Τα 'αμαρτωλά' δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας. Ζημιά 5 δισ. ευρώ φέρεται να έχει υποστεί το Δημόσιο.H αγροτική τράπεζα σταδιακά άρχισε να ασκεί πολιτική δανείζοντας σε ευυπόληπτους πολίτες που «αυτή την περίοδο κουνάνε το δάχτυλο», τόνισε με νόημα.

Οι διαδρομές δανείων που δόθηκαν σε πρόσωπα και φορείς για περισσότερο από μια δεκαετία, το μεγάλο φαγοπότι και η κατάρρευση της τράπεζας μέσα στην κρίση
Στοιχεία «φωτιά», περιλαμβάνει το πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες στην Εισαγγελία της Αθήνας

Ο Παπανδρέου ζορίστηκε με τα capital controls: 'Δεν μπορούμε να ψωνίσουμε ούτε από την Amazon' ( picture+video )

Δηλώσεις στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX για την ζωή στην Ελλάδα την περίοδο των κλειστών τραπεζών έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (Vid)
Στο δικό του... δράμα με τα capital controls αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX.
ADVERTISEMENT
Η παρουσιάστρια του FOX ζήτησε από τον πρώην Πρωθυπουργό να της περιγράψει τα προβλήματα στην καθημερινότητα των Ελλήνων,

Οι 10 καλύτερες παραλίες της Νάξου σε μια λίστα: Από την Μικρή Βίγλα στην Μουτσούνα

Λευκή άμμο ή ήσυχους ορμίσκους πλάι σε ψαροχώρια; Απόκρημνες γωνιές με πελώρια κύματα ή οργανωμένες πλαζ για beach parties;
Η μεγαλύτερη Κυκλάδα, με την επίσης μεγαλύτερη προσβάσιμη ακτογραμμή, τα έχει όλα, για να σας καλύψει, όποιου είδους παραλία κι αν προτιμάτε. Από την αμμουδερή και τουριστικά ανεπτυγμένη νοτιοδυτική πλευρά μέχρι τις πιο άγριες και λιγότερο γνωστές γαλάζιες γωνιές της στα ανατολικά,

Βίντεο: Πανέξυπνος σκύλος ανεβαίνει στο βαρκάκι & πιάνει την μπάλα χωρίς να βραχεί

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο με αυτόν τον σκύλο, που μόνο αξιολάτρευτος θα έλεγε κανείς ότι είναι!

5 δημιουργοί: Λάδι για βαθύ μαύρισμα "Απείρανθος" ως 3D Ελληνικά κοσμήματα & εσπαντρίγ

Κάθε εβδομάδα επιστρέφουμε στις ρίζες μας και παρουσιάζουμε όλους εκείνους τους δημιουργούς που αποδεικνύουν πως η Ελληνική ευρηματικότητα σε συνδυασμό με την ποιότητα στο design, μπορούν να θέσουν τα θεμέλια για μια εγχώρια αγορά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές του εξωτερικού.
Χρυσοκώνα Μαύρου

Με υποβρύχιο γύρισμα στο παρθένο νησί Χρυσή της Κρήτης η επιτομή του ελληνικού καλοκαιριού Βίντεο

Η Χρυσή είναι ένα από τα 81 ακατοίκητα νησιά της Κρήτης και απέχει περίπου 8 ναυτικά μίλια νότια απο την Ιεράπετρα. Οι ντόπιοι το ονομάζουν "Γαϊδουρονήσι" ή απλά "Νησί".
Το μήκος του νησιού είναι 5 χλμ και το πλάτος του 1 χλμ. Το πιο ψηλό σημείο ονομάζεται Κεφάλα και βρίσκεται σε ύψος 31 μέτρων.

