βρίσκονται πλήρως υπό τον έλεγχο της Wagner», πρόσθεσε.

Β.Ζελένσκι: «Αν η Ρωσία πάρει το Μπαχμούτ θα έχει “ελεύθερο δρόμο” να κυριεύσει όλο το Ντονμπάς»

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και μεταδόθηκε σήμερα, προειδοποίησε πως εάν καταλάβει την Μπαχμούτ, την πόλη που έχει μετατραπεί στο επίκεντρο αιματηρών μαχών εδώ και μήνες, ο ρωσικός Στρατός θα έχει «ελεύθερο τον δρόμο» για να προσπαθήσει να κυριεύσει και άλλες πόλεις στο Ντονμπάς.

Βίντεο: Δεν έχει απομείνει τίποτε όρθιο στην Μαρίνκα

 H Mαρίνκα είναι μία μικρή πόλη λίγο έξω από το Ντονέτσκ και πριν τον πόλεμο είχε 15.000 κατοίκους.

Τώρα είναι απλώς ερείπια μετά τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων.

Έχει στρατηγική σημασία καθώς αποτελεί το ουκρανικό «αγκάθι» που απειλεί την πόλη του Ντονέτσκ.

Οι Ρώσοι έχουν εκκαθαρίσει το 80% της πόλης ωστόσο δεν έχουν εξαλείψει πλήρως την ουκρανική παρουσία.

Αναφορές της Δύσης πως το Ιράν έστειλε μυστικά στη Ρωσία 100 εκατ. σφαίρες και 300 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού

 Σύμφωνα με ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News το «Ιράν μπόρεσε να προμηθεύσει μυστικά τη Ρωσία με μια μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών».

Σύμφωνα με την έρευνα του τηλεοπτικού δικτύου, η παρτίδα αυτή η οποία περιλάμβανε 100 εκατομμύρια σφαίρες και 300 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού, εστάλη μυστικά μέσω Κασπίας Θαλάσσης.

Α.Πορτοσάλτε: «Δεν φταίει ο Κ.Μητσοτάκης αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις για την τραγωδία των Τεμπών»! «Έπρεπε να πει ο Μητσοτάκης ότι παρέλαβε σάπιο ΟΣΕ»

 Συνεχίζει τις δηλώσεις «ξεπλύματος» της κυβέρνησης ο πλέον φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος Α.Πορτοσάλτε, ο οποίος δήλωσε για το έγκλημα των Τεμπών ότι «φταίει ο Μητοστάκης που δεν είπε ότι παρέλαβε σάπιο ΟΣΕ από τις προηγούμενες κυβερνήσεις»!

Ο δημοσιογράφος, κατά του οποίου οι οπαδοί του Ολυμπιακού έστησαν χθες υβριστικό πανό στο ΣΕΦ, μίλησε για «ευθύνες» των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η σημερινή ήταν έξω από το «κάδρο»!

Εναλλακτικές λύσεις μετά τον Μητσοτάκη αναζητούν οι Αμερικανοί: Συνάντηση και κοινή εμφάνιση Αμερικανού πρέσβη Τ.Τσούνη με Α.Σαμαρά Μετά την διαφαινόμενη συντριβή στις εκλογές

 Συνάντηση και κοινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, σε μία κίνηση που από ίσως λέει πολλά για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις στην χώρα.

Η κοινή εμφάνιση, σαφώς ασυνήθιστη, αποτυπώθηκε στον φακό του Γιάννη Νταρίλα (Papadakis Press) και δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή στο ένθετο UR του PRONEWS στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

ΗΠΑ: Η Κίνα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Ρωσία και να εκφοβίζει τους αντιπάλους της

 Η Κίνα θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται με τη Ρωσία, συνεχίζοντας την προσπάθειά της να αμφισβητήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις διεθνείς ανησυχίες για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υποστηρίζουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

«Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Κίνα θα διατηρήσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία,

Γεωργία: Χιλιάδες διαδηλωτές σε πορεία διαμαρτυρίας στην Τιφλίδα μετά τις βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία

 Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σήμερα (8/3) για δεύτερη συνεχή ημέρα σε ογκώδεις διαδηλώσεις στο Τμπιλίσι (Τιφλίδα), διαμαρτυρόμενοι κατά του νόμου περί «ξένων πρακτόρων», ο οποίος, σύμφωνα με τους επικριτές του, σηματοδοτεί μια αυταρχική στροφή που βλάπτει τις πιθανότητες της Γεωργίας να αποκτήσει στενότερους δεσμούς με την Ευρώπη.

