Γαλλικές εκλογές Live: Νικητής ο Μακρόν σύμφωνα με τις πρώτες εκλογικές εκτιμήσεις. 65-34-EIKONEΣ


..
Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει σήμερα για τη Γαλλία και το γαλλικό λαό, ο οποίος ανέθεσε τα ηνία της χώρας στον 39χρονο Εμανουέλ Μακρόν, που θα είναι ο νεότερος πρόεδρος στην Ευρώπη. Μερίδα των εκλογέων του, τον ψήφισαν με μισή καρδιά, αλλά και με την κρυφή ελπίδα ότι αυτή τη φορά δεν θα απογοητευθούν.

Κορκίδης: Απόλυτη επιτυχία είχε το σημερινό κλείσιμο των καταστημάτων

«Το πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, τη θεσμοθετημένη Κυριακή, της 7ης Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς, είχε απόλυτη επιτυχία, τόσο από τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των εμπόρων, αρκετών πολυκαταστημάτων, αλλά και πολλών επώνυμων αλυσίδων, όσο και από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα», αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης

«Πληρώνει ακριβά» η Johnson & Johnson το βρεφικό ταλκ

Αποζημίωση ύψους 110 εκατομμυρίων δολαρίων καλείται να καταβάλει η εταιρεία Johnson & Johnson σε μια γυναίκα από τη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως αναφέρει το euronews, το 2012 η Λόις Σλεμπ παρουσίασε καρκίνο των ωοθηκών, ο οποίος κατόπιν έκανε μετάσταση στο συκώτι.

Στην Ιταλία η απόφαση για το ελληνικό χρέος - Μπαίνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Μετά τις 16 Μαΐου ψηφίζονται τα μέτρα (θετικά και αρνητικά) στην Βουλή - και κανείς ούτε στην κυβέρνηση ούτε στην αντιπολίτευση, δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόβλημα, τα μέτρα θα ψηφιστούν.
Λίγες μέρες νωρίτερα, το τριήμερο, 11-13 Μαΐου, στο γειτονικό μας Μπάρι της Ιταλίας θα έχει συνεδριάσει το επονομαζόμενο WashingtonGroup (με αφορμή τη σύνοδο των G7) όπου συμμετέχουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ESM,

French presidential election: live blog

France is holding the decisive second round of its presidential election on Sunday, with voters choosing between centrist Emmanuel Macron and far-right candidate Marine Le Pen.
Macron, the front-runner, extended his lead over Le Pen after a strong performance in a televised debate Wednesday, according to an Elabe poll published Friday. It showed 62 percent of voters backing Macron and 38 percent favoring Le Pen.
Follow POLITICO’s live blog for all the latest news and reaction.

Η σοκολατένια ζωή της Μπριζίτ Τρονιέ (pics)

«Αν ο σύζυγός της γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, τότε η Μπριζίτ Τρονιέ θα είναι η πιο ασυνήθιστη πρώτη κυρία» γράφει ο γαλλικός τύπος.
 Τη στιγμή που οι περισσότερες πρώτες κυρίες έχουν απασχολήσει τον γαλλικό τύπο με ασύδοτες σπατάλες, εξωσυζυγικές σχέσεις, προδοσίες, ακόμα και δολοφονίες...

η Μπριζίτ χαρακτηρίζεται ως η πιο εποικοδομητική προσωπικότητα που υπήρξε ποτέ δίπλα σε έναν Γάλλο πρόεδρο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κίνδυνος για τα παιδιά η «Μπλε Φάλαινα»

Τους κινδύνους που ελλοχεύουν, κυρίως για τους έφηβους, από το διαδικτυακό φαινόμενο «Blue Whale Challenge» (Δοκιμασία-Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα») επισημαίνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών-πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όπου, κυρίως, έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών.

Εκλογές Γαλλία 2017 Ποιος είναι ο Μακρόν - Το φαβορί για την προεδρία της Γαλλίας

Άγνωστος στο ευρύ κοινό μέχρι πριν από τρία χρόνια ο 39χρονος Εμανουέλ Μακρόν, ένας κεντρώος πρώην επενδυτικός τραπεζίτης, έχει δημιουργήσει από το μηδέν μια κομματική μηχανή και είναι το φαβορί να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
Ακολουθεί ένα χρονολόγιο της πορείας του:
2010: Ο Μακρόν αποφοιτά από το Ecole Nationale d’ Administration (ΕΝΑ) και εντάσσεται στο περιβάλλον του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, προτού αυτός εμφανιστεί

Τι δήλωσε ο Σαββίδης για την νίκη του ΠΑΟΚ

Στους δύο τίτλους που δικαιούνταν η ομάδα του αναφέρθηκε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του τελικού.
«Αισθανόμουν ότι η ομάδα είναι ανεβασμένη, ήμασταν τόσο ενωμένοι στον στόχο. Το έχω πει με λίγο υπερβολικό τρόπο ότι πάμε για το Κύπελλο, αλλά είχαμε αυτό το συναίσθημα. Βλέπουμε το ποδόσφαιρο και βλέπουμε ότι η ομάδα μας άξιζε δύο τίτλους.