ERT Open* Ειδήσεις από την Κρήτη

Παγκρήτιο Δελτίο Ειδήσεων – Δευτέρα

Γ. Γωνιωτάκης:Η νέα φορολογική λαίλαπα είναι βέβαιο ότι θα εξαφανίσει τα αγροτικά στρώματα

Η νέα φορολογική λαίλαπα είναι βέβαιο ότι θα εξαφανίσει τα αγροτικά στρώματα, επισήμανε σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Χανίων και στην εκπομπή "Καρφιά και Σχόλια, ο Γιώργος Γωνιωτάκης, μέλος της Διοίκησης της ΠΑΣΕΓΕΣ.

ERT Open* Ειδησεις απο Ζάκυνθο

Οδηγίες για τις πυρκαγιές από το Δήμο Ζακύνθου

Τι πρέπει να προσέχετε για να αποτρέψετε την εκδήλωση πυρκαγιάς:

 • Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. 

• Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα. 

«Μυθικές Επ-(αν)-αφηγήσεις» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

Την Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015, στις 20:30, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον παρουσιάζει την Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «Μυθικές Επ-(αν)-αφηγήσεις» στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70, Δικαστήρια, Χανιά, Κρήτη) σε επιμέλεια της Εύας Κέκου.

Η Επιμελήτρια της έκθεσης και Ιστορικός της Τέχνης Δρ. Εύα Κέκου σημειώνει:

5o Zante Jazz Festival: 24 με 26 Ιουλίου στη Ζάκυνθο

Το Zante Jazz Festival θα πραγματοποιηθεί ξανά φέτος στην γνωστή του τοποθεσία, το θεατράκι της Δερματούσσας στη Τσιλιβή. Στις 3 μέρες θα εμφανιστούν 7 πολύ αξιόλογα σχήματα της εγχώριας και international Jazz σκηνής.

Η Lariss με το hit ''Dale Papi'' στη μεγάλη συναυλία Ρυθμός 949 All Star Concert by Kρι Κρι!

Tην Τετάρτη 22 Ιουλίου, περισσότερα από 23 κορυφαία αστέρια της ελληνικής μουσικής θα ανέβουν στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του SOUTH COAST (Α’ Πλαζ Βούλας) δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα ξεχωριστό live show.
DEMY, GINNΟ, MEΛISSES, OTHERVIEW, PLAYMEN , REC, STAN, VEGAS, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΪΡΑ, ΗΛΙΑΣ ΒΡΕΤΤΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΕΡΗΣ, ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΕΓΑΚΗΣ και οι ONIRAMA σε Special ΚΡΙ ΚΡΙ act μεταξύ άλλων θα δώσουν το δικό τους παρόν σε μία διοργάνωση που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

15 υπέροχες παραλίες της Μήλου Πολύ καλές κι όμως αληθινές!

Το arttravel.gr μας ξεναγεί στη Μήλο. Ένα νησί-παλέτα, βγαλμένο από τα σπλάχνα ενός ηφαιστείου, που μπλέκει στο απόλυτο γαλάζιο και στο λευκό των Κυκλάδων, τα πολλά κόκκινα και κίτρινα της γεμάτης μεταλλεύματα γης του.

«Σταυροφορία» για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής Ξεκινά νέο ερευνητικό πρόγραμμα με προεξέχων μέλος τον Στίβεν Χόκινγκ

Η αναζήτηση νοήμονος εξωγήινης ζωής λαμβάνει νέες διαστάσεις με το νέο ερευνητικό πρόγραμμα

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Γιούρι Μπορίσοβιτς Μίλνερ που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς του Διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών είναι επίσης γνωστός για την αγάπη του για το Διάστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι γονείς του τον ονόμασαν Γιούρι προς τιμήν του θρυλικού Ρώσου κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που βγήκε από τα σύνορα της Γης.

Κουνούπια: πρώτα μυρίζουν, μετά κοιτάζουν Οσφραίνονται αρχικά την... ανάσα του θύματος, έπειτα το βλέπουν και τέλος κλειδώνουν στο θερμικό του αποτύπωμα

Πασαντίνα, Καλιφόρνια 
Τα κουνούπια που αναζητούν μια ζεστή λιχουδιά ενεργοποιούν τις αισθήσεις τους σε στάδια, διαπιστώνουν αμερικανοί εντομολόγοι: τα έντομα πρώτα μυρίζουν το διοξείδιο του άνθρακα στην ανάσα του θύματος, μετά κοιτάζουν, και τελικά κλειδώνουν στο θερμικό αποτύπωμα στου στόχου.