Το κοινοβούλιο της Γεωργίας ενέκρινε χθες σε πρώτη ανάγνωση νόμο, ο οποίος απαιτεί από κάθε οργάνωση που λαμβάνει πάνω από το 20% της χρηματοδότησής της από το εξωτερικό να εγγράφεται ως «ξένος πράκτορας», διαφορετικά θα της επιβάλλονται σημαντικά πρόστιμα.

Sky News: Το Ιράν προμήθευσε τη Ρωσία με μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών

 Το Ιράν μπόρεσε να προμηθεύσει μυστικά τη Ρωσία με μια μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών, αναφέρεται στην έρευνα που πραγματοποίησε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Σύμφωνα με την έρευνα του τηλεοπτικού δικτύου, η παρτίδα αυτή η οποία περιλάμβανε 100 εκατομμύρια σφαίρες και 300 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού, εστάλη μυστικά μέσω Κασπίας Θαλάσσης.

Η ΕΕ αφαίρεσε τις κυρώσεις σε βάρος της μητέρας του Γεβγκένι Πριγκόζιν – Ο ίδιος τις θεωρεί «δικαιολογημένες»

 Ο επικεφαλής της ρωσικής, μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, οΓεβγκένι Πριγκόζιν, χαρακτήρισε σήμερα (8/3) «δικαιολογημένες» τις κυρώσεις που του έχει επιβάλει εδώ και πολλούς μήνες η Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον ρόλο που διαδραματίζει στον πόλεμο στην Ουκρανία, λίγες ώρες αφότου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακύρωσε τις κυρώσεις σε βάρος της ηλικιωμένης μητέρας του.

Γ. Στόλτενμπεργκ: Νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία ενθαρρύνει την Κίνα να καταλάβει την Ταϊβάν

 Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προειδοποίησε ότι εάν η Ρωσία νικήσει την Ουκρανία η Κίνα θα έχει άλλοθι να εισβάλει στην Ταϊβάν.

«Εάν ο Πούτιν πετύχει αυτό που θέλει με την Ουκρανία παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και χρησιμοποιώντας στρατιωτική βία, τότε είναι ένα μήνυμα προς άλλους αυταρχικούς ηγέτες κι επίσης προς το Πεκίνο- ότι μπορούν να ασκήσουν στρατιωτική βία». 

Η προειδοποίηση ήρθε καθώς ο Στόλτενμπεργκ παραδέχτηκε ότι η υπό πολορκία ουκρανική πόλη Μπαχμούτ κινδυνεύει να περάσει υπό τον έλεγχο της Ρωσίας. 

Έλον Μασκ: Απολογήθηκε σε απολυμένο εργαζόμενο που πάσχει από μυϊκή δυστροφία

 «Συγγνώμη» ζήτησε ο επικεφαλής της Twitter σε εργαζόμενο, ο οποίος πάσχει από μυϊκή δυστροφία και έχει κάνει εκστρατεία στην Ισλανδία για καλύτερη πρόσβαση σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Πρόκειται για τον 45χρονο Halli Thorleifsson σε διευθυντική θέση για σχεδιασμό προϊόντων για το Twitter, ο οποίος δήλωσε στο BBC ότι «άνοιξε τον υπολογιστή του πριν από εννέα ημέρες και είδε την οθόνη γκρίζα και κλειδωμένη από την πρόσβαση στο Twitter, ενώ κανείς δεν του απαντούσε εάν παραμένει ή όχι υπάλληλος του ‘Ελον Μασκ».