Πώς ένα αγριόχορτο μεταμορφώθηκε στο καλαμπόκι Γενετική... μετάλλαξη μεταμόρφωσε αγριόχορτο της Νότιου Αμερικής στο καλαμπόκι που γνωρίζουμε

Μάντισον, Ουσκόνσιν 
Αν δεν είχε συμβεί αυτή η κρίσιμη μετάλλαξη, κάθε κόκκος καλαμποκιού θα ήταν παγιδευμένος μέσα σε ένα σκληρό, αχώνευτο περίβλημα. Ήταν η μετάλλαξη που μεταμόρφωσε ένα αγριόχορτο της Νοτίου Αμερικής στο νόστιμο καλαμπόκι που γνωρίζουμε.

Με καταγωγή από το Μεξικό

Τα θαλασσοπούλια «μειώθηκαν κατά 70% από το 1950»

Το ποσοστό αντιστοιχεί σε απώλα 230 εκ. πουλιών σε 60 χρόνια - ένδειξη δυσοίωνη για την κατάσταση των ωκεανών
Οι πληθυσμοί θαλάσσιων πτηνών που παρακολουθούνται από επιστήμονες έχουν συρρικνωθεί κατά σχεδόν τα δύο τρίτα από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα, μια άκρως δυσοίωνη ένδειξη για την κατάσταση των ωκεανών γενικά.

Οι κρίσεις γεννούν λύσεις

Οι οικονομικοί όροι έχουν γίνει καθημερινό λεξιλόγιο στα χείλη του καθενός μας τώρα τελευταία, αλλά αξίζει να μάθουμε ποιος ή ποιοι τους εμπνεύστηκαν πρώτοι. Ποιος είχε πρώτος την ιδέα της «ποσοτικής χαλάρωσης» ή του ΕΝΦΙΑ και ποιος σήκωσε πρώτος τη σημαία της λιτότητας;

«Ποια είναι η μεγαλύτερη εφεύρεση του ανθρώπου;»

Οταν η Μεσόγειος δεν υπήρχε στην Αρκτική κυκλοφορούσαν κροκόδειλοι!

Δύο νέες μελέτες αποκαλύπτουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα της Γης από τη σημερινή

Δύο νέες μελέτες ρίχνουν φως στο πώς ήταν η Γη πριν από μερικά εκ. έτη και αποκαλύπτουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την περιοχή όπου ζούμε εμείς καθώς και για άλλες περιοχές του πλανήτη. Η πρώτη μελέτη αναφέρει ότι πριν από 5,4 εκ. έτη η Μεσόγειος δεν υπήρχε και η δεύτερη ότι πριν από 55 εκ. έτη η Αρκτική είχε τροπικό κλίμα.

Πτήση πάνω από τις πεδιάδες και τα βουνά του Πλούτωνα Βίντεο

Τα δεδομένα που έχει προλάβει να μεταδώσει το New Horizons, λίγες μέρες μετά το ιστορικό πέρασμα από τον πλανήτη νάνο Πλούτωνα, επέτρεψε στη NASA να δημιουργήσει ένα animation που μεταφέρει τον θεατή πάνω από παγωμένες πεδιάδες και βουνά. Στο κέντρο ενός γιγάντιου σχηματισμού που θυμίζει καρδιά, το σκάφος ανακάλυψε μια αχανή πεδιάδα

Η χρυσή τομή της Καπέλα Σιξτίνα Ο Μιχαήλ Αγγελος χρησιμοποίησε τον περίφημο αριθμό φ στην θρυλική τοιχογραφία της οροφής της

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη η σκηνή του Αδάμ με τον Θεό στην Καπέλα Σιξτίνα έγινε με τη χρήση της χρυσής τομής.Credit: wileyonlinelibrary

Το παρεκκλήσι Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό είναι ίσως πιο διάσημο και από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.